и јас тие болки ги имав и ги имам , ама сега повеќе како грчеви ги чувствувам... мисла ми е, пред некој ден кога си легнав, нозете ми беа залепени односно здоближани, лежев настрана.. некако за брзо време ми се створи вода во тој предел, се доприв на гаќите беа суви освен однапред, беа малку влажни, се надевам од белиот исцедок.....
Pomos Nemozam od krevet da stanam, samo povrakjam ... kiselini mnogu imam. Ima li lek barem da se smiri malce? Mnogu mi e loso, mnogu...
Ах Мариз... И јас бев иста како тебе... Да не те разочарувам ама спас нема, мора некако да истуркаш до кај 13та недела, после се олеснува... Еве совети мене што ми ги даваа докторите, иако мене ништо не ми помогна... Почесто оброци ама помали и лесна храна, не јади нешто тешко, пиј ладни пијалоци, се што можеш, вода, сокови, ладно млеко (од тоа малку ми се смируваа киселините) и ако повраќаш многу често, пола саат пред секој оброк напиј се бедоксин, па после јади... Јас пиев и по 3 бедоксини на ден, некогаш и повеќе но пак повраќав... Мене ми помогна само лежење и убава положба на телото после јадење, да не си станата и да не си скрос легната, можеш на перници, и мастики нон стоп имам во уста, дури и сега, зошто од ментолот ми се смирува организмот, сите мириси ми сметаа... Не се грижи, се поминува...
Мене многу ми помагаше лимон. Во литар вода ќе стиснев 1 лимон, дури и целиот лимон го сечев. Добро ми доаѓаше на мачнините. За киселини, веќе неколку пати имам пишано, освен маслинка со семка ништо друго не ми помогна бар мене. Јади лесна грана, јогурт, геврек... Со лесно
Blagodaram za sovetite, eve doruckuvav sega no pred toa si povrativ i polesno mi e sea za sea. Majka mi vika ne se sekjiraj normalno e toa, imas golema promena na organizmot
Знаци нормално е да имаш благи болки во долниот дел од стомакот ми олесна ...треба на контрола да одам на 7 сеп. па ке прашам и таму па ке ви пишам само убава мисла да имаме и се ке биде ок
леле ама ме нервора ова чувство, како да ми чука срцето во долниот дел од стомаков леле клук клук клук клук :/
Еве уште еднаш да потврдам денес купив Магнезиум Директ од Еурофарм аптека и беше 172 денари, значи не се поскапени таму.
Мислам дека Bebeto не мисли на она клоцање кое што го чувствуваме секојдневно, туку на непријатно клоцање на некој орган. И јас имам од тие непријатните доле, осекам како во јајник или во коска да ме чука. И тоа знае да се повтроува на 5 секунди и трае по 5-10 минути. Затоа станува непријатно и болно. Иначе обичните клоцања и превртувања се нешто најубавко Чудна работа е ова со бременоста, еден ден се чувствувам прекрасно. А веќе нареден ден сум млитава, ме боли цело тело, не можам чаша со вода да земам од што ме болат рацете, имам отоци и на раце и на нозе, не можам да газам од болки во табаните. А од вчера имам и болки во кичма Се прашувам дали сите овие болки и непријатности ќе се изгубат по пораѓај? Ако имал некој вакво искуство, нека ме утеши
Се поминува после порагјај Јас имав ужасни болки во кочмата,нозете,отоци абе од све по нешто.Ете ме 13 дена откако се породив и супер сум,немам никакви болки.И килограмите сами по себе се симнуваат надолу.
Zdravo mesinja od mene I mojata princeza vcera vo 14:14 dojde na svet teska 3500 a dolga 50 cm, no toa ne znaci deka nema da ve druzam vo temava
Чупе честитки и тука, гушкајте си се, сега можеш да си уживаш со кукличката А ако ти се пишува, колку што знам во Систина се пораѓаше пиши ни како си поминала во породилни приказни, здравје и јас таму планирам, а има многу малку со искуство од таму Големи гушки за двете принцези
Уффф овие болки нека поминат прво а за килограмите здравје боже. Јоу многу ми е мило што за кратко време си се опоравила од пораѓајот. Јас само резервирам луге за до 40 дена за помош, мислам 40 дена ке бидам во постела
Ооо каква постела со бебето немам време за постела иако би сакала.Морам да го успијам,дојам,преоблечам и се така во круг.Фала бога на тел со нет,додека ја лулам неа можам да цирнам што има на форум инаку би била скроз исклучена од светов