од Скопје сум , козметичаркава е во бутел ама како и се вика студиото незнам треба да ја прашам .... ја ова строго за бременоста инаку се депилирам сама со машинка , ама кога почна да расте мешето морав континуитет да задржам
Што мислитр за посета на забар? Веке сум 34 + ама се мачам веке неколку денаредовно си чистев каменец пред бременост и сега веке година не сум била, длабоко е навлезен каменецот и ме боли непцето. Од друга страна ми е став и од корона и од несакани последици да не имам.. па да слушнам искуства
Оди си ме се секирај ја сега бев а бебето 2м ми е па пак стравот е тој а ептен со болки бев 40 дена едвај чекав да пркне да одам. Јас со забарот се договорив да одам прва сабајле пред да има некој, чисто дезинфицирано он со скафандер маска и визир ... Ако ти излезе во пресрет и твојот забар мислам од толку заштита нема што да се деси
Имам некоја тапа болка од левата страна кај јајникот, или малце погоре не знам, легнав и се напив магнезиум, ама пак е присутна, како да ме чука некој од внатре, многу не убаво чувство.
Можеби станува збор за round ligament pain, изгуглај симптоми, ми личи на тоа твоево. Знам често пишуваш за болки, но нормални се. Ако редовно одиш на контроли и се е во ред, немаш простор за паника.
Да, одам редовно, еднаш за ваква болка бев и на дежурен, и сега демек да не ја мислам, ама ете лежам и не помимува, ме чука од внатре, и да си пишам тука, полесно ми е кога ќе сподели некој искуства.
И јас бев таква во бременост, паничев на секоја болка и недвижење на бебе. Накратко, лигаментите кои ја држат матката се растегнуваат и процесот создава болки. Јас имав и остри одвреме-навреме. Пробај опушти се, диши длабоко и одморај, минливо е.
Не знам искрено, хаха, не можам да познаам кога ика, ама ова некако ептен на лево ми е, дури и кај јајниот доле опфаќа, ама може и до таму стига, кој знае, еве сега ми се смири, не ми е прв пат ваква болка, ама е многу непријатна.
Леле моево ко ќе се заика, чекам да помине 5 минути следам уште ика, паника ме фаќа ко ќе потрае подолго.
Sabajle osetiv kako menstrualna bolka ama na pogolem del od stomakot ne samo standardnata linija dole, dali bea nekoi lazni kontrakcii kojznae. Traese dali minuta dve i ja snema, a 22 gn sum. Nekoj, nesto slicno?
Кај мене ептен икаше цела бременост. Последно движење што осетив во стомак додека беше, беше икање И сега мноогу ика
Мами,ај објасни ми како изгледа кога ика бебе,мислам по што знаш дека е така...просветли ме. Можеби и моето ика,ама јас да незнам дека е тоа тоа
Икањето се осеќа како пулсирање. Може не го осеќаш сеуште. Во деветти месец нема шанси да не го осетиш.
Kaj mene cel den skoro ikase i duri mislam deka na momenti se tresese kako da se grci nesto taka ko da se trese
Некогаш осеќам така пулсирање, па како вибрирање, па клоцање во исто време, цел стомак ми се поместува. Ама ова беше како лигамент да ме стега баш, така некако, тапа болка, како да те чука некој од време на време, и трае неколку саати така, зависи кога како, секогаш различно трае. Офф..