Девојки вие што се боцкате со клексани имате ли некоја информација дали ги има некаде. Во групата Димери во бременост членките пишаа дека ги нема и оние што се снашле ги зеле последните. Ако имате некоја информација дали ќе ги добијат и што ќе правиме ние што сме зависни од клексаните? Може ли да се заменат со фраксипарин? Но прашање е дали и фраксипарини има
И мене истото ми се случува, а претходно имав многу чисто лице. 12+5 сум, ама во 7-8 недела прво почна да ми се суши кожата, што никогаш не било, а во последните 2-3 недели не е сува ама нема ден да не станам со некое ново брунче. Го земав Еси Алое Вера гел од Зегин, по препорака на членки, ама не осеќам некоја голема промена, може и не го мачкам доволно редовно. Хормоните си го прават своето, тоа е тоа...
Женски, извештај од цтг: реактивно без утерин активитет .. докторката искоментира утре контрола не е баш најдобро цтгто :/ скоро на сите прегледи исто ми пишува. Дали знае некоја од вас што значи тоа ?
Vidov ti pisaa i vo drugata tema. Da sakase prirodno ke ti recev efremovski t.e.dzovani ama vaka bilo koj
Најверојатно ќе ги има после 15ти, така не информираат во аптеките, сите имаат порачка направено. Јас барав секаде дури и по други градови прашував ги нема
Во првата бременост качив скоро 40 кг. До последно не бев свесна дека сум качила толку многу (не се мерев). Дневно пешачев по неколку км во планина и не чуствуваф никаков замор или потешкотии и тоа во последниот месец од бременоста. Сега во втората бременост немам качено ни половина од претходната килажа. Немам некои потешкотии со стоење и движење ама имам ужасни грчеви и болки во нозете. Сепак секоја бременост си е различна.
Да,секоја бременост е различна...а јас сум заборавила како ми беше со претходните две првата пред 17г. и втората пред 14г...,сега и малку повозрасна да речам или поблаго тогаш многу млада па сум подзаборавила се
Мене ми зема матичната 400 денари само за тоа што ми ги направила брисевите и сама си ги носам во ГАК
Мила јас ќе ти ја кажам мојата рутина за нега на лицето:Користам на биодерма мицеларната вода и на биодерма розовиот гел за миење на лицето( насабајле само со гелот се мијам а навечер двојна фаза односно и со мицеларна вода и со гелот обавезно) преку ден користам серум its skin и на биодерма хидрабио перфекторот со заштитен фактор а навечер на uriage 3 регул кремата.Ова и пред да останам бремена и сега користам при што проверено е дека можам да гу користам кремите и во бременост и искрено лицето ми е одлично
Тоа е во ред цена јас сум во Коруновски Скопје и искрено многу е само за едно земање на примерок без да ги носат да земаат 400 денари цц
знам затоа и ти пишав .... ја сум кај ложанковски и сите брисеви толку се и плус ме прашуваат ако несакам да ми ги носат ништо не наплаќаат можам сама да си ги однесам ....
И јас исто, немав ни 2 кг качено до 6 месец, а колената мислев ќе ми пукнат од болки цела бременост, буквално да неможеш да клекнеш, а бев доста активна.
Kako si zadovolna od tamu? Jas sakam da ja smenam zaso haos e so termini koga ne e korona se utepuvam od cekanje. Aj sega odat samo trudnici i ne e guzva. Od druga strana pa ne mi se dava za pap i bris na privatno za redovni pregledi. Ja pisav deka na 2 min od doma mi e ama dzabe koa dremes 2 saati u cekalna
јас пред две години почнав тука да идам , двете докторки се супер , мојата е моментално на породилно така да идев и кај замената нејзина последните контроли, горе има и доктор постар ама со него немам искуство , ми одговара дека работат две смени , имаат сопствена лабараторија , цените на услугите им се прифатливи , ако несакаш некое испитување кај нив можеш да си одиш на државно секако упат ти даваат и секогаш се достапни дали едната или другата докторка или сестрите ....
Јас бев кај ложанковски( кај радица бојчева) ама она кога си отвори своја ординација се префрлив кај неа и сум презадоволна од неа.