Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Девојки вие што се боцкате со клексани имате ли некоја информација дали ги има некаде. Во групата Димери во бременост членките пишаа дека ги нема и оние што се снашле ги зеле последните. Ако имате некоја информација дали ќе ги добијат и што ќе правиме ние што сме зависни од клексаните? Може ли да се заменат со фраксипарин? Но прашање е дали и фраксипарини има (facepalm)

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    21.945
    И мене истото ми се случува, а претходно имав многу чисто лице. 12+5 сум, ама во 7-8 недела прво почна да ми се суши кожата, што никогаш не било, а во последните 2-3 недели не е сува ама нема ден да не станам со некое ново брунче. Го земав Еси Алое Вера гел од Зегин, по препорака на членки, ама не осеќам некоја голема промена, може и не го мачкам доволно редовно. Хормоните си го прават своето, тоа е тоа... :) :drunk:

На IRBBB, thelittle17 и marta993 им се допаѓа ова.
  3. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    123
    Женски, извештај од цтг: реактивно без утерин активитет .. докторката искоментира утре контрола не е баш најдобро цтгто :/ скоро на сите прегледи исто ми пишува. Дали знае некоја од вас што значи тоа ?

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Mene maticnata mi zema 500 deka gi nosat do klinika(facepalm):D

5. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Vidov ti pisaa i vo drugata tema. Da sakase prirodno ke ti recev efremovski t.e.dzovani ama vaka bilo koj

На Molly.dolly му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ziberi123

Ziberi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    237
    Најверојатно ќе ги има после 15ти, така не информираат во аптеките, сите имаат порачка направено. Јас барав секаде дури и по други градови прашував ги нема

На natasam и mace89 им се допаѓа ова.
  7. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    299
    Во првата бременост качив скоро 40 кг. До последно не бев свесна дека сум качила толку многу (не се мерев). Дневно пешачев по неколку км во планина и не чуствуваф никаков замор или потешкотии и тоа во последниот месец од бременоста. Сега во втората бременост немам качено ни половина од претходната килажа. Немам некои потешкотии со стоење и движење ама имам ужасни грчеви и болки во нозете. Сепак секоја бременост си е различна.

На Mom_3, Prolett, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Фала ти мила, да се надеваме дека ќе донесат :whew:

На Ziberi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    За гориво цццц,јас сама си ги носев и не платив ништо....а во авицена беше 2400ден.луда работа(facepalm)

На Pacient srna, Kitten и mace89 им се допаѓа ова.
  10. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Да,секоја бременост е различна...а јас сум заборавила како ми беше со претходните две :D првата пред 17г. и втората пред 14г...:D:D:D,сега и малку повозрасна да речам или поблаго тогаш многу млада па сум подзаборавила се :D:D:D

На macalavica, naturallmess и mamaJana им се допаѓа ова.
  11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Мене ми зема матичната 400 денари само за тоа што ми ги направила брисевите и сама си ги носам во ГАК

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила јас ќе ти ја кажам мојата рутина за нега на лицето:Користам на биодерма мицеларната вода и на биодерма розовиот гел за миење на лицето( насабајле само со гелот се мијам а навечер двојна фаза односно и со мицеларна вода и со гелот обавезно) преку ден користам серум its skin и на биодерма хидрабио перфекторот со заштитен фактор а навечер на uriage 3 регул кремата.Ова и пред да останам бремена и сега користам при што проверено е дека можам да гу користам кремите и во бременост и искрено лицето ми е одлично

На Stressed Out, Маја Т, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  13. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    мене ми зима само 250 ден за да ги однесат до ГАК , другото е бесплатно на клиника

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Тоа е во ред цена јас сум во Коруновски Скопје и искрено многу е само за едно земање на примерок без да ги носат да земаат 400 денари цц

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  15. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    знам затоа и ти пишав .... ја сум кај ложанковски и сите брисеви толку се и плус ме прашуваат ако несакам да ми ги носат ништо не наплаќаат можам сама да си ги однесам ....

На mace89 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Sto e za pravo mi ponudi sama da si go nosam ama mnogu pokomplicirano mi bese od 500ceto

На BabyD0ll, Mom_3, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Nevenche26

Nevenche26 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.476
    И јас исто, немав ни 2 кг качено до 6 месец, а колената мислев ќе ми пукнат од болки цела бременост, буквално да неможеш да клекнеш, а бев доста активна.

18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Kako si zadovolna od tamu? Jas sakam da ja smenam zaso haos e so termini koga ne e korona se utepuvam od cekanje. Aj sega odat samo trudnici i ne e guzva. Od druga strana pa ne mi se dava za pap i bris na privatno za redovni pregledi. Ja pisav deka na 2 min od doma mi e ama dzabe koa dremes 2 saati u cekalna

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    јас пред две години почнав тука да идам , двете докторки се супер , мојата е моментално на породилно така да идев и кај замената нејзина последните контроли, горе има и доктор постар ама со него немам искуство , ми одговара дека работат две смени , имаат сопствена лабараторија , цените на услугите им се прифатливи , ако несакаш некое испитување кај нив можеш да си одиш на државно секако упат ти даваат и секогаш се достапни дали едната или другата докторка или сестрите ....

На ivance.. и Pacient srna им се допаѓа ова.
  20. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Јас бев кај ложанковски( кај радица бојчева) ама она кога си отвори своја ординација се префрлив кај неа и сум презадоволна од неа.

На Pacient srna, Mom_3 и naturallmess им се допаѓа ова.