Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Fala na info zenski, jas ja znam Biljana tamu sto raboti(ne znam dali uste e tamu).

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Здраво Molly.dolly, јас кога дознав дека сум бремена (сега сум 13+3) цело истражување направив што како и сите ми го препорачаа Јован Ефремовски без оглед дали ќе стане збор за природно или царски. Жени кои се породиле природно и жени кои се породиле со царски се еднакво задоволни. Јас сум кај него, но имам уште време до породување :).

На Molly.dolly, mace89 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  3. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.704
    ако збориш за докторката Биљана , да таму е мене ми е таа матична само моментално е на боледување не оди на работа

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cakicka

Cakicka Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    50
    За царски депилација или не мора

5. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Нешто за против течна столица што може да пиеме?
    Една недела имам, еве сега не можам да испаднам од вц, ме витка стомакот дури, а заборавив денес матичната да ја прашам.

6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.973
    Допаѓања:
    34.552
    Црн јаглен

7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    10.402
    Мoжеш прoбиoтик нека ви каже матичната кoj, jа се имав напиенo линекс.

На natasam и dromka им се допаѓа ова.
  8. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.986
    Девојки бидејќи нигде не најдов клексани, зедов фраксапарин мегѓутоа сега читам дека за клексан од 0.40 одговара фраксапарин 0.60 а мене ми дадоа исто од 0.40 :?:

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    И јас мислам дека на 0,4 одговара 0,6 но за рефундација ќе ти прават проблем ако ти пишува во извештајот ампули од 0,4. Според мене подобро е било какви него никакви али сепак консултирај се со генекологот. Јас сум од прв ден со клексани и за сега имам али ќе видиме дали ќе набават во меѓувреме или ќе мора да ги смениме со фраксипарин.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.986
    Фала ти мила јас веќе разговарав со матичнава и ми рече па како што ти рекол трансфузиологот, е сега со него не разговаравме за опција ако нема клексани што да праам, затоа се чудам што да праам , прашав во аптека пак ми рекоа дека е океј и од 0. 40 ги покажав димерите и хемеостазата.. а и дека сум била слаба (незнаев дека и ова има улога)

11. Lady.mariposa

Lady.mariposa Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    199
    Претпоставувам за интима прашуваш? Не треба секако, од друго место бебче ќе излегува :) Мене докторот ми рече дека и за природно никако да не се депилирам сега, поготово не со топол восок да не направам некоја инфекција. Плус капиларите се проширени, може и да дојде до крв. Јас решив само со ножички и огледалце некако да скратам максимум што можам, а после долго размислување одлучив нозете со брич, ни таму сега депилација пошто сум 9ти месец и многу отечена. Како ќе успеам да се средам со стомаков што ништо од него не гледам ќе видиме :D

На Cakicka и Moce19 им се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Доколку има влакна два прста над срамна коска бричат. Без разлика што е царски. Пожелно е да е депилирана или бричена

На KonstantinaM, Cakicka и Larahappy им се допаѓа ова.
  13. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.674
    И јас вака знам дека е, и не сакам кога ќе дојде време, да ме бричат други таму, некако ми е безврска скроз, ама ако е природно сигурно ќе морам цела да се фатам, ММ некако ќе ми помогне, па колку толку, не ми е за друго, туку ме нервира што други треба да ме бричат во болница.(facepalm)

На Cakicka и mace89 им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.153
    Допаѓања:
    41.818
    Мене ми е глупо небричена да одам да се пораѓам. И за царски треба избричено таму кај што е резот. Исто и за природно, ако прават епизиотомија е пожелно да си избричен

На Cakicka и thelittle17 им се допаѓа ова.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    За првото и депилирана бев и ме поминаа со бикче а немаше потреба незнам што им требеше. Умрев од чешање :shake: ова за царски. А за природно незнам:) сигурно бричат ако не си средена:drunk:

На Cakicka и thelittle17 им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.077
    Допаѓања:
    18.999
    Јас бев да се депилирам во 37ма за да не изненади бебе. Ама бебе немаше абер, пак подраснав и во 39та пак бев да се депилирам.
    Пред царски ме поминаа на стомак. Не знам каква е процедурата ама мислам дека ке те поминат со бикче пред царски небитно дали си се поминала сама или не.
    Се депилирам цела бременост редовно, нозе и интима, раце сама средувам. Одобрено ми беше од доктор.
    Ако восокот е за една употреба и ако во салонот хогиена е на ниво тогаш нема ризик.
    Ако одите да ве депилираат со претопуван восок каде дневно 10 15 жени депилираат раце нозе интима а истиот восок се процедува, тогаш и да не сте бремени може јако да наебете.

На IRBBB и thelittle17 им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.015
    Zar uste se koristat preceduvani vosoci

18. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Многу салони користат и не кажуваат, ако ги прашаш ќе ти кажат за една употреба е и демек го фрлаат во пластични корпи за потоа да го соберат и пак да го претопуваат

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.329
    Болно ли е долу да те депилира некој друг?
    Јас пред бременост сама се средував ама ќе ми требаа 3 сати од болка. Имам машинче за восок и восок, ама сега не се осмелувам и страв ми е од топлиот восок да не му наштетам на бебе.

@thelittle17 не тине срам маж ти да го прашаш за тоа :$

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.077
    Допаѓања:
    18.999
    Ехее, знаеш која е разлика во цена. Во некои салони 800 900 е цело тело, јас кај што одам само интима и пола нозе се толку.
    Не боли ако знае како да депилира. Има жени кои имаат тешка рака, па депилацијата е тортура. Јас забележувам разлика кога ме депилира жената која ме депилира и кога ме депилира газдарицата. И двете се супер ама не е исто.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.