Денес преглед, 13+6 си oдгoвара на гестациска недела. Дoктoрoт направи мнoгу сликички и уште еднаш пoтврди машкo бебе. Душа мала Стoмачетo малце пoрасна ама какo за втoра бременoст малце се гледа. Денoвиве имав некoи тапи бoлки нo дoктoрoт кажа дека се е вo ред и какo штo треба.
Срцето постојано ми забрзува, додека седам, одеднаш, мислам од гради ќе ми искочи. Немам никакви стресови и нервози, баш ми е опуштен и убав денот. Што смее да се пие за смирување?
Да испиташ железо?Од слабо железо можеш да имаш тахикардии. Мене ми лупаша срцето во сон, исто и нозете ме болеа,влечеа и ми скокаа -синдром на немирни нозе.Почнав со таблети за железо и ми ги снема проблемите. Едит:Б комплекс за смирување можеш.
Sto moze da se koristi za bolki,osven paracetamol i brufen? Ednas se napiv brufen no otposle procitav ne e preporaclivo vo poslednite 3 meseci od bremenost ili ok e da se pie bidejki mi bese preporacan od ginekologot
Девојки, извинете што скокам пак на тема, ама не можам да најдам на форумов, а сега прочитав за железо сте спомнале. Треба да пијам суплементи, а ништо не поднесувам. Од се ми се гади, поготово од хеферол, пред три дена се напив едно, уште ме боли желудник, одвратни се. Ми спомна една другарка што живее во Загреб дека она го имала истиот проблем и само Кендурал Ц и помогнале без да и прават никакви проблеми во желудник. Дали сте чуле? И дали можда некоја ги користела? Не знам дали уопште ги има кај нас. Фала ви
Devojki, koga vi "privrsija" macninite i nagonot za povrakjanje? Kon koja nedela? Jas sum 7ma ama mi se cini se poveke i poveke mi se losi, a ako pocnam da povrakjam, ne mozam potoa da go smiram zeludnikot i taka se vrtime vo krug....
Сидерал Форте или Сидерал Фолик, зависи колкава доза ти треба. Денес ми ги препиша докторот, би требало таа форма да е полесна на желудник.
Никогаш, хахахха. 24+5 недела си повраќам уште и уште од се ми се гади. Се е индивидуално. Може да ти престане, може не. Мене ме тешеа ај накај 12та,па накај 15та недела,ама ништо до пораѓај ќе ми биде вака одвратно изгледа.
Ја кога отидов имав влакненца малце затоа што се бричев од страв да идам на депилација и се породив природно не рекоа ништо. Не ме поминаа со брич Не бев баш мазна а тој период дека знаев дека ќе биде секој ден или втор со бричот во вц
Пијам магнезиум речиси секој ден,ама не знам што е ова во последно време. Ќе отидам во тоалет, ако се задржам повеќе од 5-6мин не можам да станам,нозете ми трнат и ми се ладни,не ги осеќам воопшто и не можам да се движам. Обично коа сум на работа се дешава, ептен паника ме фаќа. Деновиве почнаа и да ми отекуваат, чорапите ептен ме стегаат Неам многу кг качено, 6.5-7 .. сол не јадам многу,притисокот е ок. Шо бутур ми е? Од утре 32 полна,јоооооој.