Па ништо посебно, гастрогард, б6 и тоа. Не ми е тешко да повратам колку што ми е тешко цел ден лошо,со нагони,ништо не можам да каснам,да мириснам. Мирисот на станот ми смета,абе буквално се. Немам воља ако ме верувате ни да се бањам,ни да јадам,ништо,се правам од што морам. Следнава недела морам на забар,ме фати еден заб,како ќе одам а да не повраќам јас стварно не знам.
Колешка иста ваква бременост имаше се и сметаше секаков мирис. Буквално доаѓаше на работа и се одеше па на крај боловање отвораше не можеше да издржи за жал до крај тераше така Ама па знам она ништо не пиеше
Честиткии .. Лесна бременост и што помалку стресови, тоа подобро за тебе и за бебче. Пробувај да мислиш позитивно и само напред. Ќе биде се во ред❤️
Прашај за некои таблети инаку вака стварно е мачно.Јас до 16 повраќав на крај ми дадоа едни што помаага колку толку. Среќа после ми се смири.Ама ептен е мачно цел ден да ти е лошо, едноставно не функционираш
Мене ми ги дадоа овие. Имав гадење 24/7 цели три месеци. Навечер ќе земев од таблетиве и пак ќе ми се гадеше по малце. Станував повраќав со тресење се враќав во кревет. Е тоа беше период кога маж ми спиеше а јас будна по цела вечер се мачев и многу ми беше криво. не знам дали ги има кај нас, ама б6 витамин сигурно има.
Фала ти многу,се надевам со оваа бременос ќе биде се во ред,предходната од самиот почеток имав нагони за повраќање,лошење,вртоглавици фала му на бога сега немам такви мачнини за сега,само мали болки во долниот дел од стомакот и малку ме болат градите.❤
Јас повраќам веќе 36 недели што не пробав џабе ништо не ми помогна со тоа што веќе после 17 недела негде почнав да поднесувам одредени мириси а сега веќе сум океј со тоа и можам да јадам се само што сеуште си повраќам после секое јадење.Гледај да внесуваш течности и електролити барем да не дехидрираш
Од денес сум 31 недела.Ама многу ми е чудно бебето.Толку е мирно што јас ако не го закачам да го разбудам го нема да мрда.Некогаш само осеќам како вибрирање во стомакот и со тоа знам дека си спие Се случува да ја осетам во сон дека мрда ама пак не е силно и е многу кратко.Некогаш се тртли и и јас само офкам, ако е посилно оти ме скококотка и си викам ,па може бебето знае дека мама вика ,па ја фаќа жал и не сака да ме вознемируваИма денови кога скоро и не ја осеќам да мрда само ќе се истегне и толку Постелката ми е напред.Има ли некоја вакво искуство со мирно бебе?Или па не ја осеќам оти постелката ми е напред? Мирно бебе=темпераментно детеЈадна јас
Имам едно прашање. Вака 34+5 сум а сега забележав дека ми се има појавено млеко на градите т.е. на прслукот. Дали ова е вообичаена појава, мислам нели ми е рано ??
Мешиња денеска некако ме болеше стомакот од напред и кичма некаде овие болки ме држеа 15 мин два пати беа онака јаки како за во вц дс идам да се олеснам и кога завршувив осетив како бебушка внатре се тресеше како пингвин и после тоа сум заспала и сега нешто минимално ме боли меше дали е можно да сум се доотворила прееска кога сум дала минимален напон за во вц
Не е рано воопшто,јас со првата бременост имав во 7ми месец,со втората во 4ти,сега сум 6 полни немам уште...таман си уживај си
Моето е мирно, јас сум 29та. Очекував да клоца многу, можеби ова е тоа и не знам зашто прва бременост, ама очекував многу повеќе. Ова е нежно, осеќам и поместувања, истегнување и превртувања, ама мирно е. Сигурно има врска тоа што постелката ти е напред. Мојата не е, па веројатно е до бепчето, едноставно си е помирно. На мајка
Мешиња јас сум полни 18 недели, од пред скоро ја чувствувам беба, ама многу слабо и многу ретко (обично кон 2 после полноќ) и не секој ден. Од кога почнавте убаво да си ги чувствувате бебушките? Знам дека е индивидуално и дека нема правила, ама ете пуста мисла.
Kolku pati pravevte brisevi vo bremenost? Pravev 12gn uredni si bea, sega se mislam dali i 24-25 da pravam ili tamu na kraj samo 30 i nekoja. Turam utrogestani i nekako sube mi e od niv
Otprilika togas ama ne bev sigurna dali e toa toa. Kaj mene bese kako grebkanje na pocetokot, od 20ta nataka veke jasno se cuvstvuva