Мене за непцата ми помогна плакнење со чај жалфија. Никако пиење, само плакниш и гаргара со него. А стоматологот ми даде и гингивал маст за непца и ми рече обавезно со забен конец.
Ќе биде, со позитивна мисла, трпение и верба во Бога ќе успееме Јас сум 31ва недела, грлото ми беше 1.6 минатата недела. Четврти месец сум со строго мирување, немам од дома мрднато освен за прегледите и немам стоење подолго од 10мин(за бањање и тоалета). На се се навикнува човек кога има цел
Жал ми е што и ти имаш слична мака на мојата. Јас пред некоја недела случајно дознав, си прочитав сама на извештајот дека ми е 19мм цервиксот и си бев без никаква терапија се додека не ме фатија породилни болки. Ги примив двете инекции за зреење и од тогаш одмарам и се молам на Господ. Верувам дека ќе успееме.
Парадонтакс паста. Има и една многу корисна течност за плакнење уста- Перио плус, но скапичка е, околу 600 ден а трае две недели. Но мене за две недели ми смирува воспаленија. Ни Лакалут ни гингивал гел не помагаат како овие две што ти ги наведов. Цел живот патам од џебови и гингивитис.
Да супер е докторката мене ми е матична и убаво си објаснова и што и да сакаш да ја прашаш ќе ти одговори
Мамичкии Јас бев денес на скрининг прв Се е во ред со бебето За пол за 3 недели имам контрола па ќе знаеме Инаку ме упати и на приска тест Ќе правам во авицена утре Ако некоја знае одма ли даваат резултати?
Освен Ваикики и Буњаковец трговскиот (што воопшто не ми е во близина), каде купувате труднички пантолони или фармерки.... Низ Аеродорм некој бутик?
fala ti, jas se mislam dali skriningot da go pravam kaj nea ili kaj dimcev, pa sakav da vidam i drugi iskustva kako ste zadovolni
Луѓе што мислите ко ќе ме фатат болки за породување да си се напијам еден Ред Бул за малку повеќе енергија?
Девојки 2 скрининг помина е сега со мерките докторот е задоволен но сепак сакам да се консултирам со вас Мерките на главчето-череп и BPD се за 6 дена помали не ми најде забелешка пишано му е дека е нормално .... ама пусти страв ..... Што мислите постои место за загриженост?