Стручно лице ти кажало дека е во ред се,нормално било....нема место за грижи тогаш.,и ние ќе ти го кажеме истото,а за да бидеш помирна можеш да идеш и на второ/трето мислење
Еее тоа е проблемот тука што само едно место постои за скрининг и неможам да појдам на друга консултација сепак ќе си прашам мат доктор и јас си викам чим рече дека е во ред да не се загрижувам само кога видов 6 дена поназад ми се виде многу хахах Ти благодарам миличка моја
Кај мене скоро ниедна мерка не е како по книга. Ама сепак си напредува убаво, а и тоа е ехо, не секогаш докторот може убаво да измери. Ако се друго е во ред, нема причина за загриженост. Јас никогаш не сум се преоптерувала со тие мерки
Тие мерки по недели се просек и секогаш има плус-минус во нормалното. Не може сите бебиња да се исти. Штом ти рекол дека е во ред, во ред е.
Жени, се прават ли заби со анестезија во бременост? Јас до сега се без анесте,ија ги имам правено пред да останам трудна, ама у карантиниве нешто ептен ми се расипа еден заб и ме боли, некако сакам со анестезија. Ваши искуства?
Јас пред да останам трудна цело време сум пиела енергетски пијалоци, мнг ми беа убавиии, и сега многу ми се пијат ама ај ке се стрпиме до раѓање
Сега читам зборите за мерките од ехо, јас освен грамажата не знам што значат другите ниту кои се нормални вредности хелп каде да се едуцираме ?
Енергетските пијалоци имаат состојки за екстра енергија како гуарана, таурин итн. Сигурна сум дека не се дозволени во бременост.
Јас си носев во болница и си јадев и пиев цел ден додека се породам. Нема зошто ние да се преоптеретуваме со мерките и главоболки да си ствараме. Си има гинеколози за тоа
TeodoraMJНов член Здр, знам дека темата не е за тука но сакам да ве прашам дали сте имале или знаете некој што има хернија папочна кила во бременоста и како е најдобро за породување царски или природно? Фала ви