Ни гаргара ништо, пред тоа ми имаше препорачано за гарара и баш ми напомена сега да не користам. Прашај си гиниколог јас не би ризикувала.
Не знам еве кај мене беше таков случај и правев гаргара неколку недели по два- три пати во денот зашто имав огромна мака. Значи не само што крвареа непцата туку и беа премногу воспалени и премногу ме болеа. Неиздржливи болки. Мислиш неколку заби одеднаш болат. Само така ми се смирија и после гаргара со гингивал маст. Мене само тоа ми помогна.
Sto ke se zamaras na kraj pisuva po merki tolku dena plus minus. Od site tie gramaza preracunavaat jas taka razbrav
Zeni denes vleguvam vo 32 nedela, no od petokot nekako si ja cuvstvuvam mnogu dole malava, nekako koga se dvizam kako da ke mi ispadne... Dali treba da se zagrizam ili i na nekoja od vas i se ima sluceno ova ili da odam na pregled ?
Ако ти е толку страв или премисла подобро оди си до кај матичната нека ти измери цервикс,ако има некоја со сл искуство ке каже јас сум 24+4...
Исто и мене,ептен улежано се осеќам,иако се движам,пешачам... нооо,ќе издржиме ајде уште малку,после по дома со бебчето горе доле,ноќе,дење ќе вежбаме
За проблем со непцата само четката за заби да си ја сменете со Лакалут, влакната се многу меки, и не ствара плус надразнување при миење. Исто пастите за миење заби на Paradontax и Sensodyne за сензитивни непца и спречување на крварење на непцата се многу добри. И домашен рецепт за афти и секакви проблеми со усната шуплина и непцата - слатко од вишни или вишни замрзнати купете си па зовријте ги со шербет.
Јас сум со мостови,ептен ми отекуваа непцата , се бидев насабајле со крв на забите , со мирис на крв во устата,ептен се исплашив и само четката ја сменив...земав една црна со влакна од чајно дрво ако не се лажам и внимавав полека ги миев а отечениот дел го стискав со прст да истече крвта и да де ослободи притисокот....сега немам проблеми и се надевам дека ке немам...пробај со мека четка само...со лесно[/QUOTE]
Девојки, сакав да ве прашам. Скоро сум 37ма полна. Денес не можам од кревет да станам цел ден буквално спијам. Значи не се осеќам лошо, али многууу уморна. Мислам дека вака на почетокот ми беше и еве сега пак. Дали е нормално? Значи не зборам нормален умор, ова е како премореност, ми се спие цело време.