Јас затоа сега си спијам до 10..11ако можам,па дури и преку ден ако ме фати дремка,зошто велат потоа ќе нема така....
Zdravo, dali nekoja od vas devojki se razbira vo citanje na ctg??? Deneska na pregled maticnata izgleda ne sakase da me isplasi, deka sum panicar, ama izgleda mi se blizi poroduvanjeto.. osekam i meseto mi e cudno mi rece da otidam pak vo sreda ako do togas ne dobijam jaki bolki, inaku sum 39 nedela
Е добро де, што таа тажна фаца? Секако си 39 недела и треба во секој момент да очекуваш. Ова повеќе ми изгледа дека бебето е мрдало, отколку дека се контракции.
Девојки смеам ли вакви таблети да пијам во рана бременост докторот ми рече да земам калциум од 1000 ама се е мешано со витамин д а јас веке го пијам од 4000 единици и го земав во оваа комбинација ај мислење ако може дали да ги пијам
Девојки што мислите за појасот за трудници... ? Дали помага и за половината или само го поткрева стомакот?
Според мојот доктор Димитров од Ремедика и матичната бремените жени е препорачано да пијат по 4000 единици дневно но ако е мала дозата таму не би ти штетело само калциумот земај го наутро а Д витаминот навечер или обратно. Важно е да имаш временоско растојание да не дојде одеднаш голема доза витамин Д
Јас го пиев пред да забременам 2000 единици. Кога имав позитивен тест продолжив со тоа што во калциумот имам и примам вкупно 2400 единици. Сега посебно го даваат пошто сме зимски трудници и како заштита од ковид. Го зајакнува имунитетот. Види прашај си може ќе ти го воведат. Од него можеш само корист да имаш
Јас купив го носев 2,3 месеца за половина не е Ама многу ми помогна да се качи плодот горе,бидејки ниско го носев бебето
Devojki, imate li informacija do koga bi trebalo da soopstat dali se prodolzuva otsustvoto od rabota zaradi covid merki....?
Ти благодарам миличка и мене бебе ми е многу ниско постелката пишува дека е високо поставена ама тоа си седи само долу неколку пати ако се има поткачено нагоре и пак долу си слегува....За 1 месец сум на контрола незнам дали да земам или да чекам да дојди контролата 5 месец сум 20+5??
На мене ми го препиша гиникологот оти од 21 недела некаде многу ме болеше стомакот и ме влечеше кога се движев. Го зедов и го носев само кога пешачам.Па не ме влечеше стомакот толку.Тие од продавницата ме прашаа дали ме боли половината дека и затоа помагал, ама мене не ме болеше половината.Напротив кога го носев неможев нормално да ја мрдам половината и имав болки. Ама мм ми го зема кога го фати половината и многу му помогна Сега оти сум дома не го ни носам. Ако те многу боли оди порано на доктор без термин ќе те примат само ќе мора подолго да чекаш.Па прашај може и кај вас е бесплатен т.е на рецепт
Аааа тука рецепти нема на приватно е сето .... Фала ти ќе се консултирам секако со доктор ќе појдам деновиве
Го допив калциумот со витамин д што беше во комбинација,сега го земав во друга комбинација со магнезиум цинк и други состојки затоа не ми беше јасно дали ке сметат тие др состојки а витамин д земам 4000 единици и јас иако др ми рече доволно е од 2000 имав солиден 27 ми беше пред инвитрото сегга на своја рака веке месец дена го пијам од 4000 пошто зимен период а и мислам не би требало да се предозираме..
Јас од витамини пијам само фемибион 2 и магнезиум 2х250, а гледам пиете и плус д3 и калциум.. да си земам ли на своја рака или да си седам мирна