Да се надоврзам со прашање за фолна киселина. Дали знаете која е максималната доза што смееме да ја земаме? Јас пијам фемибион, таму има 400мг, но докторот ми препиша препарат за железо што содржи и фолна од 600мг, значи вкупно 1000 ќе ми дојдат. Изумив да го прашам за тоа. Што мислите премногу е тоа дневна доза?
Go prativ maz mi da bara.ako ima neso so calcium mesano da ne pijam 2 apcinja. Realno jas od doma ne iskacam ne treba mnogu, poveke za kalcium mi e zaso znam deka ne pijam mleko,jogurt ko sto treba. Pa ke vidam sto ke donese doma
Јас кога барав калциум неможев да го најдам во помали количини на подобра фирма, и ги најдов овие таблети. Содржат 333мг калциум, 165мг магнезиум, и 16мг цинк. Јас ги скршив на пола значи зимам по 160мг калциум, зошто на сите пренатални витамини го има до кај 80мг. Пиев оделно и 10мг цинк, а сега имам во ова апче. Магнезиум е ептен малце и пијам башка.
Epa jas vidov vo femibion 2 nema niso od ova ni calcium ni magnesium ni zink. Taka da taman e ova, fala ti
Во сите други витамини за трудници има повеќе витамини отколку во Фемибион и стварно не ми е јасно зашто генеколозиве толку ги форсираат и ни ги препорачуваат :/
По правило и закон, 100% од плата. Јас така си земам, од октомври навака. Туку, кога ќе се знае дали ќе бидат продолжени мерките и после Нова година, за бремени?
Јас од 4ти наваму ги пијам провен со пробиотик. Дополнително земав само магнезиум, ама ги прекинав веќе и витамин Ц си пијам плус. И крвта ми е 127, железото 29.
доле болките или се слаби бракстон хикс или бебето мрдало многу за време на ЦТГ , горе тоновите се ОК колку што се разбирам јас .... вистинските болки на ЦТГ изгледаат како планини со широко дно и тапи врвови и се креваат над 80 ( ако може да ме разберете )
Искрено јас цело време сум во двоумица во однос на ова прашање. Земам премама, во нив има 200мцг обична и 200мцг метилирана фолна и уште 400мцг метилирана фолна од солгар. Немам испитано мутации и овие 400мцг метилирана си ги земам на своја рака. Според матичната доволни се тие што ги има во пренаталните витамини. Пред скоро читав за предозирање со фолна и малку ми го помати умот, па планирам да ги допијам тие што веќе ми се купени и после да си продолжам само со пренаталните. Ако те интересира, читни тука https://www.webmd.com/vitamins/ai/i... up to 5,excitability, and other side effects. Тука пишува дека предозирање се јавува доколку подолготрајно се зема фолна повеќе од 1000мцг дневно.
Каде да најдам вакви вреќички, кај нас, како тетра пелена, потенки? https://www.baby-walz.de/p/alvi-som...5FpcvM0XUNNBgrjHybAC18AGYZld2cyBoCZ2IQAvD_BwE