Друшки малку надвор од темата.Некоја дали има искуство или информации за приватно здраствено осигурување за породување и детали да сподели?
јас ваква слична вреќичка зедов од локо кроко, а 2 што имам наследено на маркиците пишува дека се од окаиди и ваикики, купени пред година-две. можеби сѐ уште може да се најдат такви, не сум прошетала скоро во овие продавници.
Сега брзо од Локо Кроко ја имаш земено? Иначе не сум шетала по моловиве, некако се уште ми е страв, па затоа сакам вака да знам каде има, па да одам да си земам, да не се маткам во гужви.
да, нема ни 2 недели мислам. во мол влегувам строго на отварање во 10 и гледам да сум излезена до 12 макс. воопшто нема гужви тогаш.
Now од 1000мцг се за луѓе што имаат мутации (хомозиготи). Дури и кај мутации, каде што се хетерозигот, доволно е 400мцг фолна, само да е метилирана. А за ова секој ден или преку еден ден, навистина не знам. Не сакам да влијаам на ничие мислење/одлука, повеќето тераме со консултација на гинеколог што е нормално. Јас за мене кажав дека покрај фолната во пренаталните, земам дополнително на своја рака и покрај тоа што матичната ми вели дека немам потреба, ама откако ја прочитав статијата се подзамислив малку.
За. Особено за долг пораѓај помага да се опуштиш и побрзу да се отвориш, малку да се одмориш Зошто да не , кога го измислиле.Не боли кога ти го стават не се плаши.
Ај уште едно прашање Дали некој користел феррум лек сируп? Што се не пробав, се повраќам, ми го препорачаа ова или сидерал фолико, али гледам има доста фолна и вит Б6 и Б12, а веќе ја земам таа доза со фемибионот, па сакав да пробам со сирупов. Има ли некој искуства? Фала ви.
Јас бев со епидурална и е големо олеснување на болката, само не ја ставаат додека се отвориш барем пет прсти.. Прјеаки болки беа до пет прсти, не можам да замислам да требаше уште четири саати да сум во болки додека се отворив целосно дека мн тешко се отворав, плус и со провокација, ама неќеше. А не сакав царски. Мислам болницата ја кренав од врискање. После кога ми ја ставија епидурална веќе нишо не осеќав, никаква болка.
Девојки ме болат многу крајниците а и отечени ми се некој природен лек да не знаете да ме попуштат малку?
Маслинки исчукани со семки на крпа или шал, така да преспиеш. Можеш и маслинка на пола пресечена и внатре лимон да си капнеш .Помага ама моментално.
Девојки дали знаете што значат овие резултати во мокрача.. матичниот вели лесна уринарна инфекција и само чаеви да пијам, антибиотик не ми даде, а не знам зошто еритроцити се покачени до сега не сум имала ваков резултат...
Eritrociti vo mokraca so eden + stoi,sto e ako moze nekoj da mi kaze??i pustiv na doktorkata mi rece poveke voda blago nikako nit pa cokoladi,caj od brusnica da pijam,zelena salata da ne jadam i gazirano ne.Nisto od toa ne jadam niti pa gazirano pijam,osven sto jadam salati.Sega me interesira nekoj dali imal i znae da mi objasni sto znaci ova?prv pat se srekavam so vakvo nesto,urinokulturautre rezultatot
Eve i jas postaviv osto prasanje i kaj mene za prv pat eritrocoti so eden +,mene mi rece maticnata povele voda i caj od brusnica,nisto drugo i da vidam utre urinokulturata,i jas bas sakam da znam sto znaci ova