Eeeee, баш вака ме боли, најмногу препони кај јајниците, а во вртење од една на друга страна, во спирње, ме боли и нагоре сромакот по малку, баш како на сликата што е обележано. Некогаш е појака болка, некогаш е по слаба, кога како, ама главно баш како на сликата што е обележано.
Епа нормално е мила, ни растат бебушките, затоа имаме таква болка. Слатки маки се ова, ќе издржиме. ❤️
https://www.facebook.com/195134460846/posts/10158066266705847/?d=n Предавање за доење ЗА ТРУДНИЦИ. Многу битно за успешно доење е да ги имате вистинските информации и добра припрема уште во бременост. Кога имате претстава што сѐ може да очекувате и на какви сѐ потешкотии може да наидете, ќе успеете да останете присебни и да одговорите на предизвиците што може да ви ги донесе доењето во првиот период од животот на бебето. Секако и да не успеете ова да го следите, читајте и информирајте се на други начини бидејќи е од голема помош. Отворете ја и темата Бебе со подтема Доење и листајте низ неа - ќе наидете на одлични совети. Со лесно на сите
За тоа сме тука, да си бидеме поддршка една на друга и да се советуваме. Сите го врвиме истиот пат и сите сме потресени за секоја промена што ни се случува. Ама на крај, сѐ ќе вреди. ❤️
Мускулатурата е најверојатно,штом сите прегледи ги имаш направено....одмарај повеќе и не мисли,најди си занимација што ке ти тргне мисла од болката вака само се измачуваш психички.
Јас пак имам болки во карлицата, срамната коска. Преку ден и кога сум поактивна не, претежно кога легнувам едвај станувам од што ме боли. Од кога ќе станам не чуствувам толку. Веќе неколку дена ми е така. Наредна недела сум на скрининг, па се мислам дали да одам порано на преглед
Која недела си?Збореше со матичната?и кажа ли за проблемот...јас сум 25г.н. осеќам некоја тапа болка во карлицата ама тоа си го водам дека ми е од спиење на троседот,сама сум и не ми се спие сама во толкава спална ке си пукнам од плачење....и почнав да ставам перница меѓу нозе,пробај и ти
A utrogestan od koga pocna da stavas ? Zasto doktorkata mi spomna deka ako ima potreba da pocnam da gi stavam no sega za sega nisto....Isto i jas cekam rez od brisevi i se mislam dali da pocnam da gi stavam polyginaxot pred dobivanje na rezz
20 +5 сум. Во принцип не сум паничарка и не ѕвонам веднаш на матичната, ама денес планирам да и се јавам да се консултирам. Ќе пробам баш со перницата, фала ти
Нормални се болките .Пробај калциум за болки во карлица неколку дена ќе се намалат.Мене исто калциумот и за болки во куковите ми помогна
Mene mi preporacaa nekoj Ideos tableti za dzvakanje kalcium i vit d. Mali dozi zatoa sto onaka gi pijam neam ispituvani deficit
Здраво девојки. Како сте? Претпоставувам дека не е за овде прашањето. Но да прашам!: Дали оние што се на боледување им имаат исплатено за месец ноември? Дали доцнат со исплата.. Не знам. И да прашам оние кои правеле приска 1 дали резултатот им е на англиски јазик? Фала миличка. Чувајте се!!!