Sto mislite bebe dali e aktivno ili vo miruvanje koga se blizi poragaj? Nekoi bolki imav nokeska,a bebe aktivno kako sekogas i deneska isto. A veke pocnuvam nesto da osekam 38 gn sum
Обавезно измери притисок, и мери го бар еднаш дневно обично во исто време, има апликации на тел да си забележуваш. Оток не смееш да занемариш, посебно не во последно тромесечие,биди претпазлива мах.
Девојки, утре празник и слава Св.Никола па сакам да си постам, е сега читав дека некаков вид на риба не треба да се јаде во бременост, конкретно ме интересира дали смееме да јадеме туна или риба конзерва ??
Смееш да јадеш ама да не е често и во голема количина. Јас па ич нејќам туна, ни сардини, едина риба која ја сакам е само крапче пржено, некако мрсничко ми е и крцкаво @Pacient srna мислам дека тоа важи за риби кои имаат конзерванси внатре, има сардини кои се само варени без конзерванси и мислам тие се ок да се јадат али треба да се прочита составот пред да се купи
a dali znaes koja e cenata na skriningot, so ogled na toa deka mi e maticen doktor i mora li da se pravi prisca?
Препорачливо е да се избегнува конзервирана риба, а и воопшто конзервирана храна. Но тоа не значи дека не смееш воопшто да јадиш. Јас барем јадам, гледам риба барем еднаш неделно да јадам, ако не сум во можност да спремам, поминувам со туна од конзерва.
Риба е добро да се јаде, посебно лосос свеж.Исто и ципура или пастрмка.Треба да се избегнува риба што содржи жива, а тоа е туната, како и секоја риба која доаѓа од нечисти води или било каква конзервирана риба.
Девојки како се справувате со апетитот денес апсолутно ништо немжам да ставам во уста освен салата и овошје ниту леб неможам ама ми се лоши цел ден незнам како да го средам апетитот не сум добро вака а осеќам глад
Мила иста сум и јас.Од 7ма до 11 недела ептен ми беше лошо и воопшто не можев да јадам.Дури почнав и нездрава храна, само за да јадам нешто.После 12та недела малку ми се врати апетитот, ама пак не можам да јадам како порано.Колку што можеш толку јади.Овој период е таков.
Јас ги постам целите пости, јадам ослич риба, и туна или сардина во конзерва. Туна често не треба да се јаде заради живата во неа. Ама еднаш или двапати во месец дена ништо не е. Газираното, грицките и благото се поштетни, па сепак и тоа јадеме во бременоста.
Како се носиш мила со посното? И јас постам, засега сум супер, само малку ми е во мисла за калциумот бидејќи не конзумирам млечни производи. Земаш дополнително калциум или надокнадуваш преку храна?
Јас постам со млечни производи, таков благослов матичниот отец ми даде, бремените и доилките со млечни производи постат, прашај си во црква. Супер ми е, поздрава исхрана малку, полесно на организмот.