Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    35 недела сум. Сигурно е тоа со леукоцитите? Зашто одма ме праша за ковид

2. Mila_dea

Mila_dea Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    181

Да, секој пат на секое испитување ми се покачени ... др. Вели нормално во бременост. Мислам дека имаше и членки од тука истото го имаа пишано.
    Без гајле биди ... 35 недела си ,уживај уште малце во бременоста,мисли позитивно :inlove:

На natasam и Nikinena им се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.014
    Допаѓања:
    12.394
    И јас знам дека во бременост се покачуваат леукоцитите. Ако останатото е во ред, нема гајле

На Nikinena, dromka, natasam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Nikinena

Nikinena Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2020
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    402
    Ви благодарам за одговорите. Навистина ми олесна кога ве прочитав дека е нормално тоа :hug::hug:

На Mila_dea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    12.076
    Јас сум со високи леукицити..дури..23ми беа,па,18'еве денес проверував крвна слика ,16...овие месеци немаше што не испитав ,се е во ред.нема каде на мислења не бев.секаде добив одг.дека е нормално во бременост.Кај секој е различно,мене ете така покажуваше и 23дури.и
    И повеќе не се ни замарам со.нив
    33недела еве завршувам денес.

На Mom_3, natasam, A.n.g.e.l.a.V и 4 други им се допаѓа ова.
  6. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    632
    Кажаа до 10 дена, ама за 1 недела ми се јавија и да кажуваат и пол.

На Natashka1988 и mace89 им се допаѓа ова.
  7. macufkam

macufkam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2014
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    221
    Здраво девојки влагам во 32 недела ,немам ништо купено за бебето ќе сака ли некој да ми објасни што најпрвин ќе ми треба од облека и општо ,а исто и за мене лично пред пораѓај што треба да си понесам за во болница ☺️

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.652
    Допаѓања:
    9.302
    Оди во тема Бебе, имаш цела тема за ова :)

На macufkam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво женички Сакам да споделам нешто со вас што ме мачи уште сега иако сум 12 недели бремена.
    Со првото детенце пред 4 години имав лошо искуство со пораѓај во државна во Штип.35 часа ме држеа па ме породија спонтано со многу маки,многу лош однос од страна на докторката и сестрите.
    Сега сум бремена со второ, и уште сега размислувам за пораѓај во приватна во Скопје.Тоа најверојатно ке биде во Санте Плус.Со цената се океј, и имам слушано позитивни искуства од таму и секако и сигурно нема да го доживеам истото како со првото детенце.
    Сега ме мачи само едно, не живеам во Скопје, 1час и 30 мин ми е патот до Скопје, плус до болницата уште некои 15-20мин.Дали ќе стигнам на времее, кога ќе ме фатат болките, далеку ми е, или ќе треба да престојувам во Скопје последните недели.Тоа ме мачи многу иако ми е рано.На прегледи во 9месец секако ке одам како што е предвидено во цената ама страв ми е дали ке успеам на време да стигнам кога ќе дојде времето за пораѓај.Ве молам некоја ако има искуство од друг град да се има породено во Скопје или поточно во Санте.
    Поздрав и убав ден

10. lana2915

lana2915 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    58

И јас не сум од Скопје одлучив за зантр плус. Од 36 недела одиш на прегледи на 6 дена и одприлика треба да знааѕ кога се ближи породувањето.
    Мене ми кажа дека ако ме фатат болки веднаш да тргнам и да се јавам во болницата за да биде спремно и да дојде докторката.
    Но тоа за 36 и 37 недела. А за 38 веке бебето си е спремно се договараш и со провокација и епидурал се сите што се породени спонтано таму. Така одлучив и јас.

На H&J му/ѝ се допаѓа ова.
  11. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Значи си се договараш со докторката што си ја избрала да те пораѓа.Јас уште сега сум во паника како ќе биде, со оглед дека со првото трпев болки 35 часа, сега сигурно нема да се породам уште првиот саат кога ќе ме фатат болките, ама пусти страв, далеку е, па што ако не стасам.Ти благодарам.Иначе епидурал анестезијата се доплака или е вклучена во цената ?не сум размислувала за тоа, со првото не ја добив секако нели,а за сега незнам ќе видеме

12. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Пред некој месец буквално од памет ме извадија со тоа дека имам Цин-1, вчера ноншалантно ми се јавува докторката и ми кажува “Пап-от солза чист,ништо немаш”.
    Ај не си пукни од мака.
    Од крајност во крајност одат, нит знам дали тогаш резултатите биле валидни, ни па дали овие сега се(facepalm)

Ако ми е чист и немам цин, а се поминати точно 2.5год од првиот пораѓај кој беше царски,мислите да има шанса овој да ми е природен пораѓај?
    Петровска ме прашува кога сум била породена,и вика “ааа и овој пат ќе го папаш” :D ама јас потајно се надевам природно да биде :angel:
    Бебе си има убава позиција завземено со главче надоле.
    Баш ќе ја прашам на цтг кога ќе почнам за 2 недели, стискајте палци за мене! :D

На Kitten, IRBBB, mace89 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.951
    Допаѓања:
    34.409
    До сега не сум чула,прочитала, некоја од царски прво, природно со второ во мк да ја породат.Така да не верувам.Ама ајде може ти ќе рушиш табуа:muscle:

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Братучетка ми,и тоа во државна во Струмица.
    Ама неа и се разлика 3.5 год децата..
    Ајде, надеж последна умира :D

15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.951
    Допаѓања:
    34.409
    Викаш има:oБраво:clap:Значи има шанса.Стискам палци да биде како сакаш(fingers)

16. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    И јас го имам истиот страв, а малку сум поблиску до ск од тебе. Од друга страна, скоро сите што ги знам се породени во Скопје. Мислам дека за 1.5 саат неможиш да се породиш. Ама па може и да се отвараш а да немаш толку силни болки и си седиш дома и се отвараш а да не знаеш.

17. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Devojki, na pocetokot na bremenosta (osma nedela sum) imavte li kako vaginalni bolki, bodezi, ne znam kako da gi narecam....?
    Vi blagodaram i ubav vikend na site :hug:

18. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Ги чувствував и јас. Баш на форумов дознав дека се чести во тој период. Не памтам кога престанаа. До сега немам компликации, за кој ден 9ти влагам.

Малку посмирено, поопуштено и уживај си во бременоста.

На IRBBB и Natashka1988 им се допаѓа ова.
  19. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Во вторникот испитував крв, урина и уринокултура. Урината и уринокултурата беа во ред сите параметри беа како што треба. Немаше никаква бактереија. Денес ми се појави пена во урината. Вода пијам по 2-3 литри секој ден. 36 недела сум, а докторката дури во понеделник е на работа. Кажете искуства и совет што да правам многу се исплашив.

20. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    vo koja nedela pravese pap? jas ja prasuvav doktorkata ama ona mi kaza deka ne se pravi pap vo bremenost zaradi hormonite, deka moze da dade pogresen rezultat