На почеток на бременост правев, бев 3 недели бремена тогаш,пошто не беше сигурна докторката за бременост сеуште ми зема брис. Тогаш покажа хпв инфекција, па во 9та недела некаде правев типизација на хпв и излезе високоризичен цин-1. Наредно во 23та недела пак го повторивме,овие резултати сега стигнати се всушност од тој тест. Сега сум 33та недела, ќе правам дури после пораѓај пак. Првично и мене ми беше кажано дека може да даде неточен резултат, ем ради бременост ем ради тоа што во тој период сеуште ја доев ќерка ми, но зошто тогаш воопшто земаат брисеви за проверка не знам..
Се доплака да 200 евра. И јас овој пат одлучив зошто е мн олеснување и позитивни коментари и препораки и од докторите. Па ке видиме како ке биде ке споделам искуство
Mene mi ponudi maticnata pap vo 12ta ama ne pravev. Ne znam kolku papa iam za ivf praeno site cisti smetav deka nema potreba. Baska i vakcinirana sum za hpv
Исто и јас со три ивф имам често правено пап,ама викам ајде и сега да збрцнам еден..и чист беше ,како и претходните.
pa jas zasto sum pravena lletz konizacija pred 1,5 godina zaradi cin 2, zboruvav so doktorkata da pravam pap iako posledniot go pravev vo juni, ama ona mi kaza deka za vreme na bremenost pap se pravi najkasno do 5-6ta nedela i toa samo ako dolgo vreme prethodno ne e praven pap, zasto posle moze da bide gresen rezultatot zaradi hormonite
Јас правев во јуни и немав ништо и никој не ми кажал да правам сега во бременоста. Некни правев микробиолошки брисеви и уринокултура и се е ок. Немам ништо.
Девојки ве молам за препорака за доктор кој би извршил сложен царски рез. Се работи за високо ризична, близначка бременост со placenta previa totalis, плацентата на едното бебе е длабоко вгнездена во раната од предходниот царски рез. Повеќе доктори ме информираа дека се работи за сложена процедура, каде може да дојде до обилно крварење кое може да биде животозагрозувачко за сите тројца, а исто така дека може ќе биде потребно и да се отстрани матката. Ако некој имал слично искуство ве молам да го сподели (може и во порака). Ми требаат мислења за да го одберам најсоодветното место за пораѓај.
Барајте некој искусен со гинеколошка хирургија. Димитров од Ремедика мислам дека е познат за посложени зафати, но сум немала искуство. Сепак консултација со него нема да штети.
Фала за предлогот. Докторот е во ред, меѓутоа мислам дека Ремедика нема инкубатори за многу рано родени деца а кај близнаци голема е веројатноста од превремено породување, особено со оваа дијагноза.
Imaat samo zavisi za koja nedela, napraj si muabet so nego ne e na odmet. Realen i direkten e odma ke ti kazs sto kako
А да барате препорака од докторот што досега ја водел бременоста? Веројатно се знаат кој е кој, ко колеги... Извини, само нафрлам идеи со надеж дека би можело нешто да користи.