Нека помине се како што треба дај Боже, па ќе се фалиме јас веќе сакам денес да се роди принцезата на ваков убав ден
епа 2 пати имам забележано дека многу ми е воден долниот веш... настрана од тој белиот исцедок... и нз што можи да биди...
Vaka... megju noze i po dolen vesh se potam od 30 nedela pa se do 40 ete utre mi e termin i'mene postojano mi se sluchuva toa. Toa e poradi hormonite, inaku ako bebcheto ti mrda normalno, se e vo red. Nosi si svetli gaki i'ako primetish zholto-zelena (poveke nakaj zelena) technost kako voda vednash na klinika, togash'imash problem so plodovata voda. Srekno, i uzivaj vo bremenosta, gledam i ti kako mene se zamarash i plashish ali uzivaj se e normalno vo bremenosta
Здраво мешиња како сте денес ? Најпрво да честитам на оние кои скоро ги видоа двете цртки и лесна и убава бременост . Поназад видов препукувања околу одмори и чистење по дома . Јас кога бев бремена имав воља за чистење огромна , али бев спречена од сопругот и свекрва ми . Они не ми даваа да чистим средувам да се напрегам дури и чинијата што сум јадела не ме оставаа да ја дигнам од маса . Сепак во 5-тиот месец завршив у болница . Причина - песок во бубрезите , пресолена храна . Имаше ризик да се здобијам со спонтан ако не примав одредени лекови препорачани од доктор . Значи и премногу тромавост и лежење не е добро . Затоа правете она што ви вели вашиот инстинкт . Секако со паузи барем половина час кога чистите и без брзање полека и со мерак да си средувате . После инцидентот по препорака од матичниот гинеколог си чистев средував се разбира со подолги паузи кога се осеќав изморено легнував да одморам и се беше во најдобар ред . Си дојде синко здрав и прав на овој свет . Што се однесува до одморот само консултација со гинекологот никакви совети од страна и вашата положба како се осеќате така правете . Од страна само ќе ве паничат и осудуваат ништо повеќе . Не секој ви мисли добро нели
сте ималее ли гасови во последниот месец од бременоста??? мене два дена ме мачат, помислив што имам јадено ама немам нешто што би предизвикало... дури и одвреме навреме и менс болки чувствувам, како кога имам..... вчера забележав, 3 пати на 10 минути таква менс болка почувствував, болкава траеше мн малку, неполна минута, 35+5 сум..
Jas iskreno mnogu se plasham od bremenost, neznam na mene kako ke mi deluva, kakvi problemcinja ke imam haha, ili sto ke me boli .... itn. Kako sto sum takva da se sozaluvam, koj znae za sto ke se zalam dur togas ....Aj mobezi ke se ohrabram koga veke ke znam deka ke stanam majka.... belki ke go nadminam stravot...
Незнам дали прашањево е баш за тука, ама ми се виде најопшта темава Веке сум 33 недела, досега немам почуствувано да ми потече течност од градите, а многу мои познанички кога биле бремени особено после 7 и 8 месец им потекло барем еднаш колострум. Се загрижив да не постои некој проблем кај мене, да не не се лачи колострум и да не имам понатаму проблем со надоаѓање на млекце кога ќе се породам. И уште ова: како ги третирате градите и брадавиците? Ги мачкате со нешто? Ги масирате? Јас досега само стомакот и колковите ги масирам со павловичева и АД капки. Фала Ви однапред за вашите мислења
На градите ништо не смееш да ставаш сега, инаку и кај мене не течеше ништо па сега имам многу млеко, поважно е кога ќе се породиш што побрзо бебето на града и почесто да го ставаш.
Супер прашање И јас се мислев за истово! И јас немам почувствувано да ми истече некаква течност од градите, а сум 34 недела. Една пријателка ми кажа дека тоа се случувало со самото влагаее во 9 месец, па си викам рано е Иначе и јас имам слушнато дека ги мачкаат градите поточно пупките со некои специјални креми за да се спремат за доење, за после тоа да се нема проблем од типот на испукани пупки и неможност за доење ама незнам за која крема станува збор, па еве ако има некоја искусна мамичка што користела може да ни помогне. Знам дека се прави и масажа на пупките, за да се зацврснат и излезат.
Мене воопшто ми немаше потечено колострум во текот на бременоста па дури ни кога се породив, се додека не дојде сестра во болница да стисне за да провери. А го дојам син ми уште од првиот ден, млеко имам во изобилство. Инаку не сум ги мачкала градите со ништо додека бев бремена, а откога се породив со care mum (мислам така се викаше) ама многу кратко, само неколку дена.
Јас во вторникот бев на преглед за срцетооо и за прв пат го слушнавме!!! Докторката вика види колкацко е а има срце, ич да не се сеќираш. И иначе ми скрати некои 9 дена затоа што рече дека нема шанси да сум 8 недели бремена... затоа што мене циклусот ми беше на 35, 40 дена. Вика тебе нема да ти прави разлика една недела порано или покасно ако се породиш и така сеа си рачунам пак од последна менструација, но си одзимам по неколку дена
мамички, дали има некоја ваква корпа, во џамбо имало вакви 1000 ден биле, па ме интересира дали одоздола се тврди и рамни? битно ми е тоа за да не се трдулај детето хехе т.е да не се хартиени...
Денес го поминавме првиот преглед и цтг во болница, се е во ред, изгледа ке си го чекаме терминот без претходни изненадувања, наредното цтг ни го закажаа дури за десет дена, па ке си чекаме
Знаци луге ова докториве се ненормални. Во врска со дабростонот вцера бев во аптека и прасувам дали ги забраниле за трудници а аптекарката ми вика нема врска сигурно ке не известеле. Ми вика дека докторов си ги исполнил квотите за рецепти писување и ти препорацал утровестан кој не оди на рецепт. Е ајде сега најди им го крајот
Направив анализа на мокрача и имам позитивен наод на протеини и доста еритроцити и леукоцити. Што значи ова, знае некој?Инаку многу ме стега доле, како да ми се моча и кога ќе одам во тоалет само 2-3 капки.
и кај мене беше покачено сее освен крвта и никаква терапија не ми препиша. само ми даде упут за микробиологија да ја проверам мокрачата, се сомневаше на некија инф или батерија.... исто и јас мокрев често по 2/3 капки... пред некој месец ја исчистив ешерихија, сеа најверојатно е повторно таа... иште не е втасан резултатот..
ја имаше и ти?? јас до душа не видов мака, со една терапија ми се исчисти... само едно пакетче апчиња испив, ии мнннн ретко чај од брусница. праев муабет со другарка медицински има завршено, ми рече, ако само во бременост ти се појави првпат, то е заради мокрачата на бебето, и донекаде било нормално во бременост да ја имаш нејзе, баш заради мокрачава, та била резултат на то.