1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    53.485
    Оваа недела идам јас да уплатам па се ќе пишам. Иначе и мене ми е кажано понудата им важи до Нова Година, после ќе поскапат :) Уплати си од сега барем аванс ако таму планираш..

2. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас бев претходно кај Лазаревски и знам во една прилика ми спомна ако останам бремена дека до 12 недела он ќе ме води а после да си одберам друг доктор

На Prolett му/ѝ се допаѓа ова.
  3. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Јас отидов точно 20 недела (19+6 по менз) и беше таман. А за предлог од друг доктор јас го прашав и му кажав дека сакам да останам систина до крај и пораѓај...па затоа ми ја предложи докторката...дали и за други места дава предлози...не знам. Сигурно нема да ти каже дека мора таму да ја продолжиш бременоста па секој месец да патуваш...тоа мачно е...
    За вториот скрининг во систина се Петровска и Димчев...како најдобри..кај кого и да продолжиш со среќа и со лесно понатака (fingers)(fingers)(fingers)

4. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    Фала мила, сакам за 2 скрининг да одам кај некој од нив, а да си продолжам во мојот град. Има добри специјалисти. Ќе видиме здравје. Јас треба да одам за недела дена, па се надевам ќе биде се добро. Таман 16 недела ќе сум. Ајде со господ напред. Ќе биде. А ти кажаа ли пол? Со среќа и тебе мила.. Па да си ги гушкаме нашите срца..

На охриѓанка му/ѝ се допаѓа ова.
  5. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    299
    Ти благодарам душо. Керкичка е. Иначе ке ја зимам утре маста да пробам.

6. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    Ќе помине мила, не се грижи, Чувајте се :inlove::hug::l:

На mace89 и **MajkaE ** им се допаѓа ова.
  7. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Девојки сега во вц бев и видов малку кафенко на исцедокот од утрогестанот да паничам ли или што може да биде 7ма недела сум

8. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила не се паничи јас имав кафено од кринонот па после во 7 и во 11 недела кафен исцедок поради мал хематом.Да не ти биде мисла отиди кај матичниот нека те види ама мене докторот секогаш ми викаше ако е кафен исцедок да не се секирам,може стара крв ако ти е период кога отприлика требало да ти дојде или капиларче.Пиши и порака на Анита ќе види и ќе ти звони

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Luni

Luni Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2018
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.334
    Да овие денови требаше да ми дојде не е многу исцедокот ама и кога се избришав имаше кафенко ке и ѕвонам пак за некое време а си велам дека вчера и денес повраќам па дане напрам бела на ембиончето од напрегање

10. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила верувај дека нема шанси од напрегање од повраќање да имаш кафенко или беља да направиш од 5 недела еве сега 16 цело време повраќам,корона истерав со кашлица. Сега легни и одмарај си.Од скопје си ти? Ако си отиди до Систина да те видат ама битно немој да паничиш

На Luni му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    18.708
    Прашај со ја матичната, консултирај си се иако мислам дека не е ништо,многу девојки имале кафено,ништо страшно.
    А за ова со повраќањето ич не се секирај,јас еве 7 месеци скоро повраќам нон стоп,ништо не му е на бебко

На thelittle17, Luni и Maya12 им се допаѓа ова.
  12. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Друшке изгледа јас и ти до крај ќе си повраќаме

На Prolett, jarec6 и Luni им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.955
    Допаѓања:
    178.838
    Мајче ти прележа Ковид?
    Што терапија примаше? Имам другарка , трудна е а има позитивен тест на вирусот.
    Само парацетамол пие

14. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила да Јас бев заразена со ковид во 6-7 недела,изгубив вкус и мирис и кашлав.Само без паника и обавезно да се следи состојбата.Јас примав витамин ц,цинковит ц и фраксипирин и сируп алпенкрафт за кашлица,многу течности чаеви вода супа цедени сокови и секако одмор.Мој совет веднаш да не се дава превентивно антибиотик туку да се следи ако се влоши состојбата дека и во рана бременост да се прими може сумамед ама јас не стасав дотаму.Најважно обавезно консултација со матичен гиниколог и специјалист.Сега сум 16недела и фсла му на господ се е супер со бебето,правев и нифти за мирна глава иако повеќе што сум со инвитро ама и за ковидот.Мене ми рекоа дека плацентата не му дозволува на вирусот да стаса до бебето.

На Pacient srna, Prolett, LivingGlam и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    Мила што е бебето? Читам дека повраќаш многу.. Јас не повраќам, ретко, повеќе мачнини и киселини чат пат.

16. Tacka36

Tacka36 Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2020
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Devojki zdravo,vaka jas sum so visok pritosok uste pred da ostanam bremena,so tarapija sum uste od pocetok na bremenost,prvo bev so 4 pati metildopa,bidejki taka mi bea prepisani od internist koga planirav bremenost,na pocetokot prv trimestar i vtor mi bese mn nizok pritisokot,najvisok mi bese 120/80 dali 2 3 pato,inaku 110/70 ili 100/60 duri nekogas 90/60,tret trimestar pocna da se potkazuva 130/80 mn retko 140/80,pred 5 6 dena pocma da se pokacuva naglo150/90 i doktorkata mi ja smeni terapijata 5 pati na den metildopa i toa 3 pati vo drnot po 2,i magnezium 3 pati,ama pak si stoi taka koga 140 so 90 koga 150 so 90 poretko toa odsabajle 130 so 80,denes bev na kontrola bebce si e se super,od postelka od cerviks od grlo se e ok,dimeri ok,hemostaza ok,nemam otoci,nema proteini,nejadam soleno ne pijam kafe nejadam testenini,11 kg sum popravena i sum 30+3,najverovatno taka i ke si bide rece dr.bidejki pritosokot mi e i pred toa,ne mi e pojaven vo bremenost,sega kontroli na sekoja nedela za da se sledi,vase mislenje i dali bekoja od vas bila vo vakva situacija??

17. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила машко е кај мене,да си повраќам неколку пати на ден ама добра работа е што пијам многу вода и после секое повраќање си јадам пак и немам проблем со дехидрацијани слични работи.Јас се надевам дека ќе престане ама изгледа до крај ќе терам вака

18. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.328
    Допаѓања:
    2.565
    Ајде ќе биде мила. Јас уште не знам што е, како и да е ќе дознаам.. Се надевам на следната контрола.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. охриѓанка

охриѓанка Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    549
    Јас го знаев полот и претходно ради нифти шо правев, а на 2 скрининг дури и слика од курето ми дадоа:$:D...се зависи како ќе е свртено...може дури и порано да се види...да се здрави само...па било шо и да се...

На Prolett, BabyD0ll, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Девојки вие што пиете глукофаж( метформин) во бременост до која недела го пиевте? Мене ми го даде Димитров заради подобра овулација пред да забременам подолго време го пиев 1 х 750 хр но ми рече ќе продолжиш и во бременост. Па би сакала да знам и вас што ви имаат кажано, до кога се зема?