Оваа недела идам јас да уплатам па се ќе пишам. Иначе и мене ми е кажано понудата им важи до Нова Година, после ќе поскапат Уплати си од сега барем аванс ако таму планираш..
Јас бев претходно кај Лазаревски и знам во една прилика ми спомна ако останам бремена дека до 12 недела он ќе ме води а после да си одберам друг доктор
Јас отидов точно 20 недела (19+6 по менз) и беше таман. А за предлог од друг доктор јас го прашав и му кажав дека сакам да останам систина до крај и пораѓај...па затоа ми ја предложи докторката...дали и за други места дава предлози...не знам. Сигурно нема да ти каже дека мора таму да ја продолжиш бременоста па секој месец да патуваш...тоа мачно е... За вториот скрининг во систина се Петровска и Димчев...како најдобри..кај кого и да продолжиш со среќа и со лесно понатака
Фала мила, сакам за 2 скрининг да одам кај некој од нив, а да си продолжам во мојот град. Има добри специјалисти. Ќе видиме здравје. Јас треба да одам за недела дена, па се надевам ќе биде се добро. Таман 16 недела ќе сум. Ајде со господ напред. Ќе биде. А ти кажаа ли пол? Со среќа и тебе мила.. Па да си ги гушкаме нашите срца..
Девојки сега во вц бев и видов малку кафенко на исцедокот од утрогестанот да паничам ли или што може да биде 7ма недела сум
Мила не се паничи јас имав кафено од кринонот па после во 7 и во 11 недела кафен исцедок поради мал хематом.Да не ти биде мисла отиди кај матичниот нека те види ама мене докторот секогаш ми викаше ако е кафен исцедок да не се секирам,може стара крв ако ти е период кога отприлика требало да ти дојде или капиларче.Пиши и порака на Анита ќе види и ќе ти звони
Да овие денови требаше да ми дојде не е многу исцедокот ама и кога се избришав имаше кафенко ке и ѕвонам пак за некое време а си велам дека вчера и денес повраќам па дане напрам бела на ембиончето од напрегање
Мила верувај дека нема шанси од напрегање од повраќање да имаш кафенко или беља да направиш од 5 недела еве сега 16 цело време повраќам,корона истерав со кашлица. Сега легни и одмарај си.Од скопје си ти? Ако си отиди до Систина да те видат ама битно немој да паничиш
Прашај со ја матичната, консултирај си се иако мислам дека не е ништо,многу девојки имале кафено,ништо страшно. А за ова со повраќањето ич не се секирај,јас еве 7 месеци скоро повраќам нон стоп,ништо не му е на бебко
Мајче ти прележа Ковид? Што терапија примаше? Имам другарка , трудна е а има позитивен тест на вирусот. Само парацетамол пие
Мила да Јас бев заразена со ковид во 6-7 недела,изгубив вкус и мирис и кашлав.Само без паника и обавезно да се следи состојбата.Јас примав витамин ц,цинковит ц и фраксипирин и сируп алпенкрафт за кашлица,многу течности чаеви вода супа цедени сокови и секако одмор.Мој совет веднаш да не се дава превентивно антибиотик туку да се следи ако се влоши состојбата дека и во рана бременост да се прими може сумамед ама јас не стасав дотаму.Најважно обавезно консултација со матичен гиниколог и специјалист.Сега сум 16недела и фсла му на господ се е супер со бебето,правев и нифти за мирна глава иако повеќе што сум со инвитро ама и за ковидот.Мене ми рекоа дека плацентата не му дозволува на вирусот да стаса до бебето.
Мила што е бебето? Читам дека повраќаш многу.. Јас не повраќам, ретко, повеќе мачнини и киселини чат пат.
Devojki zdravo,vaka jas sum so visok pritosok uste pred da ostanam bremena,so tarapija sum uste od pocetok na bremenost,prvo bev so 4 pati metildopa,bidejki taka mi bea prepisani od internist koga planirav bremenost,na pocetokot prv trimestar i vtor mi bese mn nizok pritisokot,najvisok mi bese 120/80 dali 2 3 pato,inaku 110/70 ili 100/60 duri nekogas 90/60,tret trimestar pocna da se potkazuva 130/80 mn retko 140/80,pred 5 6 dena pocma da se pokacuva naglo150/90 i doktorkata mi ja smeni terapijata 5 pati na den metildopa i toa 3 pati vo drnot po 2,i magnezium 3 pati,ama pak si stoi taka koga 140 so 90 koga 150 so 90 poretko toa odsabajle 130 so 80,denes bev na kontrola bebce si e se super,od postelka od cerviks od grlo se e ok,dimeri ok,hemostaza ok,nemam otoci,nema proteini,nejadam soleno ne pijam kafe nejadam testenini,11 kg sum popravena i sum 30+3,najverovatno taka i ke si bide rece dr.bidejki pritosokot mi e i pred toa,ne mi e pojaven vo bremenost,sega kontroli na sekoja nedela za da se sledi,vase mislenje i dali bekoja od vas bila vo vakva situacija??
Мила машко е кај мене,да си повраќам неколку пати на ден ама добра работа е што пијам многу вода и после секое повраќање си јадам пак и немам проблем со дехидрацијани слични работи.Јас се надевам дека ќе престане ама изгледа до крај ќе терам вака
Јас го знаев полот и претходно ради нифти шо правев, а на 2 скрининг дури и слика од курето ми дадоа...се зависи како ќе е свртено...може дури и порано да се види...да се здрави само...па било шо и да се...
Девојки вие што пиете глукофаж( метформин) во бременост до која недела го пиевте? Мене ми го даде Димитров заради подобра овулација пред да забременам подолго време го пиев 1 х 750 хр но ми рече ќе продолжиш и во бременост. Па би сакала да знам и вас што ви имаат кажано, до кога се зема?