Mene mi go dade istoto vo ivf priprema i go piev togas ama bese neuspesno i si go prekinav. Na ovoj uspesniot transfer ne piev glukofage
И јас исто ги пиев до 13 недела заедно со други лекови и инекции.Потоа ми рече се да прекинам освен прагназон.
Kako ste idni mamicki? Sakav da ve prasam za sovet, znam, neli se hranime zdravo, ovosje, zelencuk, mlecni proizvodi, ama se nekako poveke mi odi umot na nekoe suvomesno, pastetce.... Jadete/ jadevte li takvi raboti, bar ponekogas?
Jas sum eve 14ta nedela, dosega samo ednash pashteta imam kasnato, nemozhev da odoleam haha a inache ne jadam voopshto no eve bash sega mi se prijade. A drugo izbegavam, a i ne ni mi se jade. No za ednash, dva pati da kasnish ne bi trebalo da e problem, isto i doktorkata vo plodnost mi go reche.
Јас многу сакам аргета ама не сум јадела до сега али планирам кога ќе ми се пријаде да си каснам . Неможе да биде штетно ако ретко јадеш. Иначе јадам суво месо ама потпечено а баш маж ми купи пршута и само ја демнам ама ми е страв да ја јадам и ќе ја ставам во пица деновиве потпечена друго е
I jas bev ista. Soleno i kiselo uf. T.e seushte sum takva , no od pred 1 nedela mozhe i neshto blago da mi se prijade.
Јас само нездрава храна јадам, друго не можам,повраќам. Што можам тоа јадам немам мн. Избор. Купечки тост, аргета понекогаш и пржени компири. Од пијалоци ни вода не пијам,само кока кола, еве веќе 7ми месец...умрев за вода. Јади си се нормално,освен туна знам не треба да се претерува. Ако имаш апетит кркај и за мене Едит: Неколку пати јадев хамбургер,што никогаш не сум јадела купечки плескавици,со каква сласт го кркнав и не го повратив,а полесна храна ја повраќам.Да се чуди човек!
Јас на почетокот имаше период кога јадев посебна, најштетното мене најслатко ми беше. А сеа само конфлекс, млеко, јогурт и компири или ориз. И риба. Друго не ми се јаде ама и ова ми се уразѕва веќе.
Паштета еднаш месечно јадев, да си се почастам. За сувомеснато ретко ми текнува, ако случајно земам ради маж ми, знам да изедам парче,две ама не ми е толку слатко како паштета. Почнав и благо да си поткаснувам кога влегов 8ми месец а не сум била голем љубител претходно. Али соленово го претерав... цела се подув, како слончица сум Ах, ќе заборавев, и газирано пијам.
Нормално дека понекогаш јадиме, бар јас за мене да си кажам. Во принцип овошје, салата, млечни секој ден имам во оброците ама па слабост ми е белиот леб, месеното, тесто, пусти јаглехидрати. Некогаш знам и чипс да си апнам, лути смоки Боже господе, пченка пржена, салама, куленче, мајонез, благо и слично. Во принцип не се лишувам ако нешто ми се пријаде, гледам да не е пречесто само, ама имам проблем со бел леб, не можам јадењето без него да си го замислам.
I jas sum skoro ista. Ne povrakam, no umot mi e samo vo nezdrava hrana, a pred bremenosta postojano zdravo se hranev, no sega nishto od toa. Ovoshje nemozham da zamislam Ama se trudam se da jadam, i zdravo i nezdravo ako mi se jade
Од гревови со јадење во бременост, гумени бонбони и секакви други бонбони. За се' пазам, релативно здраво се хранам, ама тука се лизгам секогаш. Ко невидено, ко да не можам без бонбонче. Врти-заврти, лапни си. На шанк ми стојат. Тукушто добив 1кг гумени подарок од Германија. Некој нека ми ги одземе.
Тукушто издов Аргета со лажиче,без леб,како сладолед е до толку ме фати иштав,инаку ретко јадам конзервирана храна,не мислам дека е проблем да се касне одвреме навреме.
Е на нив не ми текнало, а пред три години да почнам со здрав режим бев опседната со нив. Кај видов кај се запустив, сега следно одење во продавница Харибо, хелоу мај олд френд. Знам дека и ти сега многу одмараш и лежиш, кажи ми како си и како ти мине време, јас психички ќе попуштам мислам. Нетфликсот го силувам, ама на рати станувам само нешто потфаќам по дома, нередот ме нервира, и нервозна сум многу што имам вишок енергија а нема каде и како да ја потрошам.
Јас секој ден си имам ставено обврска да идам на пешачење минимум 3 км. И така секој ден околу 12,13 часот си излегувам низ населба со маска и си правам кругчиња. Ем психички сум полабава ем некако како активност ми е
Јас цел живот сум на здрава храна и секогаш сум пазела што јадам.Ама сега откако сум трудна, толку нездрава храна имам изедено колку за цел живот што не сум јаделаАма пак не можев ништо да јадам, посебно ми се гадеше од здрава хранаПодобро нездрава, отколку воопшто ништо да не јадам.За чудо само од бурек, тост, пица, не ми се лошешеСега после 13 та недела почнувам да се оправам и да вклучувам по здрави намирници.Затоа слушај си го телото, јади тоа што ти се јаде и тоа што можеш да јадеш.Имаме време во бременоста да јадеме како што треба