Во Рамстор има предобри кисели меки бонбончиња, М марка (зелено малечко ќесиче). На каса стојат. Завчера во еден потег ги изедов и ми дојде шамар да си залепам. Жабите од Харибо ги барам два-три месеци, нигде ги нема. Немој аман со Харибото, не ќе можеш да се сопреш. Лудост е ова, верувај. Или лежам или во полу-лежечка на фотелја. Докторот ми дозволи да се движам малку повеќе по последниот преглед, па не лежам цело време. Како ми мине време, не прашувај. Форум, читкање, ТВ... не е лесно. Последнава недела сум далеку подобра психички, дури и подработувам на компјутер. Ама со дозвола, серклажот држи и грлото беше зголемено. Додека лежев нон-стоп, кревав една нога по друга и ја вежбав. Инаку ме фаќаше таква нервоза што ги движев рефлексно нозете. Исто ме нервира нередот... мојов чисти и се' тоа, ама сакам да ја средам собата за бебе и темелно се' да исчистам низ дома - прозори, завеси, ѕидови, сите ќошиња... ќе мора изгледа само да надгледувам и по малку ќе помагам. Што и да ти препорачам, знам дека нема многу да олесни. Еве да ја користиме можноста да читаме книги за бебиња, ама па од досада ништо корисно не ни држи внимание.
I jas si jadam se osven tuna konzerva. Suvomesnato kako pecenica, prsuta, kulen i slicno kaj nas se proveruva za listerija posle truenjeto od ekstra mein taka da nema zasto da ne se jade. Jas samo kamember, bri i rokfor sirenje ne kupuvam se znae toa deka e od nepasterizirano mleko. Inaku cips, smoki, zacineto ne si skratuvam. Burek so meso cel zivot ne sum jadela sega se razjadov Prv trimestar ic blago nejkev ama toa deka bev nonstop gladna ne mi se jadese blago, ama sega nadoknaduvam.
И така јадам еднаш во ден, само гледам дента што можам да поднесам да не повратам,тоа јадам. И овошје навечер само можам. Со други зборови јадете си што ви се јаде и гајле немајте,јас еден витамин немам внесено па детево си напредува,си зимаат они што им треба
Јас многу сакам чоколино и редовно си јадам за вечера. Ем ќе ме држи цела ноќ за да не станувам во 3-4 ноќеска по нешто за јадење. А незнам дали тоа спаѓа во здрава храна, за бебиња може али за нас не верувам хаха
Мене ми помага јаболко и ладно млеко,исто помагало и непечен бадем и неколку зрна жив ориз,а ако мислеше на апчиња тогаш Рупурут можеш.
Во 9 ти месец ја зезнав работата со исхраната , ми дојде мн голема желба и јадам мн благо секој ден .... 8 месеца немав ич желба за благо и си бев повише на здрави работи, сега во уста не ми се става нешто така здраво само на благо мислам бе ....
Мене ко добредојде ми се пакетчињата на ќерка ми под елка Смоки,чоколади и гумени бомбони, ако не каснам не заспивам. Чат пат некој чипс успат, ама се тоа се маскира со голема количина мандарини секој ден, и јас и она, па неам многу грижа на совест А брза храна,сувомесно, не често ама сепак јадам, посебно чизбургер во 9 навечер кога ќе намислам,оди сопри ме да не го слапам во еден здив Али било је лепо док је трајало, деновиве имам киселини нон стоп и ништо не можам да јадам.. претежно на овошје сум.
Изгледа повеќето си лапкаме нездрава храна. И мене најслатко ми е тестенце, благо, грицки и газирано. Претходно секогаш сум пазела што јадам, ама периодов ми се јаде се што "не треба". Си викам среќа што можам да јадам се без да ми се лоши и затоа решив да си каснувам тоа што ми бара душата и да не се замарам премногу. Среќа и мене еден од поголемите cravings ми се мандарините, си мавнувам по скоро кило дневно, па некако компензирам. Важно е бебе да си расте и да си се развива како што треба, а овие 9 месеци може да си дозволиме и малку прекршоци во исхраната.
Исто и јас вака. Отсекогаш замислував дека кога ќе бидам бремена најмногу ќе пазам на исхрана, дека ќе јадам само овошје, зеленчук и сл., и така некако утописки си ја замислував бременоста, а всушност јас сега сум како црна дупка, што и да ми дадеш ќе го изедам посебно се што е од тесто. Тоа е тоа, ќе јадеме што ни бара организмот, без грижа на совест, секако се со мера и внимателно.
Внимавајте со цитрусните овошја, како лимон, портокал, мандарина, цитрон бидејќи не е добро да се јаде и пие во голема количина поради тоа што ствараат контракции. Откако се жалев на болки постојано матичната ми насочи да намалам минимално со цитрусните и болките навистина ми се упола веќе, ретко кога имам јаки болки како додека пиев цедени сокови. Мене со години уназад секое утро ми почнуваше со цеден сок, но сега се поретко пијам, и тоа само лимон со мед, цитронот и портокалот скрос ги исфрлив, а мандаринки по 2 3 дневно јадам обавезно и јас. Кај некој може нема влијание ова воопшто, јас само сакав да ви пренесам за мене.
Еден тон портокали и мандарини имам изедено, еве ме 40та недела. Добро може не е кај секого исто телото, може кај други поинаку. Само понекогаш ко ќе се прејадев портокали имав киселини. Јаболки сепак најдобри и омилени ми се.
Јас скоро секоја вечер пикам по 1 цеден лимон, тоа за грлото гаргара му правам. Немам крајници, извадени се а од време на време знае да ме загребе. Мандарини кога како, портокали не ми телнува ни пак цитрон. Јаболки многу јадев еден период. Ама јас цела бременост сум со периодична исхрана, недела две јадам исто додека не ми се урази, па друго си најдам .