Svarno Mnogu Vi Fala Svarno me smirevte doktorkata mi izvadi ot pamet i cel den sum napnata kako dojdov ot nea ama iskreno ako nekoj znae ordinacija mama podobro da se otkasete ot vreme svarno nemilosna doktorka ne znae da obijasnuva me izvadi ot pamet pa oditov na privatno i ta edna dobra doktorka me pregledase i mi rece istoto super tie bebeto ne strasno mal e zatoa nemoseme da slusalme srceto za 2 nedeli ke se slusne i vam mnogu vi fala naredniot pat kesi go slusam i jas na moeto bebe srcenceto ❤️❤️
Jas Nemam simtomi uste gadejne i povrakajne samo mnogu sum pospana i cesto mokrejne maka vo seludnikot i bolki vo gradite mnogu i kako bolki vo jajnicite tolku dali sea ke mi se pojavat simtomite na 6 nedela ?
Ете веќе имаш симптоми, тие се. Ако мислиш на повраќање, може и воопшто да го немаш, а може и за некоја недела да се појави. Кај сите е различно, може и воопшто симптоми да немаш па пак да е се' во ред.
Не се јавуваат кај сите истите симптоми. Некои немаат ни гадење ни повраќање, ни болки во гради а други имаат секакви симптоми. Со среќа нека ти е и побрзо да си слушнеш срце
Taka kaj sekogo e razlicno no jas se ispaniciv doktorkata koga mi kasa deka mora da ima srceva reakcija a kaj mene nemase 6 nedela sum i posle mizakasa za 2 nedeli da go slusame poz fala ti za odg
Немора да значи дека ќе имаш гадење и повраќање секоја бременост си е различна и јас немам ниту гадење ниту повраќање. Гали си меше и уживај си
e slusnav deka povrakjne posle 6 7 nedela i jas ot 1 mesec nemav i daj bose taka da ostanr sekoja bremenost e razlicna fala vi devojki svarno mnogu mi pomagavte lesna bremenost na site mamicki ❤️
Цел ден јадам, и уште ми се јаде. Вчера и денес апетит страшен, а најинтересно е што не знам што ми се јаде и само си грицкам нешто. До сеа не качив скоро ич на килажа, ама вака ако ми е до термин уште 5 недели ќе си качам за сите месеци
Јас 38ма. Бебче е 3.200 кг, постелка созреана, мислам дека ќе биде пред 40та недела по се што ми кажаа. Имаш некакви симптоми? И колкаво е твое бебче? Јас вчера прв пат да не можам да спијам од болки доле, како грчеви пред добивање. Плус мислам дека е спуштена пошто немам веќе киселини, а плус пет пати одам да мочам навечер И умор невиден, имам триста работи да средам низ дома, а само спијам. Вечер ќе си ја спремам торбицата барем за секој случај
Мешиња денес бев на последна контрола кај матичната ми зема брсеви се надевам дека ќе бидат во ред бебека е супер по развој е за 10 дена по напредна и ми го скрати терминот до 25.01 килажата и е 2650гр матичната рече дека е супер и од наредна недела ми даде упут за цтг се ближи времето конечно да се гушкаме
Ќе биде ќе биде не секирај се. Кај се пораѓаш? Кај нас ако си ќе ти индуцираат побрзо да се породиш со тоа вагиналните прегледи. Јас како симптоми имам само бракстон хикс, ме тера на голема нужда нонстоп, емоционално нестабилна, хормонална. Не знам ова се типични симптоми. Утре имам контрола и ќе ми кажат колкаво е бебе, па ќе ве упдејтирам. Спреми си ја време ти е. Мојата одамна се спремена ама ете така испадна кај мене. Ми паднаа нозе од движење оваа бременост и еве бебче не сака да излезе, па колку урми имам прејадено и секс и се ама се и ете тоа е што е.
пробај кока кола , кај мене таа најмногу имаше ефект , после една чаша цела ноќ мрдаше бебка ... не паничи секако место се намалува нормално е да намали со движења ...
Не се секирај нема место за паника , нормал е очекувано , важно а осеќаш , кај мене цела бременост е така еден период само од некоа недела беше ептен активен сега мирничко , ама има движења ко галкања најбитно.. Се избацив и ја кај др така кога да броам движења , на косо ме погледна само Важно е дека ги осеќаме , нормал потесно им е и веќе во 9ти сме .. Уживај гали мешко не се стресирај така и она осеќа и се стега телото..
Денеска прв пат пуштив машина со бебешкиве алиштенца. Дека сушарата ја местам внатре, сега цела дневна ми мириса на бебешки детергент Земав као и да пеглам.. поминав 3 тетра пелени, ме фати кичма и оставив. Али има и утре ден, со паузи ваљда ќе успеам да поминам се. Малку се нервиркам дека креветчето несклопено си стои ама на мм и онака ќе му треба некоја занимација додека сум у болница, ова ќе му биде таман проект За бебе мислам земавме се потребно за првите недели, сега останува само да си го чекаме штркот
Не паничи за џабе.Веќе си 33 +5 почнуваат да ги намалуваат движењата, не е битно да мрда нон стоп битно е да мрдне.Ако мрдне се е во ред не му ја мисли си спие.Бројката на движењата не се битни