Јас сум од приватна фирма и сум дома со 100% плата. Мене и 100% плата ми е минимална и близу до 10 000, ама издржувам, најважно е да сум дома на безбездно. Не знам каква дупка во закон нашле некои газди за да пуштаат 50%, ама пак мислам дека не е можно тоа, се е тоа од недоволна информираност за нашите права и газдите не манипулираат. Бидете истрајни и борбени, законот е на ваша страна. Не може да не даваат плата, на која основа?
Женски ќе може ли да објасните што треба да се направи за да не се оди на работа, треба да прашам кај матичниот гинеколог или како? Во приватна фирма сум и јас па не ми е јасно баш. Фала
Od maticen ginekolog dobivas potvrda za bremenost (obicna potvrda, so dijagnoza) ja nosis kaj pravnikot vo firma, pravna sluzba, sto i da e i tolku...Zakonot te stiti, pa nema trista dijagnozi ili ne znam kakvi formulari...
Женски од каде можам онлајн да си нарачам труднички пижами? Штом постојано сум во кревет, сакам бар удобни пижами да имам повеќе пара, веќе по малку фанаа да ме стегаат сите што ми се до сега. И општо труднички работи како за мене и за бебе кои страни вршат онлајн продажба ако може линкови од фб или директ од нив контакт. Да кренам расположение, да удрам на шопинг.
Девојки ми се роди ќеркичка Се породив во плодност природно иако беше карлично бебето. Преубаво поминав. Дај боже секој да има толку лесен порагај
Јас сум исто но ми исплаќаат пола плата, т.е 15000, минимална плата. Битно сум дома, на посигурно. Сакав да прашам дали некоја се соочува со стравови, дали е се во ред, како е бебето, дали му е нешто... Јас постојано, посебно периодов 19 недела сум, незнам дали го имам осетено или само си умислувам и уште толку паничам константно. Втора бременост ми е, со првата не се плашев вака, сега мислев од синчето нема да можам да мислам ама баш напротив. Ептен се плашам, минатата недела бев на контрола и се беше во ред...
нормално да имаш страв и мене ме фаќа понекогаш.. Ама штом одетам благи движења доле најчесто се смирувам.
Јас првите неколку дена откако ќе отидам на преглед сум добра али после одма ме фаќа паиха. Па дали е добро, па дали ми е во ред терапијата, еден куп прашања низ глава. Кога имам грчеви зашто имам, кога немам грчеви зашто немам... Кај мене уште е рано за да го осетам бебче али за некоја недела и тоа ќе биде со Господ напред, па се надевам тогаш дека посмирена ќе бидам
Мила честитки за бебчето,нека е живо и здраво. Ако можеш да пишеш повеќе околу породувањето во Плодност оти здравје јас планирам таму да се породам