I jas sum vo privatna rabotam, mi dadoa laptop si rabotam od doma od prv den. 100 posto plata i novogodisni bonusi. Od juli ne sum stapnala vo firma se online i telefonski
И јас земам 100% плата, во приватна фирма, а си седам дома веќе неколку месеци. Не е кај сите приватни фирми исто.
Така и треба да биде, не дека се нешто за пофалба твоите газди,туку така треба да биде,ама ние се радуваме и на тоа што ни следува,кога ќе го исполнат Е сега кај тебе на пример не е дека ти седиш само дома, ти сепак работиш,на пример кај мене а верувам и кај други не е работа што можам да ја работам од дома,па може затоа вака прават. Во секој случај не треба, во ваква ситуација треба да сме сите ослободени, ама полесно им е кога државата плаќа,наместо они.
Девојки 14+5сум,ми стигна резултатот од приска и докржторот вика не е бш ок, free beta hcg level is high, 3.16 e vrednosti. I da pravam prenatalen test rezultati se cekaat pak ke me fati 17 nedela, bev na gak, lavrinova mi rece da odam vo 17 nedela pa ke vidime sega nisto nemoze da se napravi, se ispanici I se ispotresov mnogu, vo mat poziciju sum, neznam sto da pravam, ima li nekoj slicno iskustvo?
Јас мислам дека ова не е ништо страшно, значи пишува низок ризик, и после доле висок ризик за хормонот, мислам која е логиката, вака статистички, живи глупости прават со ова прискава само да се нервира човек е ова, на скрининг океј се мерките и се останато, така? И сега знам дека го мислиш, и јас би била во паника, затоа ако можеш напрај си пренатален тест и мирна глава, ама резултатот е 1 спрема 10000, јас мислам дека е се во ред, ама ете да не ти е на мисла, сама напрај си тест, според мене, нека кажат другите, искуства.
@macalavica и јас мислам како @thelittle17 само што веќе си 15та недела,оди си на амниосинтеза,зошто 2 недели ќе чекаш резултати од пренатален,ќе дадеш 700 евра, а ако не дај боже нешто излезе дека не е ок пак ќе правиш амнио. Само не паничи, мислам дека ова е само статистика, башка гледам пушач си, одма ни ги дига вредностите тоа. Знам дека си во паника ама чим скринингот е ок, џабе те паничат.
Не сум пушач, не пијам алкохол, така им кажав, каде стои дека сум пушач, не приметив.и имам 64 кг пишале 65.
И тоа е грешка, го видов сега, бев пушач пред повеќе од 10 години, и тогаш не пушев повеќе од 4-5 цигари.
Ми рекоа дека пренатален може да направам ама се чекаат резултати, и ако не е ок пк се прави амнио, затоа лавринова ми рече да одам во 17 недела да ме види на ехо па да ми каже што понатаму.
Не грижи се мила, ова се само статистички податоци. Ако ти бил скринингот ок не гледам причина за загриженост. Многу жени не ни испитуваат приска преку крв. На моја другарка и покажа приската висок ризик од даунов па си роди здраво и право синче.
А не сфатив, како ти рекла да одиш во 17та недела затоа што се чекаат резултати од пренатљлниот 2 недели, а сега си 13та недела или грешно разбрав? Би правела јас пренатален, стварно е скап, или амниоцентеза ама кај добар доктор амнио.
Сега сум 14+5, и да закажам пренатален ке бидам 15 недела кога ке го правам, со чекање рез пак ме фаќа 17та недела.
@macalavica Чим др Ливринова ти кажала да правиш пренатален тест ќе си правиш. Она е голем стручњак и знае што кажува. Нее да се плашиш ама мораш да бидеш сигурна дека е се ок.
Несакам да бидам погрешно сватена ни да плашам. Чим доктор вика дека треба значи треба, затоа ве молам приказни од на тетка ми сестра, или ништо нее тука се најмалце потребни. Нема играчки со овие испитувања.