Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    12.076
    390€ е,ако се потпише договор за зачувување на матични клетки..така беше мислам,освен ако им е ново ова сега

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Девојки што мислите за туширање со малце потопла вода? Знам дека треба да се избегнува само ај си реков на брзина и некако од ко излегов почна да ме пецка десна страна дали е од бебето дали е од туширањето или во вц што треба да одам нз само си направив филм дека е од туширање..... Има некоја голема штета?

3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    Нема.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    12.076
    Најн :)

5. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    6.711
    Баш денес си мислев на истото.Цело време се туширам со многу малку топла вода, ама ми студи.Денес баш се туширав со топла и тоа доста топла вода.Не верувам дека би имало каква било штета.

На mace89 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  6. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Good to know thank you my girls Си реков проблем си направив од ништо изгледа или за во вц сум или бебче притиска повеќе

На mace89, thelittle17 и Маја Т им се допаѓа ова.
  7. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Фала ти женска

8. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Си ме тагирала прееска, боже не знам главата кај ми е, не замерувај.
    Не знам кога ми мереа цервикс никој ништо не ми спомна ни тука ни мк, валда се било ред.
    Иначе јас исто имав страв од туширање со топла вода, не знам дали воопшто штети ама избегавав.
    И сега исто се ми се чини ќе го изгорам бебето преку стомак.
    Се туширам со млака вода.

9. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Хаха уживај миличка ... и мене никој ми нема спомнато па дека си надвор од мк си реков да не ти имаат пишано некоја кратенка како и да е ќе си прашам секако... И јас избеггавав до денеска ама ми студеше ептен си пуштив малце потопла вода и сега си правам филм дека ми е од туширањето боката што ми се појави а сум изгледа за во вц али како да појдаамммм макии
    фала ти сепак женска

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Јас мислам дека настинав на почеокот, од тоа со млака вода што се туширав, ми беше ладно јас со млака вода од страв, а цел живот со жешка вода се бањам, и одеднаш вака со скоро ладна вода.. Ја прашав матичната, и дури ми вика некогаш некои жени и во када полнат вода, не многу топла, и одмараат, демек не било штетно, колку што го прават жениве. Па сега не знам, јас не сум седела во топла када, ама си се бањам со топла вода, ми е страв да не настинам, како пред некој месец.

На mace89 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    @macalavica Мое мислење е дека треба да ја преспиеш еднаш информацијата, после да носиш одлуки со ладна глава.
    Мерките на ехо ти биле во ред. Ризикот за даун е низок, <1:10.000 или помалку од 0.01%.
    Докторката ти рекла да те види пак во 17та недела, бидејќи и тогаш ќе ти направи мерења. Ако не дај Боже не е во ред, амниоцентеза се прави од 16-20гн.
    Сега и да направиш пренатален, ако не се во ред резултатите, секако амниоцентеза ќе треба да правиш.
    Јас би побарала второ мислење за ехо скрининг, ако пак сѐ е во ред со мерките, тогаш би размислила за пренатален/амниоцентеза.

На Prolett, Bella_Stella, A.n.g.e.l.a.V и 8 други им се допаѓа ова.
  12. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Па да и тоа да речиш млака скоро ладна поголема штета има заради тоа што можи да настиниш ... Абе да не знаеш што да правиш тоа е тоа и јас немам седено во полна када а и мајка ми ми рече туширај се со топла ама не ја полни кадата да лежиш....Здравје само да се како што треба бебушките а по интернетов се можи да изначитаме треба не треба и само паники да си креваме Фала ти миличка :l::l:

На mace89 и thelittle17 им се допаѓа ова.
  13. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Миличка мислам да не се секираш ако ехото не доведило до индикација тогаш и овдде пишува дека е низок ризик што и така е.... Ако сакаш да бидиш помирна а да не трошиш мн пари мое мислење е да си појдиш на уште еден скриниг во приватна болница заедно со овие резултати и види што ќе ти кажат само мислам дека немаш простор за грижа.Значи толку големи да речам идиоти од доктори има што на маката на иден родител сакаат пари само да се перат во македонија со 15000 плата ти викаат да вравиш испитување кое кошта над 30000 денари е што е мн мн е а знаат дека ако ти речат дека се сомневаат дека ќе ги лупниш парите затоа оди си на уште една консултација ако недај боже има некаква индикација тогаш да те упатат кое е најдобро испитување .... Легни си одмори неможам да поверувам вакви лоши информации на бремена жена да се дадат стварно а според резултат пишива НИЗОК РИЗИК е ајде сега.....Поголем проблем од нервоза можеш да направиш туш и топол кревет утре нов ден со мирна глава смирено да си одлучиш

На ...Arthemisia..., Prolett, mace89 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    Зошто се докторите идиоти?
    Резултатот е таков каков што е, не го измислиле докторите од памет.
    Пренаталниот тест нема да го прави кај докторите, во лабораторија ќе го прави, немаат тие никаква корист да ја лажат за резултатот само за да прави пренатален тест кога парите секако не одат кај нив, какво перење пари.
    Што има врска бремена или не бремена жена, резултатите од било кој тест мора да ти ги соопштат, зошто би правеле тестови ако не сакаме да слушнеме резултати?

На Stressed Out, Natashka1988 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Да само мое мислење е ако е нешто полошо да повикаат сопруг мајка татко било што нив да им ги кажат па тие да и го соопштат на помирен начин заради тоа што не е сеедно да слушниш такво нешто.Во македонија мн се притиска за приска а не знам која е причината додека бев во мк за првата бременост уште во 6та недела ми беше кажано за приска што не ни знаев што е а и на приватно требаше да си ја платам никој не ме праша сакаш не сакаш тукуМОРАШ на 20 години со која индикација? Како што знам ризикот е поголем кај тие над 30 години или со веќе историја на аномалии или со некој во фамилија ......
    На резултатов читам НИЗОК РИЗИК па затоа и таквата реакција моја сепак незина си е одлуката јас си дадов мислење јас и тука кажав ако има индикација според мерките ќе испитам ако нема нема ни потреба. Да не должам имам лошо искуство со испитување за даун синдром на тетка и затоа имам ваков став можеби мн нападно го кажав ....

На ...Arthemisia... и mace89 им се допаѓа ова.
  16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    Нема зошто да викаат мајка, татко, сопруг кога таа е здрава и права.
    Резултатот се кажува лично на пациентот, не се разговара за нечија здравствена состојба со други луѓе.
    Пишува низок ризик, ама пишува конкретна бројка и по тоа се водат докторите, има ниво кое е просечно и се што е над тој просек треба да се провери.
    Нема потреба да се има толку негативен став за докторите, повеќето сакаат да помогнат.

На macka91, mssuniquee, Pacient srna и 5 други им се допаѓа ова.
  17. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    И тоа е така секој доктор си е различен сепак пишав и за да се смири малце не е сеедно да си појди на уште едно мислење и да си одлучи посмирено малце.Јас бурно изреагирав за докторите јасно ми е

На mace89 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  18. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.100
    Мое мислење е дека повеќето доктори се изврзани и те препракаат и кога треба и кога нетреба ,па ваљда си лапаат процент после од тие скапи тестови и зафати ...во последно време еве конкретно во мојот град матичните косат со цени , и кај трудници а нетреба да им наплакаат а сите зимаат пари од нив

На flower30, ...Arthemisia..., Алек*** и 8 други им се допаѓа ова.
  19. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Истото мислење го имам.....секој матичен соработува со некоја лабораторија......

На natasam, no name5, A.n.g.e.l.a.V и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Јас секогаш се туширам со топла вода, али кога поминувам на интимните делови ја намалувам да биде млака :)

На Маја Т, KittyCat:) и BabyD0ll им се допаѓа ова.