Te pomisliv odma, sega na koka kola i nutela ke se frlam poso use malce mi fali patoto nakaj eho masinata da ja fatam
Здраво на сите! Во 28ма недела сум од бременоста, досега супер ми оди но од вчера ми се воспали пинолидалната циста. Со години не ми се имаше воспалено но од вчера имам оток околу 1цм може и поголем. На доктор ќе одам дури во понеделник сега за сега гинекологот ми рече само парацетамол да пијам. Дали некоја од вас се има соочено со оваа циста во бременост? Имајте убава вечер!
Јас почнав од 20та недела се мачкам само со кокосово уље или бебешко масло. Не сум распукана со оглед на тоа дека сум 28ма недела и сум поправена скоро 20кила зависи до кожата ако ти е еластична нема да распукаш но многу е битно да ја хидрираш секој ден.
Колку сода смее да се пие дневно? После било што изедено имам киселини. Се напив пред два часа сега пак ме фаќаат
Бев да се тестирам денес да се надевам дека е негативен ..кашлам ептен затнат нос глава ќе ми пукни доктор даде сируп парацетамол-малце ме изненади што ми рече по 2 апчина на секој 6 часа вака многу ми изгледа па земам само по 1 .... чај од камилица почнав да пијам бил најбезбеден па да видиме.... Беба сношти и денес слабо активна ме испаничи ептен сношти благо кока кола и пак ептен малце како гасови да имав си дојдов од тестирање реков чај и да легнам благо да каснам барем да ја осетам малце од сабајле ја немаше и само што седнав чај да пијам почна да мрда ептен па на мама и дојде душата на место конечноо хахаха Сега да се молам побрзо да поминува ова па и бебе да си дојди на себеси мислам дека ја измачив овие денови
Кој број комплетче спремивте за од болница? Дури сега видов омилените шпикозни ми се 62 цм Имам и 56, но ептен мерак имав за тоа.. За Санте мн ќјут ги дотеруваат бебињата, јас и од дома ќе си земам мои алишта и траки да ја дотераат.
Абе нема гајле едно две бројчиња поголеми не знајш колку ке е долго, а и за месец дена растат бебушите
50ки и 56ки, ставив едно боди 62ка. Ако се мали маж ми нека ја праша мајка му да стави поголемки и нека ми донесе. леле торбата од бебче е во кола, пајажина ќе фати Ја земавме последната контрола со надеж да ме задржат ама ништо
Jas denes svativ deka ne znam sto treba bebe da oblece, pa majka mi ja prasuvav mi se utepa od smeenje.
62ка е преголемо за новороденче, зависи колкаво ќе се роди бебето ама сепак нема да се роди 62цм сигурно.
И јас не знаев, прашував што се тоа боди хахахаха. Боди ти е нај основно и најпотребно. Шпикозни, капчиња, па пижамчиња. После тоа облека нормална (фармерчиња џемперчиња) комплетчиња. Имаш теми во Бебе па читни ќе научиш таму.