Да да, затоа само едно боди 62ка ставив. 50ка или 56ка ќе му биде. Од овие бројки ставив по се. Боди, шпикозни, комплетчиња, па ќе видиме што ќе му е таман.
Јас се смеам дека за толку мали бебиња има пижами посебно, и викам на мајка ми, да за по кафани преку ден алишта,навечер пижами Смешно ми е зошто и онака по цел ден спијат. Веќе кога ќе пркнат подруго е.
E taka de prviot mesec dva e zbunka posle valjda ke fatis red. Jas osven spihozni drugo na bebe ne mi se.oblaka. potenki za doma mozda neso podebelko za nadvor. Jas se zbuniv sto se treba pod toa da.odi osven pampers. Temrin mi e april i me fati merak da kupam nesto pa da ne utnam. Edni.prijateli bea na patuvanje maj negde zenata bese 4-5 mesec se iznakupuva bodi majcki i slicno i doma i tekna deka se e po kratki a termin zimski imase za poraganje
Да точно бебињата се како квасец одма ги нараснуваат алиштата. За првото сите бодиња тие малецки ми останаа нови скроз. Бев само со 5 бодиња на Лупилу 2-4 месеци Крупно дека Затоа сега баш за новороденче имам мн малце купено.. Повеќето се 2-4м, 3-6.. Нека и е поголемко, уште кога го видов се заљубив во него
Ако е 62ка ќе и биде гужвано, многу е убаво ама би ти препорачала да земиш уште две 50ка и 56ка, ако не сакаш бебе да ти изгледа како во вреќа ставено.
Здраво идни мајки, дали имате инфо дали ќе бидат продолжени мерките за ослободување од работа за бремени?
Супер, јас ќе ви се придружам нa темава, вчера имав позитивен тест, после 7 месеци пробување за второ. Се надевам декa ќе биде се во ред и ќе се дружиме тука. За ослободување ви даваа потврда од гинеколог, па ја носете на работа, или н некој друг начин регулиравте?
Се враќам од брисеви сега, и и спомнав успат на докторката за болката во препони и срамна коска што ја осеќам, значи онака баш силна болка надворешно, дури ни чевли да облечам не можам а да не осетам силна болка. Ако клекнам не можам да станам од болка исто. Она ми вика строго мирување. Ни работа,ни сабота, мирување и лежење. Објаснуваше ама ја дека недоспана па ништо не заслушнав а ни разбрав, знам рече дијастаз нешто, разделени мускули .. зарем? Па мислев од тежината на бебе е само, а она ми кажа дека најверојатно и после пораѓај ќе ги имам тегобите, порано носеле појаси за ова ама сеа не ми препорачува.. Запознаети се ова некоја?!
Јас имам таква болка од време на време, ама само во препони, и кај јајници, ама мене баш ми кажаа дека е од тежината на бебе, не ми спомнале вакво нешто. И да, со лежење и магнезиум, ми се смирува, сум приметила при поголема физичка активност, ми се појавува одма болката.
И јас мислев од бебе е, денес чистев, со правосмукалка и ептен силно ме здоболе срамната коска. Едвај се соземав, баш ќе ја прашам матичната во понеделник на цтг кога ќе идам.
Devojki bev denes na lekar 5 nedeli i 5 dena sum bebusot e super mi dade dok uste 2 inekci progesteron i vaginaletkite mi gi prodolzi utogestan