Девојки, лево под стомакот т.е измеѓу левиот препон и делот над вагината како со нож да ме пресекува нешто во движење. Овие 3 дена сум активно на нога ,плус имам синче 2 год.се по него.Сака во раце,сака да си играме активна сум буквално цел ден. Болкава може да е од замор? Бебе активно и тоа си мрда. 25+3 сум Се напив магнезиум ама не се смирува на моменти и остра е болката
Јас не ни прашував до сеа,си спиев на тоа уво аха од тежината. А на работа клекни-стани, дома исто. Клекнувам и не можам да се исправам, не приметив ли дека се засилила болката овие две недели, не знам. Уште денес на работа и од утре се надевам ќе здивнам дома, лежејќи и одмарајќи, ако издржам да лежам јас така мирно
Здраво. Ајде за помош девојки. Денес сум 32 недела ,бев сабалје на преглед . Ме виде Др. Ми вели се е ок. Заврши прегледот и му кажувам имам болки долу во стомак ,вели нормално е ама пак да те прегледам вагинално. Кога ме виде ,виде и дека сум отворена. Ми даде инекции за зреење на бели дробови. Е сега мн се плашам ,лежам и имам чуство дека по малце како да ми течи нешто па си велам да не е водењакот. И ми рече за една недела преглед, дај Боже барем уште две недели да издржам. Е сега колку можи да се издржи вака?
Колку си отворена? Мислам @Alishan30 имаше сличен случај тие недели, со лежење истера до крај, еве нека пише ако не сум грешка.
Ова го зборевме пред некоја недела.Јас сама си поставив дијагноза дека дијастазАма да ти кажам откако сум на боловање одмарам и овие болки ретко ги имам.Пиј пак калциум и одмарај за една недела ќе ти помине. Верувај не е дијастаз, ама мора да одмараш повеќе, играј си со ќерче нешто во лежечка положба Битно е кога соблечуваш / облечуваш панталони да седнеш,не стој на една нога така болките ти се поголеми.Ќе помине
Па претходно го пиша Chanell.Разделени мускули кај карлицата.Се добива од бременост , кај некои жени трае и после бременост.Изразена е со јаки болки во карлицата т.е срамната коска.
Зарем има дијастаза и на тие мускули? Јас мислев кога се збори за дијастаза се мисли само на стомачните мускули Иначе ова не ли би требало да е нормално во бременост? Се разделуваат мускулите а после породување се враќаат на место. Доколку не се вратат на место тогаш се вика дијастаза и потребни се вежби.
Каде правеше? Мислам е пониска граничната вредност на глукозата за трудници а тука гледам не е назначено
Mene vo 34 nedela mi se javija pojaki bolki nisko i se otvoriv 1,5 prst. Mi stavi inekcii za zreenje zosto mislese deka za nekolku dena ke se porodam. Denes sum 38+3, odam na ctg od 34 nedela i aber nemam za poragjaj Isto sum otvorena i nemam bolki, samo bebeto e spusteno podole. Psihicki se spremiv deka ke se porodam porano, pa sega mi se smaci od odenje na ctg i cekanje Slusaj go doktorot i odmaraj sto poveke.
Ista bev i jas. Samo lezi i odmaraj. Ke te gleda sega pocesto ginekologot i na eho i vaginalno i ctg ke pravis, ke prati situacija. Inekciite moze samo da ti pomognat. Ne se sekiraj, samo smireno ❤️
Не сум доктор , не знам само знам дека гуглав кога ме болеше карлицата многу и најдов дека кај карлицата има на двете страни два мали мускули кои ја држат карлицата и тие мускули страадаат во бременоста.Ја барав сликата да покажам ама не ја најдов Па нормално е да умерено.Ама не е нормално повеќе од 10 недели жената има болки, па затоа мисли докторот дека е дијастаза.
Значи дали е од ова што сум настината или не незнам притисок во ред 115/71 ама срце 126 знам дека е нормално да бидат зголемени ама некако ми се виде многу има некој проблем со откуцаите или не е толку страшно... Единствено како вртоглавица имам и знам дека е од тоа ама да не има некаков посериозен проблем?