Не е многу висока, 37 со нешто, но главоболката е ужасна затоа морав да се напијам.Ќе пробам со течности и туширање.Фала ти најмногу.
Ако си се напила, во ред е. Муабетот ми беше ако ти се смири главоболката, а немаш температура над 38°С да не пиеш парацетамол по 6ч. Нека се бори малку организмот сам. Многу често знаеме на 37,1 температура да земаме антипиретик, а со тоа си правиме полошо.
И јас вчера и денес,не се напив ништо освен б6,си ја масирам главата и некое кругче низ маало па поминува .
Значи бремените изгледа се најлуди. Цел ден чистам, средувам, сеа излегов на тераса да се чешлам и се расплачав. Ми помина низ глава што ако ми се случи на мене нешто на пораѓај или после тоа. Како ќе ја растат ќерка ми, дали моите доволно ќе се вклучени во нејзиниот живот и ќе ја гледаат доволно. Абе од никаде тие мисли и си се изнаплачав. Нз што се може низ глава да ми мине. Дури се смеам, заплачам. Дури плачам, почнам да се смеам. Да не сум бремена до сеа сама ќе си идев во лудница.
Не знам која недела си Ја 8-9 негде цело време имав 37.1 и мигрена после 12та помина Нормално е ми кажа гин и не треба ништо да се пие За мигрена маж ми ме масираше нон стоп
Користите нешто против целулит? Дозволено е нешто да се користи? Никогаш сум немала целулит, а сега се гледам задникот ми е како кора од портокал. Кај малечок, па и целиот како издупчен.
не сум користела ништо , кај мене чудно се појавува за време на бременост и после првите 5 кг симнати се повлекува , само за време на бременост оваа дури и нозете од напред ми се направија со тенок слој целулит , трета недела од пораѓај напред веќе ми се измазнија
Девојки помош, прв пат пишувам во темава, се префрлам од вонтелесно.. Скарана сум со симптомите и ептен ми е страв, де ги има де ги нема.. Градиве де болат и отечени, нареден ден ништо, а веќе поминаа 3 недели од трансферот За некој ден сум на прва контрола, пробувам да не си правам стрес ама посилно од мене е. Имал ли некој слично искуство? Ве поздравувам сите
Добредојде мила. Најлесна бременост да си имаш, како по книга. ❤️ За симптомите воопшто да не се секираш, иста бев и јас. Недела ме болеа градите, две не. Освен тоа, еве веќе 21ва недела сум, никаков симптом сум немала. И мене на почеток ми беше чудно и сама си барав симптоми, цело време мислев да не нешто не е во ред оти ништо не осеќам. Ама од друга стрна кога почнав да ги читам трудниците со ептен изразени симптоми, особено оние со повраќање што се од почеток до крај... Среќна сум што немам ништо. Гали си го мешето и уживај си, за некој ден најубав ритам ќе си слушнеш.
Мене па градите ни во двете бремености не ме болеле.А симптоми на гадење ми се појавија од 8ма недела. Опишти се и уживај и со лесно да ти биде
Skroz te razbiram nemav ni jas simptomi tolku rano cat pat nekoe gadenje ama retko, pamtam sakav eho za doma da si kupam da gledam deka e tuka tockata, a maz mi pustiot i mi barase na pazar 3 Napeto e prvo tromesecje cesti kontroli dur projde toj prv skrining ama lezi si uzivaj i pravi kako sto ke ti kazat, najbitno opusti se i bez napreganje. So lesno! I jas sum ivf eve me 25gn, ni povrakanje ni kiselini ni butur. Cickite se pumpaat i od apcinjata i pred dobivanje ne se nekoj reper taka da uzivaj
Значи скоро сите сме истиМе изнасмеа со ехото за дома ППусти страв ние што сме со инвитро.. Фала ти, ти посакувам со лесно до крај
Фала мила, ама состојбата сега ептен ми се влоши, температура 37,9,треска и не можам да станам од кревет.Симптомите се повеќевми личат на ковид Пијам многу компот и течностиз ќе пробам сега и лимон.Мислам дека е до температурата, се повеќе ми се качува.Фала. Знам дека ја сметаат за нормална и до 37,5 но сега ми се качува и над 37,5. 14+4 сум, и само што мислев дека малку ќе се ослободам после критичниот триместар,сега оваИ ми се качува до 38.Фала на сите за мислење и подршка.
Туширање , облози масажи , и чорапи натопи си со оцет и многу течности , чај од камилица , топло млеко со мед , Б6 доколку ептен јака главоболка , лимон цади , пиј си слободно на 6ч ако е над 38 и на 4ч парацетамол , да не ти се измачува телото . И да е ковид не паничи јас само што минав еве 16ден ми е , ден два имав темп малце послаба , 37.5 37.6 и така а симнував ко погоре што ти пишав , главоболка и затнат нос тоа беше кај мене. Витамини си пиев , одмор , многу ама многу течности и масажа , облози за температурата мн ми помагаа па и чорапи мокри .. Се ќе биде добро периодов е таков , многу настинки грип се е хаос .