Здраво мешиња. Проверував крв и урина денес. Матичниот ми е уште на боледување, ама време ми беше да направам проверка и сама си отидов. Мислам дека генерално е ок резултатот, ама да видам и ваше мислење? Холестеролот ми е од секогаш вака благо покачен, ендокринологот ми кажа дека тоа е резултат на Пцос и дека не сум за терапија.
Pa ne znam me fakja panika. Pred nekolku deba proveriv preku krv i bese pozitiven a za edna nedela treba na eho da se vidi. Obicno koga treba da mi dojde imam bel sekret.
Ако мат уште ти е на боледување... Пушти го на општ матичен, крвна слика е и тие разбираат. Гушки мила..
Супер ти се резлутатите само јас колку што знам холестерол триглицериди и аст и алт во бременост не се испитуваат пошто може да бидат покачени
Мила супер сум,си повраќам ама дефинитивно се чувствувам многу подобро.После 4 години се чувствувам возбудена за празнициве со јуначето во моето меше.Јас бременоста ја водам во Плодност,др Таше ме водеше до 12 недела па правев прв скрининг кај др Сотир во Плодност ама два дена после првиот скрининг ми се појави кафен исцедок па др Таше ми рече да продолжам пак кај него со прегледите и затоа вториот скрининг др Таше ќе ми го прави.Ти како си?
Добра сум мила и јас. И бебето е супер си напредува. За месец ќе одам на втор скрининг, во Систина, па може и ГАК. Инаку се е ок, фала му на Бога, срцка на мама.. Господ нека не чува сите...
Па ставени се дека од општ лекар го земав упатот, очигледно не знаат што и како, а им кажав дека сум бремена. Фала ви девојки, како и да е.
Само да се пријавам дека пак сум будна,не дека не можам да спијам,туку не ми се спие... Ми се иде правосмукалка да уклучам Тренирам будност за бебче кога ќе се роди
Ма и кафе ми се припива ова време Нема спиење и нема. Штета некако што треба да одмарам повеќе инаку ќе зачистев. Таман никој дa не ми смета
Ќе ве дружам и јас. Ама да не ме терате да чистам Можам да ви зготвам нешто, оти мене умот само во јадењето ми е.
Јас чистам ајде..ти можеш да готвеш а@ivance.. I @Chanell* кафекуварици и по нешто блашко може(диетално)
Правам бешамел за карбонара. Ако сакате болоњезе, донесете мелено. Ќе фрлам и по некоја печурка. И кашкавал во изобилие. ❤️