На пливање може да се оде да, но во твојата ситуација не знам дека ќе ти дозволат, само матичниот тоа може да ти каже. И мене ме боле се од лежење, и половина и рамена, и нозе, магнезиум до 1000мг пијам, никаква физичка активност не ми е дозволена сега за сега.
И јас истото го мислам @macalavica, плус тоа што по базениве може да се закачи и некоја инфекција или бактерија, некако не ми се ризикува, базен или езеро јас не би иако немам никаков проблем сега за сега, да можеше на море би одела да.
Девојки ми дојде другарка на гости и ми донесе ананас,леле бе колку ми се јаде а прочитав не било убаво во бременост,јас сум 7ми месец,лизнав само за стрв..
Не било убаво во смисла да не предизвика предвремено породување. Ама од едно парче/кругче нема да биде ништо. Има тука што јадат урми, смокви, ананас, луто, пешачат и пак ги надносат, така да можеш малку да си апнеш.
Devojki sega ve citav i me fati strav 6 nedela sum u bremenost mnogu mi se pieses sok od ananas i si ispiv 2 casi dali bi smetalo nesto da ne napraviv nekoja belja lele sega ispaniciv...a ustvari ne ni znamsto nesmeam da pijam i da jadam u bremenosta sovet te molat pisimi sto nesmeam
devojki, od denes sum 14ta nedela, preeska prokrvarev temno kafeava krv, ne e mnogu obilno, ama imam seuste. bev na dezuren, vika se e ok, da prestanam da pijam aspirin od 100 zasto go pijam veke nekoe vreme i utrogestan da pijam 2 pati na den. iskreno se uplasiv nekako, se nadevam ubavo me pregleda. se slucilo li na nekoja krvarenje vaka?
Не се замарајте толку, ова не смеело она не смеело. Се може да се јаде умерено. Се што е премногу е штетно и најздравата храна да ја јадеш во поголема количина е штетна. Куркумата и ананасот се добри како антикоагулант така да тие што имаат проблеми со тоа е корисно да конзумираат по малце
Јас искрено се си јадам и пијам. Нема зошто да паничиш. Јајца и месо кога јадеш треба да биде убаво обработено сварено/печено. Туна не многу често зошто има жива( јас јадам 1/2 месечно зошто постам ). И знам дека ананас, луто, урми, најубаво е при крајот да се јаде. Сеа и газирано многу, благо, тестенини не е препорачливо. Ама ти си знаеш според твојот организам што ти одговара. Повеќе вода, млеко, млечни производи, овошје и зеленчук. Помалку грижи, стрес, нервози, опушти се и уживај и со лесно . Секако ќе има храна што си ја јадела многу сеа во уста нема да можеш да ја ставиш и работи што не си ги ни пробувала претходно сеа ќе ја јадеш . Нема ти што сакаш и што мислиш. Бебчето како сака така.
Ајде полека. Како што пишаа и погоре, ананас може да предизвика контракции, ама треба да се внесе голема количина. Сигурно сокот што си го испила не бил домашен. Купечки сок, сите знаеме, што и да пишува на амбалажата не е секако 100 процентен. Сепак од сега одбегнувај го. За конкретна препорачана храна и пијалоци ќе си симнеш некоја pregnancy апликација - скоро сите апликации содржат вакви информации. Дополнително можеш и да си прогуглаш за секоја недела или месец дозволена и препорачана храна. Секако можеш да се консултираш и со гинекологот што ти ја води бременоста. Немаш простор за паника, само прогуглај малце вечерва и едуцирај се. Не си стварај стресови од сам старт
Девојки вие што пиете утрогестан дали ви се спие после тоа? Откако ке го испијам едвај очи држам отворени
Jas mila ne gi pijam.gi stavam.vaginalno taka mi kaza ginekologot poefikasno bilo a ne da mi se spie kako zimskite mecinja sum
На многу ни се има случено, може да ти е од апсиринот тебе. Утрогестанот ќе го регулира тоа, пиј си ги и не мисли на лошо. Си била на дежурен ете се е во ред, нема место за паника сега. На следен преглед барај да ти измерат цервикс колку ти е.
Plivanje kako aktivnost e top za bremenost ama po nasive bazeni mene bi mi bilo shube osven ako ne mi e moj domasen bazen.