Јас официјално ќе ви се придружам на темава, минатата недела бев да ја видам точката, едвај се гледаше, докторката рече нема ни 5 недели, добро и што се виде, ама пусто срце не успеа да издржи да не отиде. Сега ќе чекаме срцева акција кај 20ти.. Се надевам дека ќе биде се во ред☺️☺️... Инаку второ ќе биде, другово ѕверче ми е година и пол.. Со лесно на сите идни мами.. ❤️
Жени, дали ви влијае времето? Јас од вчера сум со некоја главоболка, без врска ми е, а бебе е ептен активно. Ќе проверам притисок, ако е покачен ќе морам метилдопа. Многу е невообичаено топло а на мене времето многу често знае да ми влијае.
Влијае и тоа како. Мене ми беше лошо дури погледот ми се матеше, знаев дека е од времето,притисок 80 со 60... Тешки метеопати сме ццц
Не е до нас, јануари температури како во април/мај. Каде се раздрмано, разместено во организмот од бебушките. Па и времето не дотепува.
Кај мене и по неколку минути ика. Пулсира како срце. Како е поголемко поубаво се чуствува и се гледа, си пулсира, кцка на едно место, интересно е
Му викам на сопругот нешто ич немам апетит. И седнавме да јадеме направив луто јадење со јогурт, и скоро пола бел леб изедов . И вика, а замисли да имаш апетит 2 леба малку ќе ти се
Девојки, ви се случило ли во рана бременост, крај на 10та сум, болки во стомакот, но онака како треперење, народски кажано како да "ми игра" на некои места? И општо, некои глупави болки имам денес....
Сите подносливи болки се нормални на почеток но, доколку не се проследени со крварење, или пак се неиздржливи.
Мене вчера буквално ме скина главата. Се напив кафе и кока кола да се стабилизирам... дури и во сред спиење синоќа, најверојатно пред да заврне дожд, од сон ме разбуди тапа болка во главата. Секогаш сум реагирала на промена на време, ама веројатно сега сме уште по осетливи на промените.
И мене денс ми е катастрофа, ме боли грб, половина, желудник, и како затната сум, неможам да земам воздух убаво, сега пиев сода да видам дали ке ми олесни малку. Секој ден различна приказна, досаден сум си на самата себе а можам да замислам на тие околу мене, секој ден се нешто ме боли, ми се смачи
Lele isto i jas, koga pocna da vrni me razbudi glavobolka golema, 3 dena so red imav, bolkata mi shetase nazad, napred, pa kaj levoto oko, i kw se prefrlese kaj desnoto, denes samo se cuvstvuvam umorno nemam od krevet stanato.
Glavobolka nemam ama kicmata i raspolozenieto haos ovie 2 dena. Celo vreme mi se place a ne znam zosto aman hormonive ko pubertetlija da sum
Ја денес бев да си го видам маленкото за прв пат, си земав сликичка, си земав fembiom (мислам така се викаа) и магнезиум. Му се израдував, сите проблеми ми се тргнаа од глава. Докторката ми рече за 10 дена пак да се видиме и сега ќе си одбројувам денови.
Плачи си, си поплачувам и јас . И сите ме нервират и се на нерви ми иде, па тажна сум, па вознемирена, па исплашена, возбудена, и се ми е испомешано, и така уште 3/4 недели и после ќе се гушкаме со момата здравје
Изгледа сите плачеме..и јас сум таква..а и сите ме нервират за момент,друг момент сите ги сакам и така во круг... После кога ќе се роде малата кој ги ...,она ќе е главна
До секој нареден преглед ќе си броиш денови, и јас сум иста Мислев само првиот пат така, ама еве веќе 4 месец сеуште си бројам денови за секоја наредна контрола Со лесно да ти е докрај
Devojki zdravo Jas Sum Deneska Pre srekna Go Slusnav na mieto bebusko srcenceto Presrkna Sum Sve e vord sea si ostanuva da si porasname imam samo edno prasajne do vas vo slikickata kade se gleda kolku cuka srceto sto pisuva DR 110 kaj mene toa e ili drugo treba da pisuva ?
Кај мене на сликичката не го пишува отчукувањето на срцето, туку само на извештајот што ми го даваат. Со лесно да ти е