fala ti duso kaj mene samo slikicka mi dade i pisuva 110 mislam toa e ama ne vasno vasno go slusnavme srceceto na site im posukavum vakva rados poz ❤️❤️
Zdr posledna mestuacija imav 18 noemvri spored doktorot 3 4 5 dekemvri mi bea plodni na 22 dekemvri parev 2 testa pokaza pozitivni na 28 dekemvri bev na prv pregled mi kaza dok so srekja bremena si segledase mala tocka spored poslednata menstruacija togas dok reve 5 nedeli i 5 dena si..Denes bev pak na kontrola bebenceto pocnalo da se razviva porasnato e ama dok rece tuka mi pokazuva deka tek sega si 5 nedeli i 5 dena a ne 6 neli i 5 dena sprema poslednata menstruacija sum vlezena u 2mesecec no dok rece deka moze pokasno se zacnalo i imam hematom mal no sepak go imam nedaj boze moze da dojde do krvarenje i da go isfrli plodot mi rece miruvanje non stop inekci progreson denes edna i u petok uste edna i utergeston vaginaletki sekoja vecer dobro e sto sega nemalo nikakvo krvarenje dali nekoja imala iskustvo ve molam za mislenje dali e mozno po menstruacija da izlaga 6 nedeli i 5 dena a na pregled 5 nedeli i 5 dena i mnogu se plasam za hematomot ve molam za iskustvo i mislenje u ponedelnik sum.pak na kontrola da vidime dali ke se slusne srcenceto..se izvinuvam za dolgiot post
За хематом немам искуство, ама знам за примери што износиле успешно бременост и покрај него. За мерките на бебето немаш потреба да се секираш. Јас на прв преглед бев на 6 недели и 3 дена според менструација, а според мерките одговараше на 5 недели и 4 дена. На првиот скрининг си беше изедначено, дури и ден-два понапред. Слушај си го докторот, примај ја терапијата што ти е дадена и ќе биде се во ред.
Девојки убави сакав да прашам за скрининг сакам да одам кај матичниот и на приватно за приватно ја знам цената , е сега дали некоја била на скрининг кај матичен ( во мојов случај мвр.коруновски) која е цената кај матичен
Првиот пост на форумов ми беше слчен на твојот. 5 недели и 4 дена, него го немаше нигде, премало, за 4 недели, па као ќе биде, нема да биде. Следна контрола по 10 дена, бев 7ма, тоа одговара на 6та, пораснато, со срценце Воопшто да не се секираш, зачнато е подоцна, и како напредува бременоста ќе се изедначи. Опушти се, послушав, земав душа и сега чекаме скрининг следна недела
Јас имав хематоми, сега веќе немам, земај прогестеронска подршка, мирува и ке биде се ок, без грижи. Со лесно
Закажи си регуларно преглед кај матичниот од прилика тука некаде кога ќе одиш на приватно. Нема потреба да нагласуваш дека сакаш скрининг. Секако на приватно ќе ти направат детален преглед.
Јас кај матичниот отидов на прв скрининг. Ми наплати смешни 500 ден. За Коруновски пред неколку месеци како да имам прочитано 1000-1500 на форумов. Побарај во темата Скрининг, можеби ќе ја најдеш информацијата
Јас правев прв скрининг кај др. Снежана од Коруновски, не ме фаќај за збор, со брисевите или 1300 до 1500 максимум платив. Не се сеќавам точно, ама не беше повеќе од 1500 денари.