Zdravo, mene posledna menstr mi bese na 14.11 i se bese vo red no na 30.12 pocnav da krvaram bez prestan , imam hematom od 4mm , no so plodot se e vo red ima i srceva reakcija. Mi dadoa inekcii prolutex da primam 10 dena pa na kontrola i strogo miruvanje, samo lezenje. So lesno
Super mila gospod neka ve cuva i tebe i bebceto ...fala ti za sovetot se nadevam.deka gospod ke ne cuva
Devojki Kasete mi vital pregna i folna na den ednas se pijat ot utre ke pocnam so vital pregna dali nekoj koristat i dalj mose sabajle da piam folna navecer vital taka doktorkata mi kassa vie koristete i dali se dobri apcijnata ?
Зошто Витал прегна и плус фолна киселина, кога фолна има во Витал прегна онолку колку што е дневната доза?
Многу пијат плус фолна од сам старт или уште пред да останат бремени поради многу причини. Дневна доза на внес на фолна или на друг витамин е различен за сите, сите имаме различни бремености, ризици и матичниот знае најдобро колку ни е потребно со оглед на сопствена историја. До @Nebush1245 обично по еднаш се пијат но требало точно матичниот да ти каже сепак. Може да ги пиеш како сакаш, најубаво витамините после појадок сабајле, фолна после ручек, направи си ред како ти одговара, нема некое правило.
Neznam jas do sea si pijam folna ni denes doktorktaa mi dade i vital pregna ta mi rece i dvata fa gi piam
da denes maticnata mi prepisa i vital pregna do sea si piev samo folna neznam ta mi rece mose i vital da pijes tamu ima poveke vitamini
Девојки матичниот ми препиша магнезиум прашок и фемибион. Насабајле се пијат пред или по јадење. Инаку бремена сум 1месец.
Одма после јадење двете. На сабајле најчесто, ама некои повраќаат наутро, па можеш и попладне, како ти одговара така, само да не се на гладно.
Ве читам дека имате главолболки женски, и јас денес имам цел ден, мерев сабајле ТТ 36 со 1-2, не престана да ме боли, после неколку саати качена 37 со 2-3, се изнапив и чај, витамин Ц, лимони цедени со портокал, овошје, и слабо ми поминува, се масирав и со магнезан сега, дури и ми се затна нос, пред спиење, се исплашив за корона искрено.
Јас ги користам Магнезиумот на Донвас, тој ми го кажа матичната дека е безбеден, додека држи ладно, и после пак ме боли, тоа дека имам температура. Да, мирис вкус имам се, само главата ме боли, и покачена ТТ, малце носот ми се затна, ама сега е добро. Не знам дали да пијам парацетамол, или да чекам да не се покачи ТТ, па тогаш да пијам.