Не се плаши не е страшно.Јас се породив со првото,многу брзу и лесно.Ако имаш шанса за епидурал земи си кога веќе нема да издржувашСо лесно
Ги завршив пренеталните витамини вчера, и сеа се мислам дали воопшто да купувам пак нови. Овие што ги пиев се 60капсули во пакување, што ќе ми се толку ?! После пораѓај не верувам дека ќе ги пијам.. Има ли потреба баш до сам крај да се пијат? Или е доволно?
Зошто да не ги пиеш? Јас пиев 1 година од витамините додека доев. И сега пијам витамини ама не специјални за трудници. Јас мислам дека во овој период витамини не се вишок.
Мила јас ги пијам фемибион 2 и баш пишува на пакувањето дека се пијат и после породување и за време на доење,јас мислам дека нема штета да се пијат витамините и после породување сепак организмот е истрошен и плус хормоните се на сите страни па би било добро да се продолжи со витамини уште некое време.
Што знам, дека некако едвај чекав да ги дотрошам Ич не сум по таблети пиење,аман. Во првата бременост пиев само 10тина дена после пораѓај и ги фрлив тие што ми останаа
Леле мил не спомнувај да е до мене сите апчиња ќе ги фрлам толку мразам да пијам апчиња чудо плус имам осетлив желудник ама ептен што се мора
Девојки мака си мачам со кожата на лицево. Никогаш сум немала проблеми, ептен чисто лице си имам цел живот, ама сега ми се одмаздува. Нон стоп имам ситни брунчиња и не стасуваат да поминат излегуваат нови. Прво беа само на чело, а сега почнаа низ цело лице, освен на образите. Користам само крема на Биодерма - Хидрабио со 30ка заштитен фактор и повремено тој Алое Вера Еси гелот, ама ич не ми помага. Има ли некој лосион што е дозволено да го ставам и што ќе ми ги суши или да си се помирам со судбината?
Мила многу е битна негата на лицето. Јас користам на биодерма розовиот гел за миење на лице и розовата мицеларна,насабајле само со гелот а навечер и со мицеларната прво поминувам па со гелот се мијам без разлик што сега не ставам многу пудро шминка оти сум дома.Од крема преку ден обсвезно ти што ја пиша хидрабио перфектор со заштитен фактор а навечер пред спиење на уриаж 3 регул кремата.Два пати неделно пилинг и тоа на нивеа имам обичен и еднаш неделно маска за кожа.Еве веќе 18 недела сум лицето ми свети. Консултирано со дерматолог и сите производи се безбедни во бременост. Мене ми кажаа миењето на лицето и негата е најважна во бременоста
Имав и јас некоја слична рутина мила пред да забременам. Лицето и сега го чистам со мицеларна, ама не секогаш го мијам со гел, ептен мрзлива сум станата. Се мислам да пробам некоја друга линија на Биодерма, ама не знам која би ми одговарала сега. Хидрабио ми е препорачана од дерматолог, ама во периодот кога лицето ми беше нормално. Сега челото ми е баш мрсно и мислам дека од тоа се брунчињата, а почнаа и околу уста/брада сега, абе хаос. Секој ден се гледам и си туфкам, изгледа ќе треба да си се вратам на редовна рутина, се надевам дека ќе се подобри ситуацијата.
Си купив сепак витаминчиња. Пијам д3 од 400иу, ц од 500, Прегназон една капсула и едно шишенце Феро ев Си пукам од здравје
Јас сум со провокации со првото. Ќе да биде иста песна и со второто си трпиш болки, си трпиш прегледи и раѓаш.... боли, но поминува. Изморува доста така да наспиј се пред процедура макар и со лунерба пробај да поспиеш
I jas imam brunki, na obrazo, celo, pa i na brada... Koristev od avon, miceralna, dneven i noken krem na Nutri Effect od 15 factor i zlatnata maska od avon, crnoto pakuvanje.. Ama Sega ne koristam redovno osven miceralnata voda..mi e ubava, se cuvstvuvam olesnato otkako ke si iscistam lice..
Мила иста ситуација и сум и јас Лицето секогаш чисто, никогаш не сум имала проблем со бубулички а сега една само што поминала друга излегува Јас се помирив и не се замарам, знам дека после пораѓај се ќе се смени. А знаеш како викаат мајките што носат женски деца се разубавуваат а тие со машки малце мака ќе мачат со лепотата хаха машки хормони имаат во себе
Јас бев иста до 4ти месец некаде, пробав различни лосиони, џабе пари си давав и ништо фајде, и на крај сами се повлекоа и повторно ми е лицето како пред бременоста. Во 9ти влегов, лицето ми е сосема чисто.
Хахаха ова мислев обратно е, демек ако е машко се разубавуваш, ако е девојче ти ја зема лепотата. Јас не се осеќам неубаво мила, не ми ја рушат самодовербата брунчињата, ама ме нервираат. Ајде може ќе се пролепшаме во понапредните месеци, ако не реши некој нос да отече како бабура евентуално. Да, се си е до хормоните и некогаш е џабе што и да ставаш. Се надевам дека ќе имам среќа и јас како тебе да се среди после 4ти.