Да не те разочарам јас еве веќе крај на шести сум и уште си ги имам ама кај секој различно после на третмани ќе одиме мене флаки ми останват
Да не е малце некако 400? Пиј си повеќе, барем 1000, дека е зима и плус трудница. Јас не сум трудна, а 2000 пијам на зима. Мене фармацевтка ми рече 400 се за деца до 3 год. Не дека ме праша некој
Не ја менувај хидрабиото за да ја задржиш хидрацијата и водата во кожата ама пробај навечер со уриаж 3 регул кремата,јас пред неколку години почнав до уриаж бидејќи имав мн мрсна т зона и имав мн ситни брунчиња на челото и со рутината ми ги снема и сега уште така си терам
Оф баш ми е жал.. пробај да не ги чепкаш, флеки се прават само од стискање. Јас се контролирам и не ги чепкам.. Баш ќе пробам со Uriage, никогаш немам користено нивни производи, страв ми е да експериментирам и баш сум досадна и со креми, лосиони, мицеларни и со декоративна козметика..стално едно те исто користам, ама макава сега ќе ме натера да пробам нешто друго.
@Kitten @Mantub Матичнава е против вишок Д3, не знам зашто Ништо поише од тоа што го имаат пренеталните вика.. јас овие на своја рака си ги земам ради суплементот со железо што го пијам.Пред бременост пиев од 1000 сеа само овие.
Не разбирам зошто Ај можеби има нешто со развитокот на детето, нешто што ние не го знаеме. Мада и да не пиеш Д3 ништо страшно, јас неам пиено ништо освен Фемибион витамини па здрави прави се децата а и јас. Но лично за тебе (еве кога не би била трудна) потребни се 2000 дневно за преку зимо. Така тврди нашиов ортопед (на децата), пред сѐ за имунитет.
Pree koronava im se smeevme na skandinavcite i ostali tamu deka treba da.pijat vit d. Vo mediteranskive delovi ne se znaelo da se dava vit d suplement, sonce ni gree cela godina. sea odednas na site ni treba extra vit d. Mene mi malce nerealno, da ne siram ponataka muabet sto se dobiva doktorot od farmacevskata kompanija za da preporacuva suplementi za koi oni moze da naplakaat kolku sakaat jer nema referentni ceni
Јас на син му давам 1000-1200 д3,јд пијам 5000. Сега и педијатрите дозираат повисоки дози на д3, корисен е.
Јас пијам д капки по 2000,и немам никаков проблем,баш и ортопедот ми потенцира дека бремени жени имаат потреба од повеќе д витамин и ради превенција од аутизам кај плодот,имало некое научно истражување,па што знам. Како ти кажала докторката така прави.
Тука на два три пати имам пишано за Д витаминот и стварно излегува дека само мојата докторка тој став го има. Јас на ќерка ми и давам 800иу, а јас 400 пијам Нема логика да, ама ај си мислам да не се праам сезнајка,ја послушав. Жими за тоа ја послушав додуша Колку беше против бетаглуканот во бременост, не сум смеела ... јас си пиев сируп и мислам така ми зајакна имунитетот, баш на преглед прошлата недела ја прашувам како ваков пресврт, од високоризичен цин1 сеа неам ништо? Па вика “ете нешто се десило”. Се десило бе.. цц
Со една обична крвна слика можеш да видиш дали имаш дефицит на вит д. Повеќе луѓе почнале да се интересираат и откриле дека многумина имаат дефицит и дека некои "општи" симптоми кои ги препишувале на други работи, испаднало дека се третираат со вит д. Ништо не добива докторот, проверка можеш да си направиш во која сакаш лабораторија, витамини можеш и од странство да си порачаш. Повеќе би рекла вит д е поверојатно да имаш дефицит одколку сите други витамини пошто се друго го имаш во храна многу повеќе одколку вит д.
Јас да бев на твое место ќе си побарав и второ мислење. Ова со вит д прв пат слушам доктор да каже такво нешто, а сум прашала повеќемина.
Мицеларната вода од Еуцерин, мнооогу помага, со тупферчиња од бамбус, убаво го чистат лицето... Мене ептен ми се исчисти последниов месец, навивам за девојче
Надеж Се шалам, само нека е се во ред, здраво и живо, не е другото важно.... Среќен Бадник, Божиќ, сите вие насмеани со ведра мисла, ко за двајца!
Сега 37, повеќе од 37.5 не ми се качува. Гледам да пијам повеќе течности, и за некој ден ако не ми е подобро, ќе се тестирам. Други симптоми немам за сега, апетит си имам и си јадам.
Девојки каков витамин ц пиете? Јас земав на Natural Wealth, но сега гледам дека има и други додатоци, па страв ми е да го пијам.Дали некоја го пие истиот и дали е добар за пиење во бременост?
Здраво девојки, Јас сум бремена со второто дете, 15+5 недела, на последниот преглед матичната ми препиша аспирин протект 100, како превентива и заштита, каде што се збунив и не ја прашав од што заштита.. немам испитано д димери сеуште, само обична крвна слика каде што се беше во ред. 2019 имав спонтан во 9та недела и само со тоа засега може да го поврзам аспиринот. Секако ќе побарам и второ мислење но сакав да видам доколку некој друг пиел така, ради превентива, заштита и сл?