Мене ми помогна мешавина од мед, ѓумбир и лимон рендан (во тегличка си ставив без точни мерки), јадев по една лажица два пати на ден, кога не се издржуваше болката пиев 'golden milk', (една чаша млеко се загрева, со една лажица од најмалите куркума, прстофат црн бибер, путер и пола од малата лажица цимет, го оставам на тивка тт 10 мин, од кога ќе се излади малку додавам една лажица мед...). Од второво пиев два дена по една чаша и незнам дали беше од ова или ги направи деновите настинката, ама ми пројде. Со лесно. @KittyCat:) и @macalavica фала на одговорите .
Јас ги пијам витамин Ц од 1000,кремови сива боја, на таблета си го зимам 8,9 ден е една таблета. Многу ми се убави. Со вода обично си ги пијам.
@IRBBB и мене ми помагало млекото со прегорен шеќер,ако можеш да пиеш млеко пиј такво. Ајде и во оваа тема да ве почастам роденденски, па следната година со бебуш ќе го славам Инаку денес сум јадела малку пита и пиев јогурт,после цели 7 месеци,ќе видиме до после дали ќе има револуција желудникот
Среќен роденден се најдборо сите желби да ти бидат реалност.Наредна година бебуш ќе ти ги дува свеќите
Sreken rodenden mamicke, mn ubava tortata, prsti da izlizes.. Mmm zdrava i ziva da si, dogodina bebe da duva, a i mese da raste,pa bratce ili sestrice da ima bebe... Samo zdravje i so bozja volja.
Sreken rodenden,se najubavo Sledniot rodenden ushte poveselo ke ti bide doma,so bebush zaedno ke gi duvate svekichkite
Околу 6та, 7ма, 8ма, кај секого различно зошто некое е покасно некое порано зачнато, ама тука некаде.
Среќен роденден женче! Одгодина со бебушка заедно да дуваш свеќи. Машала, па и првото салам јадење најубавото ти било, месено мх мх мх, крв да ти се сторе и во тебе да остане, доста беше повраќање.