Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Сепак е реакција од утрогестанот, ми се смири за еден ден. Јас примам зошто сум со инвитро, инаку се прима за задршка на плодот.

На Маја Т и МонИ-понИ9191 им се допаѓа ова.
  2. МонИ-понИ9191

МонИ-понИ9191 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    35
    Аха бидејќи читам многу од вас користат... јас живеам во Холандија и тука такви работи не
    Ок бидејќи читам многу дека ставаат такви вагиналети па не ми беше јасно за што служат. Фала однапред.

На A.n.g.e.l.a.V му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    14.901
    Девојки како изгледа тегнење на бебето ? Како да ти ја оптегнува кожата како да ти го стврднува местото внатрешно -не знам како да го објаснам чуството само на едно место како круг така прави

4. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    6.711
    Мила до која недела ги примаш односно треба да ги примаш? И јас сум со инвитро, мене докторот ми рече до 15 та недела, јас ги примав до 15+4, сега некако ми е страв дека не примам ништо.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.483
    Допаѓања:
    27.089
    Да внатрешно е то тегнење бебето се тегни, јас на второто имав често тегнење на крај пред пороѓај и испадна дека тие се контракции внатрешни, и за набрзо родив
    Мада не е секој исто
    Сега бебето си ужива во стомак :)

На Ava.84 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  6. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Уште ми нема кажано, рано сум јас уште.. Ама како што читам обично максимум до 15та недела и ги прекинуваат ако е се во ред. Ти посакувам со лесно до крај:hug:

7. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.116
    Допаѓања:
    14.901
    Нека си седи мирна има време за надвор хахахах фала ти миличка

На mace89 и minne992 им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.353
    Допаѓања:
    33.724
    Маја јас земав утрогестан од 12та до 16та недела и исто и мене ми беше страв да ти прекинам. Оставив две капсули дома за секој случај (ако не дај Боже прокрварам да имам при рака). Еве 6 недели поминаа одтогаш, не ми затребаа.
    Имај доверба во докторот, штом ти вика дека време е да ги прекинеш, време е, веќе си безбедна.

На Prolett и mace89 им се допаѓа ова.
  9. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.527
    Душо не се грижи,јас утрогестанот ги прекинав во 12 недела и цела терапија од инвитрото што ја имав, сега пијам дабростон само два пати по едно апче ама превентивно и мислам следна контрола ќе ми ги укине докторот. А прогестеронот самата постелка го лачи после 16 недела

На Prolett, mace89 и Milce89 им се допаѓа ова.
  10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    И јас пиев дабростон до 16 недела. И немам некоја разлика сега откако не го пијам. Не е убаво да се користи ако немаш потреба пошто прави проблеми на крвта. Го зголемува ризикот од тромбоза. Секој лек е нож со две острици :)

На Bella_Stella и Prolett им се допаѓа ова.
  11. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    4.806
    36 недела, 5 ден :party: Уште 23 дена до термин, јухуууу!
    Во сето лудило, таман очистив се каде што сме по кирија до крајот на овој месец јас и маж ми ќе се селиме во новиот стан. Ни јавија дека е готов и може да се почне селидба. :D
    Не знам што попрво, се мора одеднаш.
    До денеска мајстор ни го кречеше станот,порачавме бела техника, се од мебел допрва ќе гледаме, поим немаме од идеи и ентериери. Се мислиме само што е приоритет сега. А ако се породам предвреме ќе биде интересно со оглед на тоа што станот е на 5ти спрат без лифт, ништо чудно :whew:
    Пред два дена ми се скрши заб на пола и мораше да ми се извади без снимање и без анестезија. Сите богови ги молев во себе за помош и си се тешев дека вадењево заб е мачкина кашлица во споредба со пораѓај.

Едно сфатив, како трудница што има волја за живот никој нема. Што и да се случува во моментов мислам дека ќе се справам :inlove:
    Вчера паричката се падна кај ќерка ми. Уште неродена среќичка си има :inlove:
    Утре сум на преглед во Систина и ќе почнам со цтг најверојатно.

На thelittle17, BeloMache, Mom_3 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.486
    Допаѓања:
    7.269
    Честитки за новиот дом :)
    Се согласувам со тебе, како трудница и мајка добив таква сила што ми се чини нема препрека што нема да ја поминам за моето семејство.
    Со лесно и позитивна мисла да си истераш до крај :l:

На thelittle17, Martka, Prolett и 2 други им се допаѓа ова.
  13. HelloHello

HelloHello Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    329

И јас ги користам од сам почеток, ми ги даде само поради тоа што имав болки, крварење немав, историја на спонтан немав, ништо такво... ама да стигнам до 16та недела и ќе ги прекинам на своја рака, бидејќи не знам, не ми е логично веќе да ги користам.

14. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.959
    Допаѓања:
    6.109

Мене ми даде докторот утрогестан во 33та недела бидејки на цтг покажа контракции и да не дојде до предвреме да се породам ми рече да ги пијам до следна контрола т.е до наредна недела (утре ја почнувам 36та недела)

На Ema.Sk, МонИ-понИ9191 и mace89 им се допаѓа ова.
  15. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    @jarec6 Најсреќен роденден мила :^::d::l:, да си жива и здрава сите желби реалност оваа година....од убаво поубаво да си дочекаш:l::l::l:

На Lady.mariposa и jarec6 им се допаѓа ова.
  16. Lady.mariposa

Lady.mariposa Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    199
    Девојчиња, идни мамички, сакав да ви кажам дека моето девојче реши да се роди на Божиќ :l: Пресреќна сум, цел ден се гушкаме и не можам да се одвојам од неа :inlove: Фала ви на сите за сите одговори на мои безброј прашања и сигурно ќе имам уште, ама во друга тема :D Среќен Божиќ, ве гушкам :l:

На Majra, mila89, Madam S и 44 други им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.020
    Допаѓања:
    22.046
    На прекрасен празник решила да дојде на свет. Да ви е жива, здрава и од Бога благословена. :inlove:

На Prolett, mace89 и Lady.mariposa им се допаѓа ова.
  18. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.958
    Допаѓања:
    12.095
    Ооо што убавоо,на прекрасен ден.:l: Честитки ,нека е жива и здрава:sun::sun::sun:

На Prolett, mace89 и Lady.mariposa им се допаѓа ова.
  19. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    202
    So srekja i so lesno. Jas sum 37+4. Minatata nedela I jas se selev. Za edna nedela od prilika I se spakuvavme I se preselivme I se smestime vo nov stan. Od utre uste da dokupam sto mi treba za mene I bebe I sobata da ja namestam bidejki site raboti mi bea kaj majka mi isprani, ispeglani i sega vo kesi stojat vo negovata soba. Imash pravo deka so bebe doaga najgolemata radost I sila. Se organizirav od naoganje Stan, do selenje, dokumentakcija, banki...
    Sledno so Gospod napred da se porodime. Trebashe vcera na prvo ctg no neshto iskrsna I ne bev. Kje dogovoram utre koga ke moze da idam. So lesno I so srekja ❤️❤️❤️

I nie te gushkame tebe srekjo. Da ste zivi I zdravi i dvete. Najsrekjni zasekogash gushnati. Odmori ubavo pa zdravje vo porodilni kje raskazesh kako pomina, kaj se porodi i slichno :) ova ti e najsrekjniot Bozikj, a i sekoj nareden od sega. Srekjni praznici mila ❤️❤️❤️❤️❤️

На LivingGlam, Prolett, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    202
    I edno prashanje od mene, kako to akzav 37+4. Pochnaa bolki vo kolkovi ovie 3,4 dena, denes I kichma po malce I najbitno, nekoe zateganje na stomakot kako sto imashe edna mama pishano pogore, cudno kako da se vrti I mrda bebe vo stomak, toa se sluchuva koga stanuvam da dvizam, ne dodeka sedam. Ne mi e spushten uste dolu, mislam malku samo, ama cudno e toa steganje. Neznam dali se kontrakcii ili od shto e golem I mrda sinko. Nekoe mislenje da spodelite?