1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Сепак е реакција од утрогестанот, ми се смири за еден ден. Јас примам зошто сум со инвитро, инаку се прима за задршка на плодот.

На Маја Т и МонИ-понИ9191 им се допаѓа ова.
  2. МонИ-понИ9191

МонИ-понИ9191 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    35
    Аха бидејќи читам многу од вас користат... јас живеам во Холандија и тука такви работи не
    Ок бидејќи читам многу дека ставаат такви вагиналети па не ми беше јасно за што служат. Фала однапред.

На A.n.g.e.l.a.V му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Девојки како изгледа тегнење на бебето ? Како да ти ја оптегнува кожата како да ти го стврднува местото внатрешно -не знам како да го објаснам чуството само на едно место како круг така прави

4. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    6.711
    Мила до која недела ги примаш односно треба да ги примаш? И јас сум со инвитро, мене докторот ми рече до 15 та недела, јас ги примав до 15+4, сега некако ми е страв дека не примам ништо.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.459
    Допаѓања:
    26.958
    Да внатрешно е то тегнење бебето се тегни, јас на второто имав често тегнење на крај пред пороѓај и испадна дека тие се контракции внатрешни, и за набрзо родив
    Мада не е секој исто
    Сега бебето си ужива во стомак :)

На Ava.84 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  6. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.520
    Уште ми нема кажано, рано сум јас уште.. Ама како што читам обично максимум до 15та недела и ги прекинуваат ако е се во ред. Ти посакувам со лесно до крај:hug:

7. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Нека си седи мирна има време за надвор хахахах фала ти миличка

На mace89 и minne992 им се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    Маја јас земав утрогестан од 12та до 16та недела и исто и мене ми беше страв да ти прекинам. Оставив две капсули дома за секој случај (ако не дај Боже прокрварам да имам при рака). Еве 6 недели поминаа одтогаш, не ми затребаа.
    Имај доверба во докторот, штом ти вика дека време е да ги прекинеш, време е, веќе си безбедна.

На Prolett и mace89 им се допаѓа ова.
  9. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Душо не се грижи,јас утрогестанот ги прекинав во 12 недела и цела терапија од инвитрото што ја имав, сега пијам дабростон само два пати по едно апче ама превентивно и мислам следна контрола ќе ми ги укине докторот. А прогестеронот самата постелка го лачи после 16 недела

На Prolett, mace89 и Milce89 им се допаѓа ова.
  10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    И јас пиев дабростон до 16 недела. И немам некоја разлика сега откако не го пијам. Не е убаво да се користи ако немаш потреба пошто прави проблеми на крвта. Го зголемува ризикот од тромбоза. Секој лек е нож со две острици :)

На Bella_Stella и Prolett им се допаѓа ова.
  11. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    4.803
    36 недела, 5 ден :party: Уште 23 дена до термин, јухуууу!
    Во сето лудило, таман очистив се каде што сме по кирија до крајот на овој месец јас и маж ми ќе се селиме во новиот стан. Ни јавија дека е готов и може да се почне селидба. :D
    Не знам што попрво, се мора одеднаш.
    До денеска мајстор ни го кречеше станот,порачавме бела техника, се од мебел допрва ќе гледаме, поим немаме од идеи и ентериери. Се мислиме само што е приоритет сега. А ако се породам предвреме ќе биде интересно со оглед на тоа што станот е на 5ти спрат без лифт, ништо чудно :whew:
    Пред два дена ми се скрши заб на пола и мораше да ми се извади без снимање и без анестезија. Сите богови ги молев во себе за помош и си се тешев дека вадењево заб е мачкина кашлица во споредба со пораѓај.

Едно сфатив, како трудница што има волја за живот никој нема. Што и да се случува во моментов мислам дека ќе се справам :inlove:
    Вчера паричката се падна кај ќерка ми. Уште неродена среќичка си има :inlove:
    Утре сум на преглед во Систина и ќе почнам со цтг најверојатно.

На thelittle17, BeloMache, Mom_3 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    7.267
    Честитки за новиот дом :)
    Се согласувам со тебе, како трудница и мајка добив таква сила што ми се чини нема препрека што нема да ја поминам за моето семејство.
    Со лесно и позитивна мисла да си истераш до крај :l:

На thelittle17, Martka, Prolett и 2 други им се допаѓа ова.
  13. HelloHello

HelloHello Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    329

И јас ги користам од сам почеток, ми ги даде само поради тоа што имав болки, крварење немав, историја на спонтан немав, ништо такво... ама да стигнам до 16та недела и ќе ги прекинам на своја рака, бидејќи не знам, не ми е логично веќе да ги користам.

14. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    5.820

Мене ми даде докторот утрогестан во 33та недела бидејки на цтг покажа контракции и да не дојде до предвреме да се породам ми рече да ги пијам до следна контрола т.е до наредна недела (утре ја почнувам 36та недела)

На Ema.Sk, МонИ-понИ9191 и mace89 им се допаѓа ова.
  15. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    @jarec6 Најсреќен роденден мила :^::d::l:, да си жива и здрава сите желби реалност оваа година....од убаво поубаво да си дочекаш:l::l::l:

На Lady.mariposa и jarec6 им се допаѓа ова.
  16. Lady.mariposa

Lady.mariposa Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    199
    Девојчиња, идни мамички, сакав да ви кажам дека моето девојче реши да се роди на Божиќ :l: Пресреќна сум, цел ден се гушкаме и не можам да се одвојам од неа :inlove: Фала ви на сите за сите одговори на мои безброј прашања и сигурно ќе имам уште, ама во друга тема :D Среќен Божиќ, ве гушкам :l:

На Majra, mila89, Madam S и 44 други им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    21.946
    На прекрасен празник решила да дојде на свет. Да ви е жива, здрава и од Бога благословена. :inlove:

На Prolett, mace89 и Lady.mariposa им се допаѓа ова.
  18. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.954
    Допаѓања:
    12.076
    Ооо што убавоо,на прекрасен ден.:l: Честитки ,нека е жива и здрава:sun::sun::sun:

На Prolett, mace89 и Lady.mariposa им се допаѓа ова.
  19. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    202
    So srekja i so lesno. Jas sum 37+4. Minatata nedela I jas se selev. Za edna nedela od prilika I se spakuvavme I se preselivme I se smestime vo nov stan. Od utre uste da dokupam sto mi treba za mene I bebe I sobata da ja namestam bidejki site raboti mi bea kaj majka mi isprani, ispeglani i sega vo kesi stojat vo negovata soba. Imash pravo deka so bebe doaga najgolemata radost I sila. Se organizirav od naoganje Stan, do selenje, dokumentakcija, banki...
    Sledno so Gospod napred da se porodime. Trebashe vcera na prvo ctg no neshto iskrsna I ne bev. Kje dogovoram utre koga ke moze da idam. So lesno I so srekja ❤️❤️❤️

I nie te gushkame tebe srekjo. Da ste zivi I zdravi i dvete. Najsrekjni zasekogash gushnati. Odmori ubavo pa zdravje vo porodilni kje raskazesh kako pomina, kaj se porodi i slichno :) ova ti e najsrekjniot Bozikj, a i sekoj nareden od sega. Srekjni praznici mila ❤️❤️❤️❤️❤️

На LivingGlam, Prolett, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    202
    I edno prashanje od mene, kako to akzav 37+4. Pochnaa bolki vo kolkovi ovie 3,4 dena, denes I kichma po malce I najbitno, nekoe zateganje na stomakot kako sto imashe edna mama pishano pogore, cudno kako da se vrti I mrda bebe vo stomak, toa se sluchuva koga stanuvam da dvizam, ne dodeka sedam. Ne mi e spushten uste dolu, mislam malku samo, ama cudno e toa steganje. Neznam dali se kontrakcii ili od shto e golem I mrda sinko. Nekoe mislenje da spodelite?