Morav da prasham, ne sum bila na pregled 4 nedeli, bash sega na kraj koga trebashe vo 36ta mi rece matichnata za ctg, no vo drzavna ke se poragam I cekam doktor da mi zakaze, pa taka stignav I do 38ma skoro. Fala ti. ❤️
Жива, здрава и од Бога благословена да е принцезата. ❤️ Брзо опоравување мамичка, те чекаме во породилни.
И јас веќе 2 пати станав. Вчера за киселини прв пат "изгрицкав" рупурут. Сега дежурам од сабајле, чекам ова чувство на мрзливи нозе или како и да се вика да помине па да дремнам уште малце. Срце ми спие.
Мачнините ми завршија одамна е оваа недела пак имам гадење-без да повраќам ај реков од апчината ми е ама еве ги немам испијано и пак ми е така.Што мислите нормално е или ?
Obicno i jas za toa stanuvav, ke ksnam nekoe suvo ovosje vodicka i nazad.vo krevet. Sinoka se polakomiv kiflicka zemav me utepaa kiselino, eve uste imam ne znam sto da im pravam. Dali od praznicnive trpezi ili nesto drugo e kojznae
Девојки сега малце се збунив а и се загрижив вчера имав пишано дека ми се стврднува стомак не надворешно внатрешно како камче се прави и не цел само мал дел-круг и ми пушта не трае долго може 1-2 мин и пушта еве да речиме до 5 максимум а не обрнував внимание затоа не знам точно колку трае.Болки во половината и онака си имам јас некогаш појаки некогаш послаби ама заради повреда- се надевам.На контрола сум на 13 кога прочитав дека може да се контракции се замислив и си викам да закажам за порано.Беба 2 дена не е баш многу активна се си мрда ама мислам претходно повеќе мрдаше.Што мислите има потреба или не? Контракции се или сепак не? Фала
Контракции лажни.Нормални се .Малку се непријатни ама тие не подготвуваат за вистинските болки. А бебињата еднаш мрдаат многу ,еднаш се позаспани, важно е да мрднат, да знаеш дека спијат
Добро е ако се лажни конртакции малце се испаничив бебе не мрда многу стврднување на стомак и затоа.... на 13 ќе му објаснам на доктор и ќе му речам да го измери грлото-до сега не ми е мерено ме смири искрено ...Фала ти миличка
Исто и мене ми се стврднува стомакот камен и држи 1-2 мин без никакви болки ама мене бебка од нова година навака ренде ме напрај,преактивна е. И ја сум на 13ти на контрола едвај чекам да ја видам и да видиме до кај сме од денес 9ти месец
Ооо па вие влегувате во 9ти ајде со лесно сега за брзо со бебка ќе си се гушкате... ние сме 24 недела па затоа малце испаничив рано е многуууу
Да да уште малку ни остана па да се гушкаме,едвај чекам. Само смирено без паника и со позитивна мисла ќе биде се во ред
Јас сум 29та недела истото и мене ми се случува, само јас осеќам и притисок во градите и срцето почнува силно да ѓи чука. Ништо страшно само опушти се и диши длабоко.
Значи претежно читам на многу голем дел му се случува нека не чува Господ и нас и нашите бебина.... Фала миличка