Ај и мене кажете ми Мислам дека докторката не го ни виде цтг-го само мене ме праша ми се појавуваат ли болки, стврднувања..
Не, некои гинеколози инсистираат да се прави и без индикации, некои не. Мене конкретно само ми ја спомна мојот доктор, ама рече нема потреба да ја правиш пошто мерките од скринингот се одлични, така да не правев јас.
Mene mi se sluchuva poslednive 2 nedeli od vreme na vreme, I sabajle beshe isto, samo sto pishuvav tuka I legnav pak da dremnam, mi se losheshe mislev ako mrdnam ke ispovratam, ama srekja posle pola saat zaspav I nisto. Koga stanav bev kako voz da me zgazil. Konsultiraj se so mat. I napravi krvna slika nisto ne te koshta, da se vidi da ne ima nekoj promeni, no jas mislam nisto deka ne e. So lesno. Jas pred nekoe vreme citav tuka po forumov, vo meguvreme imav denovi so ekstremni kiselini, pa kupiv rupurut. Tie se grickaat I mislam deka se bezbedni za bremeni. Prvo konsultiraj se, ako ti dozvolat koga ke ti bide mnogu loso od kiselini izgrickaj edno I pomaga. So lesno. Zenska vaka da ti kazam. Ne deka e uteha ama cisto da ti spodelam. Osven sto na rabota so 8 zeni, nitu edna neznaeshe koga mi se losheshe nitu voda da mi donese, nitu da dojde da me prasha kako sum. Kapak na se, dir. Ne mi potpisha dokumenti za kredit dodeka ne potpishav spogodben otkaz. Se toa vo 7mi mesec. Srekja ziva sto sum smirena dosta, iako imam I napadi od plachenje, anksioznost I slichno, sepak izdrzav. I sega gi imam ama ovie se poradi mala panika od poraganje I dali se ke bide vo red so bebe I doma. I da, I od prijateli imav period na ogromen pritisok, duri i so otkachuvanje. Se zaprashuvav I go prashuvav mm dali e normalno kade vo korona teram bremenost, od doma neiskocena, izbrkana od rabota, site bliski ili so golemi problemi, ili so hirovi ili ne I'm e gajle ni tel da krenat.. Jas se trebashe da Islusham.. Mi pukna film prekinav da se slusham so site. Na sekoj mu vikav trudna sum ne me zamaraj nemozam da slusham nisto. I aj cao prijatno. Te molam svati deka si najbitna,duri I majka da ti pravi pritisok I na nea mozesh da I se sprotistavish, da I objasnish, a ako ne svaka da ne ja komunicirash. Neka se luti koj saka, veruvaj ke im pomine. Samo sama mozesh da si pomognesh, a znaesh po kerkichkata deka e najgolema srekja bebcheto. Zatoa glava visoko, brishi solzite i nasmevki. Najdi zanimacija sto te relaksira, gledaj smehsni filmovi i uzivaj vo ostatokot od bremenosta. Gushki ❤️❤️❤️ Samo elektroliti I nema da dehidrira. Premnogu pomaga. Sekogash me vadi. Vo chasha 200ml prevriena voda, nezasladen chaj ili koka kola rastvori I po edna goltka na 4,5 min. Toa e lek 100%. Kje go krene za 2h. So lesno I ne se nerviraj ❤️ Za shto e toa?
Devojki pred 5dena pravev test mi pokaza dve crti a deneska bev na pregled doktorot mi prepisa dabroston apcinja poradi spontan pred 4 meseci, da gi pijam dvapari nedelno pa da ve prasam dali moze da ima nekoi negativni posledici od tie apcinja?
Може да ти се јави гадење такви реакции а ако мислиш врз плодот дали има негативни последици нема- имаш само корист со лесно да ти е до крај
Негативни последици од тие апчиња не може да има,тие се прогестерон за поддршка на плодот,јас сум скоро 19 недела и уште ги пијам секој ден
Oни се должни да спомнат, а на тебе е да одлучиш дали ќе го правиш, освен во случај да инсистира докторот. И мене не ми се правеше, едно заради тоа што фала му на Бога се е во ред на ехо, а друго ради тоа што не верувам во некои статистики таму, не сакав да се потресувам без потреба. Да имаше индикации на ехо, тогаш веќе друга приказна.
Здраво мешиња...имам прашање ? Дали некоја може да ми кажи како е со законов за трудници...дали важи за во приватно поточно маркет? Фала ви
@Maya12 веќе се консултирав со матична и почнав да пијам. Се надевам дека ќе се накренам поскоро. @Emotional123 мене матичната ми рече дека е задолжителна приска, јас не сакав да правам. Иако беше сѐ во ред на ехо скринингот, ме прати на гак на уште едно ехо и приска. Ама со оглед на тоа дека многу трудници не прават, ич не ми е верно дека е задолжително.
Женски, јас мислам дека психички и емоционално паднав некако, читам статии, читам форуми, секој втор од страна ми збори, како не било воопшто лесно, како сум била јас паничарка, сум требало да се смирам, и сега ми е страв како со бебето ќе се снајдсм за се, врска немам од ништо, се ми е ново, љубов преголема осеќам спрема бебето уште не родено, ама ми е страв да не нема да се снајдам, да не му се случи нешто од мене, не знам, се такви мисли ми одат, дека ќе ми боде тешко да се снајдам, и веќе сите како ми зборат, ме нервираат дури, и почнав да им зборам да не ме замараат на таа тема, ама јас се осеќам сега дека нема да бидам доволно добра и научена, не знам што ми стана, не сакам да сум ваква.