Конкретно јас еве во овие муабети за свекрви, мајки, бебе... неможам да се пожалам од никој. Мајками веќе е премногу млада, скоро како сестра ми е и вистина никогаш ни ми се наметнувала за нешто, но да знае да ми даде совет. А исто и свекрвами. Еве две години откако сме во брак со мм, живееме во иста куќа со неговите но на посебен спрат. Досега свекрвами откако се веривме апсолутно за ништо се нема мешано. Само вели вие како си сакате така. Ни за спратот кога го средувавме, ни за свадба, апсолутно за ништо, а се надевам и за бебе така ќе остани. Внимателна е за се немам збор. Дури и без да се јави не се качува кај нас да не сме спијале, да не ни сметала. Така да се надевам искрено дека нема да имам никакви попувања и откако ќе се роди бебе. @thelittle17 мораш да си силна и позитивна. Не размислувај дека нема да се снајдеш. Еве мене ми е прва бременост, здравје терминот ми е во јуни, а мм во јули ќе оди во друга држава да работи, и 3,4 месеци јас ќе сум сама да. Но што да правам? Баш тие најпотребни месеци ќе сум сама. Со помош од мајка и свекрва само. Но воопшто не размислувам на тоа дека нема да се снајдам, леле што ќе правам. Баш напротив, тоа го гледам како предизвик во кој ќе морам да се изборам, и сама себе да си докажам дека морам и можам! И дека ќе биди подобро. Мене лесно ќе ми биде? Не. Но што да правам. И тоа ќе помини вака или така. Позитивни мисли само
Има ли некоја искуство за втор природен после прв царски? Ми остана желба за природно породување, децата на 23 месеци ќе ми се разлика... Првиот беше итен царски, бебе се качи горе и никако не се спушташе, тонови изгуби и папочната врвца му беше 2 пати околу врат замотана. Пробувавме природно скоро два дена, некои 6 7 часа на бокс скроз отворена не можев да се породам. Сега сум 5 месец па на природно размислувам пак.
Во оваа недела чести и нормални се овие болки кај срамната коска.Пробај со калциум неколку дена дополнитело може ќе ти се смири
Мајки дали на бременост сте имале болки во заби ? Сте користеле нешто ? Дали е дозволено да се поправа заб во бременост ?
Дозволено е ако можеш да издржиш без анестезија. А можеби дозволено е и со анестезија, дека локална, ама не сум сигурна за ова. Најдобро прашај си стоматолог.
Да може да се поправа заб слободно оди и со анестезија , безбедно е се . Понеубаво е да се мачиш без анестезија да се стегаш и трпиш болка ..
Може да, и јас се влечам по забари, само што сум поосетлива, ме боли, не можам да ја трпам болката. Во второ тромесечие може и анестезија, мене ми поправија еден со анестезија без адреналин.
Јас мислам дека можам да издржам и без анестезија, ке видам колку ке е болно и ако немам проблем и без нека ми поправат. До сега немав проблем еве два дена има со болки сум
Јас кога бев ми рекоја после 4ти месец можи да се направи нешто ама не некоја интервенција незнам каква поголема значи без анестезија-адреналин да се поправи заб
Otkako ve procitav tuka svativ deka i mene mi se stvrdnuva od vreme na vreme stomakot ama ne meram ni kolku traat ni na kolku vreme se pojavuva toa. Treba?
Има некакви контракции според вас? Бев на дежурен, ме гледаа, не покажало контракции на цтг, затворено грло 33мм, доволно плодова вода, а јас од време на време пак си имам, ми кажаа дека бебето мрдало според нив, и ми кажаа после два дена на цтг пак, а зошто ако се е во ред, не знам...
Devojki mozno li e sinko da e tolku mnogu aktiven? 30ta nedela sum i samo sto ke se razbudam sabajle pocnuva borbata cel den mava ne znam od kade tolku sila, hehe
Штом ти кажале немаш контракции, немаш. Напиј се дупла доза магнезиум 2-3 дена да видиш може ќе ги снема.Магнезиум можеш до 900мг да пиеш ама не подолго од 1 недела.Уживај сега и гали меше
Доколку си барем второ тромесечие можеш да го поправиш забот и препорачливо е за да не направи гној па да треба антибиотици плус
Девојки, легнувате ли понекогаш на грб? Не при спиење туку вака преку ден на неколу минутки? Ми се лежи на грб да се испружам малку ама шубе ми е
Јас да и кога не ја осеќам убаво така најмногу ја осеќам Мислам не е лошо ќе се здрвиш во една положба само