1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Пијам сега дупла доза, иначе пред тоа само по 500 мг во ден сум пиела, утре сум пак на контрола па ќе видиме. Многу е активно бебето, дури и во сон го осеќам, со вртења, со превртувања, со се.:rofl:
    Фала ти за одговорот.:inlove:

На mace89, azelea и Ava.84 им се допаѓа ова.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    I jas si legnuvam nekogas samo taka zaspivam. Vcera spiev vo polusedecka poza radi kiselini, nekogas bolkite vo grbot samo taka mi proagaat. Mene na pocetokot poveke sube mi bese na stomao da lezam nego sega na grb. Ama na grb i ne mozam ne znam kolku dolgo mi utrnuvaat nozete i zadnikot i moram da se svrtam, znaci teloto samo si signalizira

На mace89, Iva Mitrevski, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Преку ден скоро секое легнување ми е на грб. За спиење цело време на лева страна спиев, како влегов во 9ти поудобно ми е на десна. И цела ноќ се вртам де на лева, де на десна. А кога сум повеќе време на грб не болки ме фаќаат, едвај се свртувам.

На BeloMache, mace89, Mom_3 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Исто и мојава мома, од коа и осетив прво движење а беше прилично рано, не престанала да беснува внатре.
    Планини и ридови ми е стомакот по цел ден, и во движење и во мирување она клоца ли клоца по цели денови.
    Сака надвор веќе ^_^

На ...Arthemisia..., Ziberi123, mace89 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Вчера додека се бањав ми се слоши, прво ми се затната ушите, почнав да чуствувам слабост и како са ми се собира сликата пред очи, знаев дека сум пред онесвестување излегов од туш кабината и чучнав, скроз ми се зацрни пред очи ама свесна бев, останав така 2-3 мин и потоа станав, измерив притисок нормален беше, од што може така да ми се слоши, буквално ми се зацрни све пред очи и како д ми одзвонуваше главата. Ви се случило ли нешто слично? 17+1 сум

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    5.820
    Легнувам на грб да ама кога ке се расклоца бебка дури непријатно ми е и морам да се свтрам и најчесто спијам на лева страна пошто на десна ако легнам одма киселни у нос ми доагаат|( а цел живот спијам на стомак и сега едвај чекам да легнам да стомак да поспијам :inlove: негде до 3ти месец спиев на стомак ама малку кога порасна стомакот почнав притисок да осекам и неубаво ми беше и од тогаш сањам за спиење на стомак :D

На Pacient srna, Mom_3 и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  7. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    5.820

Мене така ми се случувало порано кога ке ми падне шекерот и одма нешто благичко каснувам во таков случај.

На mace89, Mom_3, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.459
    Допаѓања:
    26.958
    Или шеќерот или притисокот
    Кока кола имај стално за да се напиеш . Не седи мн долго под туш од пареа и топлина може така да ти се слоши

На BeloMache, mace89, Mom_3 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.445

Највероватно ти паднал притисокот (кога си го измерила веќе се нормализирал) или пулсот, помалку веројатно шеќерот. Ми се случува нон стоп ама јас сум отсекогаш со бавен пулс. Добро си направила со чучнувањето, во такви ситуации касни нешто обавезно.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Мене ми е слаба крвта, и железото ниско, ми се случува така од тоа, или пак ако не сум јадела, со кола колче ќе ти се смирело така, одма крева шеќер, мене за 5-10 мин ми е добро откако се напијам и најадам.

На mace89 и macalavica им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    21.946
    Мене да, во 10та недела. Само што јас се струполив. Ти има паднато шеќерот најверојатно, не се плаши. Имаше ли јадено?

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    18.708
    Јас некогаш и спијам така,како што сум цела укочена на левата страна, морам некогаш да си барам чаре,па макар и на грб.

На thelittle17, Madam S, BeloMache и 3 други им се допаѓа ова.
  13. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.459
    Допаѓања:
    26.958
    Јас колку што знам не е препорачано на грб во лежечка положба ради бебето и папочната врвка. Ова е само слушнато ама колку е точно незнам

На jarec6, Ava.84 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.445
    Не се препорачува лежење на грб после 20та недела поради тоа што матката прави притисок врз долната шуплива вена и со тоа се компромитира враќањето на крвта до срцето и како последица на тоа може да се намали протокот во плацентата.

На thelittle17, jarec6, Маја Т и 3 други им се допаѓа ова.
  15. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Фал на сите за одговорите, јадев малку сабајлето само 3 мини кифлички, едно кафе и 1 колаче. После бев пазарев па се вратив и влегов да се бањам, обично се бањам со жешка вода долго, бар 30 мин, и ваљд од тоа, и од пареата и шеќерот можда. После бев ок, денеска сум како пијана кокошка, цел ден немам капка енергија како зашеметено се чуствувам, притисокот низок 100 со 60 а пулсот брз 100+. Ваљда е од времето, ке помине, ве гушкам

На Pacient srna, thelittle17, Ava.84 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Не е возможно цела бременост или па после 20та недела само на лева страна да спиеш и лежиш.:shake:
    Нормално дека може на грб преку ден да полежиш, ништо не е некој саат, онака поткрената со перници позади.
    И нормално дека во текот на ноќта ќе се преместиш и на десна страна да поспиеш бидејќи левиот колк и цела лева страна знае да се укоче или да боле.:whew:
    Јас преку ден си гледам серии филмови, потпрена не перници и на грб лежам, од време на време се вртам на лева страна па така ќе полежам па пак на грб после.
    И не треба нагли движења и станувања од кревет како и вртење во кревет, се полека.

На лева е најдобро да се спие заради протоците кај бебето, затоа поголем дел од лежење и спиење треба да е на лева, ама не 100 % нонстоп.

@Iva Mitrevski ти секој втор ден секс имаш, нема за тебе лежење на грб оп стоп! :D
    И за мене се омрсуваш, алал да ти е, јас веќе заборавив што беше тоа.:doh:
    Лежи си слободно по малце, не е страшно толку.

На thelittle17, Mila_dea, Autumn Love и 4 други им се допаѓа ова.
  17. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    18.708
    Абе сигурно е точно,ама еве јас морам полуисправена уфф...не сум нон стоп на грб,претежно на лева страна,ама што да правиме маки си имаме :D

На minne992 и Nefertiti. им се допаѓа ова.
  18. AnonimnaDevojka

AnonimnaDevojka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    520
    Да се приклучам и јас на трудниците со скратен цервикс во 12 недела 34мм, во 16та ќе одам за премерување и мислење за серклаж. Пијам магнезиум 400 еднаш на ден и прогестерон на 10 дена. Посакајте ми среќа:)

На Nd_sk, thelittle17, jarec6 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.459
    Допаѓања:
    26.958
    Остај аман јас исто по цела нок врти се на една страна врти се на друга :|
    Измеѓу нозе држам една перница зош имам навика на стомак да спијам.
    Уште малку и јас како тебе полу исправена ке спијам :)

На Ava.84 и jarec6 им се допаѓа ова.
  20. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    Исто и јас ,левиот колк ме боли или карлицата од лева страна веќе незнам што е ...се здрвив од спиење на лева страна,ама преку ден на грб сум маку подисправена.

На thelittle17, jarec6, BeloMache и 2 други им се допаѓа ова.