Уште малку полни 23, а јас последниве 10тина дена се будам легната на стомак. На грб воопшто не можам да спијам, оти се чувствувам како да се гушам за воздух, не од сега, секогаш така ми било. Се трудам на страна да спијам и перници местам и сѐ и пак на стомак се будам. Бог знае што правам додека спијам и како се местам така. А намерно да легнам на стомак не можам, ме боли, ми смета.
Иста сум и јас. Спијам на лева и десна наизменично, но некогаш се фаќам дека сум задремала на грб. Ништо страшно на кратко и така. Веќе станува тешко многу и вртење и спиење и се. Јас пијам 2 пати дневно магнезиум со б6 од 400мг, плис магнезиум што содржи прегрна кер, тие после ручек ги пијам. Со лесно, ајде ќе издржиме. Една препорака, не се бањај со жешка вода, не е препорачливо, секаде советите за бремени така велат. Не прочитав кој месец си, но во 5ти мисла и мене плсот ми беше прв пат во живот 100,ибаку вообичаено ми е 65 сега, пред бременост под 60. Чувај се.
Мешенца деновиве имам болка во матката ама иста како кога сум била со настинати јајници. Некако ме сече штом ќе станам од кревет и кога се вртам на страна. Од што ли може да биде? И многу често идам во веце, само што ќе се напијам нешто и трк. Иначе испитав брисеви и уринокултура се е чисто. 17+2 сум
И мене ми се има случено слично, но не со таков интензитет. Мене само почувствував како раце и нозе да ми се отсекоа и веднаш седнав. На масичката само вода имав да се напијам и нешто соленко каснав. Неможев ни до кујна да појдам, мислев ќе паднам. Па така и мене по 5мин ми помина. Веројатно притисок низок
Утре треба да одам по резултати од брисеви на микробиологија (институт за јавно здравје), да не знае некој кога даваат резултати? Заборавив, Пролече знам од 12-13ч беше, и сега за ваму не ми текнува. Леле многу заборавам!!!
Појма немам. Матичната ми даде упат. Прв пат одам. Ја мислрв крв ќе ми вадат Едит. После оваа приска треба да одам на скрининг.
Приска се проверува од крв @Emotional123 Тебе најверојатно те пратила само на скрининг во Чаир. Приска се прави само на Гак или Авицена пример, со земање крв од вена
Неможам да опишам колку ми е лошо, најгадното неможам да повратам а многу ми се гади скоро цело време Ова ќе трае знам барем уште три четири недели. Малото научи дека нема кревање во раце и само си оди по мене или за раче,а кога ми се гади ме имитира
Иста сум и јас, не повраќам ама колку ми се гади не можам да ви опишам. Комбинирано со хиперосмија аууу страшно. И тоа стриктно после ручек, па до крај на денот... И само вода пијам, и само глупости ми се јадат. Спојлер Некогаш и си замислувам дека повраќам, си мислам дека ќе ми олесни, знам дека е голема мака повраќањето ама и ова не се трпи
Мене ме интересира во врска со високиот притисок. Со кој притисок ги пораѓаат прирородно, а од колку веќе сметаат ако е покачен да мора со царски рез? Мене ми е 130/80, ама знае да дојде и 140/90 пијам метилдопа 2 пати дневно последните 2 недели.
Брачедами за брзо што се породи исто со висок притисок беше, точно пред пороѓај му се качи до кај 200 И го намалија малку до 170-160 и дирек царски ојде
И мене ми е така ама до 130 ми оди, навечер па ми е добар, нормален. Пред пораѓај ако се качи, на царски, тоа е, што да правиме.
Не верувам дека 130/140 го сметаат за толку висок, од причина што имав другарка на пораѓај од паника 160 го крена, а претходно под 100ка... Само не си стварај мисли,стресови зошто влијае и на луѓе што немаат притисок. Па сега и да мора царски да сме здрави и живи, не се сеќирај
Da ne ti se zatnalo vo banjanje samo ednoto uvo? Mene na rab mi se ima sluceno istovo ama neramnomerno zatnati mi bea osetiv ko ednoto da ne e zatnato. Se ispaniciv bev ne lekar da me vidat i mi rece nevrolog deka od.toa e, t.e. neso se izmestuva koa edno uvo ke ti se zatne samo i nesvestica te faka. Togas ne bev ni trudna ni nisto od zevanje valjda ne znam kako mi se desi taka
Приска 2 прв пат гледам дека се прави, и мене до сега никој не ми спомнал вакво нешто. Ти која недела си?