Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Не се секирај, нормални се во текот на целата бременост, сепак матката е жив орган, трпи промени, се растегнува...Јас имав такви мали болки сите 9 месеци.
    Кога ќе дојде моментот, сигурно ќе ги препознаеш, се разликуваат од обичните менструални болки ;)

2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

И од мене едно прашање ако може :)

Ме фатија големи остри болки во половината доле, од едната страна само, како да ме сече нешто внатре. Болката само во интензитет се менува, а еве веќе еден час помина од кога ми се појави :| Седнувам, легнувам, станувам, шетам низ дома-ништо не помага......

Не се ова породилни болки, така? :?: Зашто контракции не осеќам, само ова, другото се е ок во моментов :|

3. baby2014

baby2014 Истакнат член

Сите викаат - верувај, ќе знаеш кога ќе бидат породилни болки :o веројатно тогаш нема да можеш да пишуваш на форум :D

4. green.eyes

green.eyes Форумски идол

^^ Знам, претпоставувам дека е така :D Попушта по малку, па пак фаќа јако.....Чекам да помине :) Ништо чудно и да ми притисна малиот некој нерв, па затоа вака боли. Искрено, не сум ја почувствувала болкава до сега, затоа ме збуни.

Фала во секој случај :)

5. mila25ve

mila25ve Истакнат член

породилните болки фаќаат на интервали не се нонстоп, верувајте ќе знаете кога се породилни болки ќе пцуете се живо и диво пред вас како коските да ви се кршат низ цело тело

green.eyes likes this.
  6. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

женски, дали знаете нешто повеќе околу тоа, ноктите да не биле лакирани кога одиш на порајѓај, и доколу ти биле, таму ги бришеле??

7. leona83

leona83 Популарен член

Во приватна болница ги бришат, во државните не. Има врска нешто со анестезијата или така нешто ( не се сеќавам), внимаваат дали ќе се смени бојата.

8. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Да да, без лак за нокти...поради анестезијата, бидејќи ако нешто не е во ред со анестезијата, прво покажувало на ноктите, помодрувале...јас два три пати до сега примав анестезија и ми беше нагласено ноктите да бидат чисти без лак.

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Бебуш е голем а и телото се спрема за денот па затоа се случуват такви мали појави на болка во тек на бременоста,породилните се сосема други и самата ке знаеш дека се тоа.

green.eyes likes this.
  10. Betty.Boop

Betty.Boop Истакнат член

Мамичкии имам едно прашање кој може да ми помогне.Бев да испитувам д-димери резултатите показаа дека ми се 773 сто е нормално и ок мегутоа на наодот извештајот од трансфузиона медицина пишува хипертромбична состојба и ми препишаа clexane да се боцкам 10 дена :( :( :( малце сум загрижена и ми е чудно сто д- димерите и не ми се покачени нешто многу во 29 недела сум а крвта и зелезото и се останато ми е ок.Бев кај гинеколог и она ми рече да се боцкам ;( ;( ;( ;(

11. leona83

leona83 Популарен член

Побарај и второ мислење за резултатите. Јас имав околу 1000 па не се боцкав. Колју што знам тромбозата е поврзана со испитување на димери, да не имаат и нешто друго што проверуваат...

12. nana2112

nana2112 Популарен член

Здраво мешиња како сте јас од денеска почнав 12 неделаи се осеќам како да не сум бремена со близнаци немам никакви мачнини,ни вртоглавици ,ни да повраќам само многу сум поспана преку ден си преспивам по 2 саати .Во вторникот бев во Ремедика на скрининг и ги видов моите две анѓелчиња и добро напреднуваат едното е 13,8 см ,а другото е 17,9 см.Ги изброивме сите прстиња на раце и нозе се по 5 на број ги чувме и срценцата им чукаат убаво .Се исплачав од радост кога 1 час ги гледав на мониторот само беа малку мрзеливи несакаат да се движат па морав да се накашлам за да докторката ги измери добро .Инаку ми препорача ригорозна диета бидејќи сум 100 кила и закажав кај нутриционистот Турунџиева за да ми даде диета .Инаку испитав д-димери и се 500 ,а испитав и хемостаза е на нормала . Се извинувам на долгиот пост имајте убав ден и убав викенд . :* :* :hai: :hai:

wtff and heppymom like this.
  13. heppymom

heppymom Активен член

Мешиња бев на контрола се си е добро,направив и крвна слика беше ок и тоа само во урината сум имала некоја бактерија :worried: ,се исплашив но не било ништо опасно,па ми рекоа увин чај да пијам една недела и повторно да си проверам урина да видиме дали ке ја има пак или не....ке може да ми казете колку на ден треба да испијам од чајот :$

14. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Ќе помине и поспаноста :) и јас како тебе, без симптом, без повраќање и лошење, еве и без киселини.
    И јас сум со близнаци и еве за некој ден ќе влезам во 9 месец.
    Полека со јадењето, и немој да мислиш дека ако си со две треба да јадеш многу повеќе или дека ќе качиш дупло килограми, и јас бев у паника колку ќе се здебелам па еве до сега сум 9кг поправена, само пазење ...супер што си закажала кај Турунџиева, барем ќе знаеш што точно да јадеш, а при тоа да не се дебелееш.
    Уживај во близначката бременост, нема ништо поубаво од тоа кога две бебиња ги осеќаш како мрдаат во мешето, а уште малку ќе почнеш да ги осеќаш.

nana2112 likes this.
  15. N.Kety

N.Kety Популарен член

мешња како сте? се надевам сите добри :) .
    Ние сме добри,наредна недела имам преглед оти влегувам во осми месец и така едвај чекам да видам како е бебуш.
    Инаку да се пофалам испитував крв и резултатите ми се подобрени,не ми е слаба крвта и железото ми е бајги подобрено,и баш се радувам,ми рече докторката да си продолжам со витамините и железото и до пораѓај ке бидат супер резултатите.
    ве поздравувам сите имајте убав викенд,јас и бебуш се спремаме за патување,држете среќа се да помине добро,немој да се породам во авион па да има беслатни карти цел живот :lol:

girl-miri likes this.
  16. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Zdravo meshkovci! Jas samo da ve pozdravam i da vi kazam deka mojata rozeva princeza ja rodiv vcheqa vo 10:25h utroto so carski, oti bebeto se imashe pokakano vo utrobata,a jas ne se otvarav nikako poveke od 2 prsta. Bebeto mi e 3520 grama teshko, a dolgo 51cm

eleni27, mal.ecka, green.eyes and 4 others like this.
  17. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Ne e zaradi ddimeri, tuku imash nakacheni trombociti i MORASH da gi primash. Ne e strashno, jas od 6 mesec, pa se do sega (otkako se porodiv) gi primam, prvo radi bebeto, vtoro radi sebe. Samo sekoj den idi vo ambulanta i isto vreme primaj gi, ke ti treba dokument od ambulanta za refundiranje

18. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

ivka-slivka Живи,здрави,весели и среќни цел живот,битно е дека и ти и принцезата се добри.позззз :inlove: :inlove: :inlove: и се најубаво

19. heppymom

heppymom Активен член

Нека е жива и здраваа принцезата голема да расте :inlove: :inlove: :inlove:

20. ana-banana

ana-banana Популарен член

Во темата има многу постови па да не се навраќам (а може и го има решенито кое ме загрижува), ве молам за совет, дали во бременоста смее да се вежба? Вежбам на орбитрек за да подослабам некое кило + се обидуваме со сопругот за бебе, па во меѓу време ако останам бремена дали е штетно да се вежба или не?