Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.459
    Допаѓања:
    26.958
    Не е можно можеби се лажни
    Нормални се тие болки бебе сега е големо и тежи

На Mila_dea и mace89 им се допаѓа ова.
  2. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Лесна бременост :inlove::inlove::inlove: А за прегледите е ок и така само ако претходно испитуваат секаков ризик од скриен шеќер, тромбофилија... Наважна е проценка на состојбата на организмот за од почеток да се даде соодветна терапија.

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.355
    Допаѓања:
    28.398
    @mace89 проблемот е што не испитуваат.
    Позитивен тест почнав да крварам,каде не се јавив.
    Имаш еден матичен што е се во едно и општ,кардиолог,гинеколаг и се со ред...
    Закажуваш кај него па термин после недела две,па ако смета дека треба ќе те препрати на др место а најчесто по нивно е само парацетамол и ништо више :sweat:
    Ми рекоа не работеле со трудници заради ковид ме префрлија во главна болница ова со повик све,не можеш да појдеш не примаат никако,без термин а термин по 2 недели.
    Од таму викат еве ти бр онлајн пополни си форма и ќе те контактира бабица за 2-3 недели.
    Молев за бета да испитам,нешто за подршка ма нема шанси.
    Ајде поминаа скоро 3 недели дојде терминот со бабицата и што е најтрагично прегледот дома беше,пополнува само историја на болести,претходна бременост,симптоми мокраќа и крвна слика,притисок.
    Пак никаков преглед ниту бета,таа ми закажа за прво ехо и тоа 12 недела ко ке сум.
    Косата мислам ми побеле од нервози и стресови додека дојде ехото.
    Кога го видов,добро е мрда,лудува расте ми олесна.
    Сега пак кај бабицата ќе имам прегледи,притисок,тежина,висина и уште едно ехо ко ќе сум 20 недела и толку.
    Здраствениот систем им е катастрофа,падна син ми ја распука главата оток,крв тече на сите страни ми викаат немаш термин не може,закажи си па дојди.На ургентен ќе си чекаш со сати бидејќи не си ургентен има поургентни ид тебе и ко ќе ти дојде редот ништо не било така растеле.:@

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Vo koja drzava si?
    Ako im e zdravo pravo naselenieto nema sto da se nerviras si znaat tir sto pravat. Nie od sto se tintrame tuka se nesto ni fali i ne ni cini. Nasiot sistem ne funkcionira kako takov, funkcionira kesot i vrskite.
    I moja drugarka vaka se nervirase vo stranstvo, ne i davale eho, privatno nema, so metro i merele stomak za da vidat napredok pa ene ja zdravo pravo dete si rodi nisto ne im e. Veruvaj deka ima pricina zosto tie drzavi taka pravat i se ponapredni i poracionalni od nas. Tuka se e po malce azdisano.

На ...Arthemisia..., tincemajmunce, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Офф мила а ние се жалиме од Македонија :doh: Не се нервирај ако е така за сите, нема што да правиш освен да го прифатиш тоа. Еве ние сме тука за било каков совет од искуство, ако можеме да ти излеземе во пресрет но сепак не сме доктори. Најважно е Господ да ве чува со малечкото. Уживај си во бременоста, храни се здраво, биди физички активна колку можеш, гали меше и не му ја мисли многу. Се ќе биде во ред :*

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Стварно во која држава си?
    Кога ќе прочиташ дека одат по два пати месечно а ти два пати во цела бременост не изгледа логично и нормално е да си загрижена...Само ако докторите така сметаат нема што да направиш освен да се вратиш во Македонија ако тоа би те смирило... Господ е голем ќе те чува и тебе и малечкото без грижи

На mace89 и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  7. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.355
    Допаѓања:
    28.398
    @Pacient srna , @mace89 кај нас барем имаш приватно ќе си платиш ќе си се прегледаш како човек.Стресот нема да го кркаш барем.
    3 години и повеќе се борев за оваа бременост и на крај крварење и све и до 12 недела да не знам ни дали сум,не сум,има срцева акција нема.
    Стресно ми е многу и размислуваме за назад,колку толку ќе закажеш кај нас ако нема државно приватно.
    Иначе Англија сум па и со коронава е сега уште толку бетер.:@
    Фала ви на подршка ми значи многу.

На Martka, Mom_3 и mace89 им се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Te razbiram, 6god ivf terav i tuka.odev na 2 nedeli na eho na pocetokot i da ne bev posmirena slucajno-bleda krpa bev sekoj.pregled mi davaa bonbonce vo remedka pred eho. Samoto toa sto tuka 100 apcinja mi davaat mi prai stres. Sepak del od dozivuvanjeto e i indvidualna rabota.
    Imam i drugarka vo london voopsto nema vakvo iskustvo prv,vtor skrinig kako i tuka, baska prenatalen test pokrien od osiguruvanjeto, skrining vo 28gn, amnio i napravile sto tuka ne pravat. Da si smenis maticen mozes?

На tincemajmunce и mace89 им се допаѓа ова.
  9. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Друшки дајте ми совет каков магнезиум пиете,јас во моментов пијам магнетранс ама многу ми се повраќа од него па сакам да сменам.Само да не бидат апчиња оти од многу лекарства што пиев претходно желудникот ми е многу осетлив

10. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.437
    Мешиња дали некоја вежба да ми кажете апликација од каде гледате вежби, или на youtube гледате? Дозволено ми е уште од почеток да вежбам, од 8ма недела ми рекоа можам но сепак пусти страв ај да помини прво тромесечие, па дојде второ еве па ај не одма, но веќе мислам време ми е. Укочена сум цела, де на лева страна, де на десна спијам, па и грбот ме боли и мислам уште малку ако продолжам без активност лошо ќе е^_^

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Девојли здраво!
    Денес бев на преглед, скрининг, кога се вратив дома, на хартијата како стара, засирена крв...ви се случило ли тоа по брисеви?

12. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Јас мила за две недели ќе одам на втор скрининг и ќе се консултирам со докторот сакам да почнам јога за бремени,на инста има профил yogawithmartinaa и ако ми даде зелено светло ќе почнам со тренинзи кај неа,лиценциран инструктор е и онлине се тренинзите

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Јас вежбам за долните екстремитети еве ваш вакви вежби, но не редовно само кога е лошо времето надвор и неможам да пешачам. Сакам да си создадам навика редовно да вежбам али тешко некако :) А читав дека е многу добро за циркулација да се вежба

На Mom_3, Prolett и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  14. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас си правам лесни јога вежби за истегнување одвреме навреме, не сакам да се форсирам многу. Има различни видеа, јас најчесто ова го правам. Веднаш се чувствувам подобро и не толку укочено :)

На Luni, Prolett, mace89 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.437
    @mace89 , @Maya12 Фала Ви девојки. Сега ќе ги разгледам предлозиве. И јас не сакам многу да се форсирам, но сепак малку од малку да се размрдам. Оти претходно бев дури и многу активна, сигурно 5 дена во неделата вежбав, може и 6. А сега (facepalm)

На Prolett и mace89 им се допаѓа ова.
  16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Што значи да ти е малце намалена плодовата вода во 31ва недела? Ме провери и вагинално ми вика малце било влажно, и било омекнато грлото, ама затворено и долго 34мм. ми е страв да не истече тоа плодовата вода.;( секоја недела треба на преглед да одам сега.;(

На Mom_3 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ima eden nov lila kutivce magnetrans od 400 e mene poubav mi e na vkus portokal i nane, ako ne si go probala probaj. Predhodno toj 375 citrus sto bese i jas na sila go butav

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Овој мила, еднаш или два пати на ден пиеш?

Прикачени фајлови:

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    E bas toj, jas pijam edno na den taka mi e kazano 27gn sum. Barav magnesium bez folna posto pijam metilirana. Plus femibion i tamu ima nesto magnesium. Preminav na ovoj samo radi vkusot ama toa e licen izbor

20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.114
    Допаѓања:
    14.896
    Најпрво смири се не паничи сепак ако било ризично ќе те задржеле на болница... Дадов пример и претходно мајка ми со намалена плодова вода одела секоја недела на преглед и еве сум здрава права.Докторите ќе те следат внесувај МНОГУУ течности и одмарај.Ти посакувам се најдобро до крај :l:
    Се ќе биде во ред миличка

На mace89, Mom_3 и thelittle17 им се допаѓа ова.