Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    5.710

Јас жива ненаспана сум последните две недели :drunk::drunk: Дали по два три саати спијам ефективни и тие се сабајле од 6-9 , ноќта зомби и сто пати плус одам у вц :drunk:
    37+3 сум сабајле закажувам за цтг и викам на сестрата а природно може договор унапред :rofl: не бива и контракции слаби средни овие две ноќи ме дрмат ептен , синоќа мислев и ќе да се финалните едно време ептен ме фатиа кај 03h , ама и ко робот се вртам низ кревет :whew:

За потење веќе јасно е меѓу гради и доле е како на 40° :rofl:

На Ava.84, Nefertiti., Ema.Sk и 6 други им се допаѓа ова.
  2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.335
    Допаѓања:
    33.685
    23 полни. Ти?

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.872
    Допаѓања:
    5.821
    ја сум 36+5 при крај сум јас :wasntme:
    Него да прашам вие што сте 9ти месец дали секоја контрола имате и вагинален преглед или смао цтг и ехо?

На thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.808
    Допаѓања:
    18.709
    И ти ли се потиш?
    Станот на дечко ми не го грееме навечер и пак се потам.
    Вчера цела ноќ не сум спиена,бпли колков лев и препон,срамна коска ми се плачело.
    Па филмови си правев,читав по гугл да не се породам порано...само некои глупости мислам
    Ич ама ич не е убаво да не спие човек.
    Ми се моча нон стоп,ме мрзи да станам се ме боли, а ако не одам уште толку ме боли.
    Дечко ми ме крева од кревет како теретњак, боли.

На Ava.84, thelittle17, Nefertiti. и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    5.710
    Кај мене ми кажа еднаш неделно цтг а преку една и цтг и ехо до термин . За вагинален преглед ако се пожалиш на болки или цтг покаже поеќе тогаш може да добиеш , обично не чепкаат . Ја со првото коа почнаа да ме дрмат болки мислев тие се некои јаки , а оно нормал биле почетни припреми и 38 недела некаде беше тоа и ме провери вагинално , не бев отворена ништо ама со тоа ме испровоцира доле и чепот следна ден почна да паѓа и за неколку дена се породив ме фатиа болките прави ..

На Ava.84, MorskaSirena и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    57.304
    Последнава недела да, ептен. Сум заспала на кратко со раката на стомак, се будам и се фаќам цел прекриен со капки. Вратот и градите жива вода. Ептен ми е ново. Среќа не ми смрди потта... засега. :D

И јас синоќа тој филм си го правев. Бев убедена дека ми пукна воденикот и станувам на 5 мин да се проверувам. Будала. Завчера беше зошто не мрда, кај е. Па му светам и се вртам да го разбудам, а го мачам кутрото, тоа си спиело.
    И убедена сум дека нема да препознаам родилки болки и нема навреме да стигнам до болница. Свесна цело време дека глупости мислам, па пак ми вртат.

Не се израдував ко човек цела бременост, тоа баш правевме муабет денес со човеков. Од сам тест сум во грч и само чекам што лошо ќе се деси. Не сум нормална дефинитивно, и јасно ми е.

Изнапишав уште многу ама избришав, да не ширам негатива безвезе... таков е денот. А на крај се’ ќе си биде во ред и ќе ни биде криво што не сме уживале.

На mace89, mila89, Ava.84 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    И јас! Баш вчера се прашувам што им значи тоа што сите ми го кажуваат „Уживај во бременоста“; кога јас еден ден малце ќе опуштам мозок, утредента пак со црниве мисли. Денес решив дека мора да најдам чаре зашто имам уште многу леб за јадење до породување.

На mace89, thelittle17, jarec6 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Па на претходните две цтг и ехо немав а вчера имав да пошто имав болки претходно

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    10.437
    И јас исто:^) Одам на преглед и раат сум 3,4 дена и после пак истото. Ова ако биде, она ако биде, па зошто вака... црни мисли колку сакаш..

На mace89, Madam S и thelittle17 им се допаѓа ова.
  10. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    4.946
    Денес бев на контрола на Гак, 17+4,постелката ми е скроз ниско вгнездена над резот од првиот царски рез и ми рече дека тоа е доста ризично има можност од крварење, само строго да мирувам, дека ни утрогестан тука не помага, за резултатот од приска рече да не се грижам, дека е преголем ризик да се прави амниоцентеза ради лошата поставеност на постелката а не гледа потреба од истото, мерките на ехо и тогаш и сега се ок, асоцираат на здраво бебе. Ми напомена за породување до 8 месец да одам кај матичен а потоа на гак на патолошка, да одам таму за породување поради постелката, ми рече комплицирано е малку ама ние сме најстручни за тоа и мој совет е да дојдеш тука да се породиш,во Куманово во никој случај.

На kostovaivana, Prolett, mace89 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    57.304
    Да си мируваш... тука сме и ние во темава, ќе ти правиме друштво со мирувањето.
    Доброто е што си нашла стручни доктори и супер ќе си биде. Важно бебето си е супер, ти тргнале голема грижа од приската.

На Prolett, thelittle17, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  12. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас во првата бременост бев нон стоп со црни мисли, не дека немав тек тук некое проблемче ама премногу бев испотресена, не да не уживав туку не знам...катастрофа бев плус ми се гадеше цело време па само дома бев.
    Оваа бременост сум тотално лабава, криво ми е дека е ваква ситуацијата неможам да мрднам инаку мислам ќе си уживав, дотерував и излегував често. Еве 5 недели поминале од последниот преглед, па не сум оптеретена, знам дека е се во ред (fingers).

Утре ќе си го видам беблакот и ќе ве известам како поминав :inlove:

Во последно време ме плаши само едно, да не излезам на тест за корона позитивна пред пораѓај, па да ме праќаат Скопје да се пораѓам :x.

Само опуштено женски и уживајте најмногу што можите.

На mace89, Madam S, Ava.84 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Elenica*Petrova

Elenica*Petrova Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    276
    Ве читам и од една страна малку се радувам дека не сум само јас така.
    Си мислам дека полудувам. Искрено не знам како ме трпи маж ми. Секој ден се нешто ми фали.
    Дали ќе е, леле предвреме ќе се породам, леле бебето не мрда, или денес премногу мрда, леле плодовата вода ќе ми истече, сигурно имам инфекција и уште многу филмови.
    Правена сум слепо црево ( малку покомплицирана опрерација) и осеќам појаки болки во препони, абе од памет се вадам понекогаш, мислам дека матичната ќе ме замоли да не одам повеќе кај неа, кај и да е!
    Не знам зошто така си создаваме негативни мисли.
    Јас сон немам, си дежурам навечер, си шетам ни дома! ПОнекогаш дури и готвам за наредниот ден или печам работи.
    Инаку сум 26/3 ден, имам уште многу. Се молам на Бога да не чува сите и да се релаксираме малку.
    Ајде ќе си пишуваме тука и ќе си помагаме, друго не ни останува!
    Поздрав мешиња.

На mace89, Madam S, Ava.84 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    2.091
    Девојки денес сум 17+4
    До сега немам повраќано меѓутоа денес од сабајле повраќав 5 пати и имам дијареа
    Јадев една банана и неа ја исповратив
    Ја барав докторката ама не ми се јавува
    Незнам што да се напијам, шго е сигурно за нас
    Многу ми е тешко

На macalavica и Prolett им се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.399
    Пробиотик напиј се, линекс.
    Не звучи како да повраќаш од бременоста туку можеби имаш некој стомачен вирус или расипана храна изедено.
    Ништо страшно, само додека стапиш во контакт со матичната гледај да не дехидрираш, пиј вода и бистар сок од јаболко, течностите се најважни.
    Ако кренеш температура, парацетамол.

На thelittle17 и Lea.Messi им се допаѓа ова.
  16. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Ништо на своја рака, освен чај нане и едно јагленче, немој друго. Ако не ти се јави матичен, оди на дежурен некаде, ќе ти стават инфузија, или ќе ти дадат некои апчиња, или си настинала, или ти е од храна некоја.

На mace89, ...Arthemisia... и Lea.Messi им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.974
    Допаѓања:
    21.946
    Не ти е од бременоста повраќањето. Најверојатно е стомачен вирус или од некоја лоша храна. Додека да се чуеш со матичната избегнувај зачинето. Јади двопек, јогурт, компир, банана и пиј многу вода за да не дехидрираш.

На Autumn Love и Lea.Messi им се допаѓа ова.
  18. Trpkovska

Trpkovska Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Јас сум 25 полна спиев како топ:D, ама сега не можам да се наместам никако.Лепотицава не ми дава да спијам ко што си сакам јас.. Малиов легнува накај 21.30.. Додека се наместам јас 23 ќе ме фати..

На thelittle17, Mom_3 и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    6.445
    И јас сум за никаде со спиењево последниве недела дена, ќе заспијам кон 2.30-3.00, ќе се разбудам во 7, ќе лежам така будна до кај 9-10, пак презаспивам и дм ме буди кон 12 да не го преспујам цел ден (waiting). Жива ненаспана сум.
    Туку дај те бре жени нешто идеја за јадење, немам апетит ич, нити можам нешто готвено да јадам, јадам глупости од типот смоки и јогурт, пица, тестенини, пецива, а и тоа е со зор дека мора нешто да се јаде (9+6 сум денес иначе).
    Порано не можев да се замислам без домашно готвен ручек и салата...
    Еднино овошјето што го јадам е да речеш здраво и хранливо :worried:.

На mace89, ivance.., Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.603
    Ќе си почекаш :$,и јас до 12та недела ништо неможев само леб,путер сирење,јогурт...и овошје банана јабука.После 12та почнав малку повеќе бар 2 пати на ден,ама манџи уште неможам и исто немам ниту идеа ни желба за нешто посебно.

На Autumn Love и thelittle17 им се допаѓа ова.