Здраво и денес жени. Ја следел ли некој онлајн програмата на Астарта академија? Се загледав денес по фб, корисно ми изгледа. Ако има некој што може да сподели, фала однапред. Може и во лп ако повеќе ви одговара.
Имам една дилема .... од пред извесно време сеќавам како пуслирање на срце тоа е икањето така? Денес така ми текна да си прашам прво си викав дека е многу нежна-има позиција пак фатено да не можам силно да ја сеќавам па мислев нешто од што мрда е ама не ќе да е од мрдање хахаха
И јас си реков првиот пат така ама па после и викам не е можно да и го сеќавам срцето на рака е фала многу миличка
Ако денес главата не ми отпадне од главоболка, никогаш.. Праќам поддршка на сите "мигренозни мами" периодов
Исто и јас.Се супер бев одамна немав повраќање,главоболки или низок притисок ама денес многу ми е мака.Едвај се движам,главоболки,поспаност...
Мамички пиете некои витамини за коронавА? Мене ми рекоа да пијам С и Д од 1000. Ај за С и така пијам ама Д нигде не прочитав дека се пие во бременост. Има некоја што пие Д од 1000?
Баш пред неколку страни имаше дискусија за вит д колку е чудно што некои матични мислат дека нема потреба особено за трудница и особено на зима ама ете има различни мислења, повеќето пијат.
Чим ти рекле пиј. Јас не пиев, ама сега мака со колкот па ради тоа ми рекоа да пијам. И уште не сум купила за стап сум а офкам ама ај
Јас мила во рана бременост закачив ковид и пиев вирамин д 2000 единици и витамин ц 1000 и ми рекоа превентивно да продолжам да ги пијам ама јас ги баталив зошто не ми се пиеше само апчиња а имам осетлив желудник.Докторите даваат препорака за трудниците да ги пијат превентивно ама сепак со консултација до твојот матичен
И мене ме боли левиот колк од време на време,ако стојам подолго на нозе во кујна пример и после да легнам одма се укочувам,матичната вика нормално било...многу ненормални работи во бременост се нормални
Јас и во Чаир и кај матичната прашав,нормално било,ама јас едвај движам и станувам.Да не е па некој нерв си викам,не можам до вц да отидам кривам цела и боли.А сега и срамнава коска,како да се распаѓа. Ќе се укочиме цели на бокс Кај ни е младоста
Здраво женски, јас се вратив од преглед сега, се е во ред со бебето си се развива нормално точно според датумот кога е зачнато. Сепак, грлото ми е скратено на 27 mm и дури имаше и ептен мал фанелинг на кој докторот не обрна многу внимание. Ми рече дека е во ред над 25mm, ама така треба да се задржи должината до 34 недела. А во 1 месец е скратено од 37 на 27. Ми даде сепак да пијам дабростон за секој случај. Јас планирам да сум в кревет колку можам повеќе, односи нема да имам, чистење низ дома и кревање на син ми не. Што мислите според вашите искуства, до кај би терала со оваа должина на грлото?