Јас немам такво искуство,ама сакав да те утешам малку да не се нервираш зашто ако требало нешто да правиш или несмееш да правиш мат.ке ти кажала...сигурно не е сериозно нешто ама ако некој има такво искуство ке ти каже сигурно како да се однесуваш...
Јас имав хематом и поради него имав кафен исцедок во 7 i 11 недела,си ја примав редовната терапија и јас повеќе си одмарав тој период и знам тогаш ми кажаа дека ако не е во близината на бебето дек не е страшно и после тоа го снема.Така да не си прави нервози чим докторката не придала значење значи не е страшно ама мој совет гледај недела две повеќе да си одмараш
Докторката што ме пораѓаше ми стадоја целосна анестезија за да ја исчисти цела плацента. Сигурна сум дека и на другово ке биде исто
Не мора да значи. Е малку поголема веројатноста дека ќе имаш пак штом си имала еднаш, ама не мора да значи, има жени што првиот пат имале после не.
@Mom_3 , @Maya12 фала ви многу за подршката и советите. Деновиве ќе одмарам повеќе и се надевам ќе се повлече
M Mila i jas imam hematom na pocetokot bese golem no u ponedelnikot koga bev na kontrola pocnal da se povlekuva dok rece namalen e primam inekci progesteron 2 nedelno i sekoja vecer utergeston vaginaleti i 100%odmorstanuvanje samo za u wc taka mi preporaca doktorot i eve fala mu na gospod pocnal da se namaluva zatoa ne se sekiraj primaj si terapija ako ti dala doktorkata i povekje odmaraj i ke bide se ok
Јас па периодов само пешачев по 3-4км. Уфф викаат за високи димери треба да си активен а сега со хематом мора одмарање И така е ладно ќе си завземам удобна позиција во кревет и нетфликс па мора да се намали
Devojki koristam utorgestn vaginaleti no imam nekoe neprijatno cesanje pogotovo denes dali nekoja imala iskustvo neznam sto smeam da koristam
Јас користам утрогестан од почеток на бременост, и не сум имала никакви нус појави. На своја рака ништо да не ставаш, никако сама, само консултација со гинеколог. Уринокултура и брисеви, да си испиташ, да не е некоја бактерија.
Направи уринокултура и ако е чиста ќе знаеш дека немаш бактерии. Можеш да се измиеш со чај од камилица можно е да ти се ититирала кожата. И мене ми се случувало но поминувало
Da iritirana mi e kozata a bidejki sum 9 nedeli bremena se plasev dali smeam da se izmijam so kamilica
Не е ништо страшно, природно е и има смирувачко дејство. Јас и со органско кокосово масло се имам мачкано и ме смирува чешањето. Не се секирај, ќе помине