Одмивај се со камилица 2 пати дневно слободно и пиј чај од брусница за да се прочистиш побрзо ако е нешто воспалено или инфекција. И обавезно направи уринокултура и ако немаш направено до сега микробиолошки брисеви, веќе време ти е за првите брисеви.
Здраво девојки, бремена сум цели 22 недели. Веќе 2 недели имам болки буквално во пределот на ребрата. Навечер не можам да легнам на страна. Матичната вели дека е нормално, и по потреба да земам магнезиум. Некако не помага. Дали некоја го имала истиов проблем? Ве молам, помагајте
Istite bolki vo rebrata gi imav I jas,samo po sebe pominuva.Ne se neizdrzlivi,cim dogurav do 39ta nedela denes.
devojki, kade ima nekoja tabela za toa spored koja nedela koj mesec sme bremeni? na primer od 1 do 4 nedela sme prv mesec, od 5 do 8 vtor mesec itn...
Забележав и јас дека има разлики во табелите. Ја следам бременоста преку BabyCenter, па по таа табела се водам од почеток. Ама мислам дека и не е толку важно, на месеците веќе и не се обрнува толку внимание.
И мене ми предложија мерки наместо патолошка а и зашто да не ги користам,еден куп демек хронични седеа 4 месеци дома,сега јас бремена да се стискам. Само им искочив и јас во пресрет и ги изгуравме празнициве и од понеделник домче. Од денес 8 недела На моменти неми се верува дека пак сум бремена и дека ќе имаме уште едно дете Во многу тежок период останав бремена, за жал ме чека и една многу неубава работа ама ќе ми даде Бог сила и ќе издржам. Денес сум на контрола па ќе видам до кај сме и да закажам приска и скрининг и се префрлам со прегледи на Гак. Јас немам доверба во матични и затоа мирна ми душа.
И овде ќе пишам. Вие што ги користите мерките ради коронава колку време пред термин отворивте породилно?
Jas koristam merki t.e. rabotam od doma zatoa sto takva mi e rabotata i mozam i planiram porodilno na den poraganje da otvoram, ne gledan zosto porano koa i onaka sum doma celo vreme od juli. Imam nekoi denovi odmor tie ke si gi zemam pred terminot ama ako ne se porodam dur zavrsat pak ke si se uklucam online
I jas imav toj period mislev zolckata ke mi eksplodir, imam kamcinja pa se tamu mi e pametot. Ama kako dojdoa taka ojdoa bolkite, pretpostavuvam se razmestuvaat organite pa dur fatat mesto boli malce niso strasno ne se sekiraj
Koja nedela si? Zaso heptiti i hiv te pratile da ispituvas, pa i torchot vo prva bremenost ne go davaat kolku sto znam bez indikacija
Сите овие одат комплет, најчесто се испитуваат во пакет. Како тоа торч не треба во прва бременост, што има врска која бременост е по ред со тој тест? Торч е искрено еден од поважните тестови.
Девојки имала ли некоја пројавено алергија од клексани? Бев на лекар, ми рекоа дека е од бременоста, уртикарија, но како се боцкам со клексан така ми се прави круг црвен и многу чеша.. Имала ли некоја вакво искуство?
Vo zivotot ima i loshi i dobri raboti.Ke dade bog sila polesno da se prebrodi loshoto. Sakam da te prasham koj dr.go preporachuvash na Gak,dali veke imash iskustvo so nekoj od tamu?