Блиску ми е синлаб, на максимум 10 минути од дома и досега таму секој месец испитувам крвна слика и урина. Ама како што знам во тоа време треба да се мирува, а не да се мавтам наваму-натаму, затоа на сигурно сакам да одам. Авицена како е?
Komodata so krevetceto 10490 denari,inaku dusekot e so dimenzii Komodata i krevetceto se 10490 den.dimenzii na dusekot se 120×60,inaku sega neznam kolkava e tvojata spalna,ama od mojata e povisoko,jas satviv vrz toj dusek uste eeen dormeo,mehanizam ima krevetceto za spustanje i ljuljanje eve go komplet,samo.sto sarata e razlicna i ogradicata e rozeva
Со првото детенце ме водеше др Лазарова но она повеќе не прегледува,овој пат ќе бидам кај Симеонова. Скоро сите ги знам и имам отидено на преглед, Ливринова, Сабарџиски, Кочовски сите се стручни.
Јас бев позитивна во 28 недела. Живеам во УСА, ми препорачаа само Парацетамол и сируп за кашлање. Толку. Инаку бев со температура,кашлица,омалаксаност и болки во мускулите една недела. Се опоравив за 2 недели со + чаеви и супи со лимон. Сега сум 34 недела и се осеќам супер и со бебчето се е во ред. Поздрав
Јас бев во авицена за скриен шеќер супер поминав ,2 ипол саати се задржав цело време ме пазеа само позитивни критики ,секој месец иначе и крв проверувам кај нив
Јас поминав скоро еве 38гн сум сега , некаде 33 , 34 недела бев заразена, со лесни симп бев , главоболка , нос затнат на 5 ден од појава на симптоми мирис изгубив , грло малце ме болеше со прегорен шеќер го средив и пастили мукоплант. Главоболка , омалаксаност имав првата недела , а температура 37.4 имав само првите два дена. Со парацетамоли бев и витамините за бременост што си ги пијам , многу ама многу течности ( вода , чај , сок цедев ) овошје мн јадев .. Нема опасност за бебуш не се секирај , ти гледај да одмараш макс што можиш и ќе мине , првата недела е така после втората веќе си нормал , освен кашлица ако ти се јаве таа подолго трае Димери испитај обавезно , и крвна слика коа ќе можиш.
Многу ме боли главата, пробав се природно џабе, не поминува и ме стиска ептен, минатата недела пиев парацетамол, сега не знам дали е паметно да пијам пак?
Пиев јас и во 22ч. И во 6ипол сабајле парацетамол, не да ме болеше, сеа е добро. Види од ладно да не ти е, јас инает на ладно спијам, до лани добро беше, ама сеа почуствителни сме.
Кога ве боли главата прво мерете си притисок, да нее низок или висок. Парацетамол, б6 и магнезиум треба малце да ја смири болката.
Јас одма мерам, вчера ми беше нормален, а главата 3 саати не престана да ме боли, лимон, вода, магнезиум, сок газиран, што се не пробав, џабе, се напив парацетамол и на крај заспав, зошто беше неподносливо.
Мамички здраво . Имам 27 години , без претходни абортоси и сериозни инфекции ( освен Кандида ) , крвната слика ми е супер , д'димери , хемостастаза , мокрача се е во ред . Бременоста ми се одвиваше сосем нормално , си пешачев редовно , секс 4,5 пати неделно со внимание , без кревање тешко и нервози, но во 20 недела и 5 дена ми се случи да прокрварам малку при мокрење ( крварењето е или светло розево исто како пред да добиеш или е темно кафеаво како што кога завршува менструацијата ). Најчесто имам само некоклу какпи на тоалетот при бришење , а понекогаш и во wc шолјата . Веднаш отидов до матичната и која ми утврди placenta previa . Отидов и на второ мислење во приватна клиника и ми ја дадоа истата дијагноза . Ми дадоа терапија од 6 инекции Progesterone depo 250 mg еднаш неделно , Utregesteron 200 mg 3 пати днвено орално да ги зимам , Pancef еднаш дневно за превенција на инфекција , како и Linex Forte . Ми забранија секаква физичка активност , буквално само лежење и до wc да одам , потешко од чаша вода да не кревам . Инску фала Богу бебенцето е супер , и crevix ми се супер . Веќе 3 дена сум на терапијата и знам дека е прилично рано , но крварењето не е сопрено во целост . Дали сте имале вакво слично искуство , кога ви престанало крварењето и кога ќе почне да се крева плацентата ( и дали воопшто ќе се крене во ваква состојба ) ? Ве молам за мислење за состојбата и секој совет плус е добредојден .
Женички 22 недела сум и многу слабо го осеќам бебушов... Ќе се јави навечер само, или кој јадам и толку... Наредна недела сум на контрола и ќе прашам ама ми е чудно, првото како да го осеќав повеќе...