Ima takvi denovi, jas sum ubedena deka moeto ke e metereopat. A e nikakvo vremeto nigde ja nema, sega sonce koga imase ne zapirase cel den
Имаше страни овде испишано за паниките од сите мајки во 21ва и 22ра недела, бидејќи бебето не е активно. И кај мене исто беше, дури и на ургентно појдов, ми викаат бебето си мрда, ти не го осеќаш. Не се плаши, од 23та убаво ќе го чувствуваш, еве го, ме буди наутро.
Исто и јас бев вака и искрено бев загрижена бидејќи првото бебче ми беше многу поактивно, поминаа 2-3 недели, последнава недела дури и ме боли кога ќе ме шутне, не е многу често ама кога ќе ме закачи за цел ден да ме држи
И јас не го осекав,ќе завибрираше некогаш ама мн. Ретко тек 26-7 почнав повеќе. Инаку на сите болки уште грчеви во мускуливе ми фалеа денес, а пијам магнезиум. Одам како пингвинче на лево на десно се клатам,живи смешки сум. А кога сум на кревет легната и пробувам да станам е ваква сум
Ноќеска ме фатија силни менструални болки, си викам готово почнува. За минута/2 поминаа и не ме заболе пак. Ништо од моите болки
Како се справувате со желбата за јадење благо? Јас сум јадела благо од секогаш, ама сега претерувам, секој ден јадам и дури не ми се слоши... А ако не каснам само таму ми е умот.. Плус дома имам еден куп пакетчиња со чоколади од првово што е година и пол што му ги праќаа, а не ги јаде или јаде многу малку благо, ама затоа јас има сите пакетчиња има маф да ги напраам... Помини, замини си лапнувам по нешто..
Ако најдеш чаре за ова, кажувај, на иста мака сум. Колку повеќе пробувам да намалам толку повеќе мислам на благо
Мешиња, ајде малку да ме упатите. Ние сме 26/6 дена, значи скоро 27 недела. Редовно испитуваме се, па ме интересира кои испитување ни следат сега? Поздрав и бакнежи !
Јас имам слушнато во вакви ситуации наместо благо да јадеш кисели краставички или некоја друга ферментирана храна (зимница) . Лично немам пробано, ама планирам вака да го мамам умот ко ќе ме фатат cravings за благо.. Па ако има успех ќе ви пишам
И јас баш тој период и сега пред 1 недела .... се испаничив првиот пат појдов ми кажаа свртено е така што ударите се насочени надолу зато не сеќаваш убаво.... после се размрда и тоа многууу убаво стомакот ми го поместуваше па после следеше пак послаби удари ама знаев дека позицијата е сменета еве уште е така ја сеќавам се само што не се силни удари оти е свртена а сношти о сопругот да спиеме и ја кладе раката на стомак и јас мојата па мислам бебе се првртуваше без престан неможев да одолеам
И јас многу јадам. И пред бременост али сега е претерано. Се надевам шеќерот нема да ми скокне од толку благо Мислам дека чаре нема. Посебно тие што седиме дома и само на јадење мислиме
Мамички ај помош. Кај да си најдам јакна за трудници во Скопје? Таа шо ја имам ако обчечам подебел дуксер одвај ме закопчува кај стомакот. А сега баш како шо залади ептен ми треба.
Во кои бутици на Ваикики знаеш? Јас сум од Аеродром и во Ваикики во Капитол нема јакни, баш завчера бев.